Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Άδειασε για να γεμίσεις


Άδειασε για να γεμίσεις

Αρκετοί άνθρωποι ασχολούνται σοβαρά με τα εσωτερικά θέματα και επιμελώς αλλά κατά έναν εξωτερικό τρόπο μιας και δεν τους έχει δοθεί μέχρι τώρα το απαραίτητο νήμα, εκκίνηση, τρόπος μέσω του οποίου μια νέα πραγματικότητα να ανοιχθεί  πρώτα εσωτερικός και μετά εξωτερικός.

Πρέπει να κατανοηθεί πως η Οδός δεν είναι νοητική αν και μπορεί να περιγραφτεί αντανακλαστικά και να εκφραστεί λεκτικά μέσα από μια συμβολική.

Επίσης πρέπει να κατανοηθεί πως για να βαδίσεις την οδό δεν χρειάζεσαι ευφυΐα ούτε κάποια διαμόρφωση της προσωπικότητας με την έννοια της καλλιέργειας της προσωπικότητας.

Ορισμένοι νομίζουν πως η φιλοσοφία ή οι τέχνες και τα γράμματα, η επιστήμη μας βοηθούν σε αυτήν την διαδρομή και αυτό έχει ένα ποσοστό αλήθειας, αλλά μόνον όσον αφορά  την δυνατότητα που σου δίνουν όλα αυτά τα βιώματα μέσα από την οποία θα κατανοήσεις το αδιέξοδο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Διότι αυτά καθεαυτά δεν σε οδηγούν πουθενά απολύτως όσον αφορά την ατραπό της αγιοποίησις.

Η πνευματική επιστήμη ήδη από την αρχή όταν μας μιλά για τις νέες μαγνητικές ροές ενέργειας οι οποίες διεγείρονται ευθύς εξαρχής μέσα στον εγκέφαλο και δημιουργούν ενός είδους φαντασία και πολλαπλές νέες σκέψεις και συλλήψεις, δεν εννοεί  πως αυτές προέρχονται από το εγώ μας, αλλά μέσα από την αφύπνιση του Ρόδου της Καρδιάς και των νέων ορμονικών σωματικών διαφοροποιήσεων συν την ολοφάνερη αλλαγή τους αίματος μέσα από το οποίο νέες, μιας γνωστικής φύσεως ακτινοβολίες ρέουν μεταδιδόμενες σε ολόκληρο το δομικό μας σύστημα.

Η κύρια όψη της ψυχής που αγγίζεται δεν είναι μια κορυφαία νοητική δραστηριότητα αλλά ακριβός το αντίθετο μια δημιουργική αδράνεια, μια αποενεργοποίηση της εκκίνησης της σκέψης η οποία κατευθύνεται από το εγώ και μόνον.

Για αυτό και μιλάμε για μη σκέψη και μη δράση.

Αλλά αυτό για να συμβεί χρειάζεται η κορυφαία πράξη της ταπείνωσης και της αυτό θυσίας με την έννοια πως το εγώ συνειδητά υποχωρεί και κάνει χώρο σε όλες αυτές τις θαυμαστές αλλαγές οι οποίες δεν λαμβάνουν χώρα από κάποια γήινη προσπάθεια ή ενέργεια αλλά μόνον μέσω πνευματικών ωθήσεων και δυνάμεων.

Αυτός ο κυριολεκτικός συμβολισμός υπάρχει στα λόγια ''άδειασε για να γεμίσεις'' ή όταν διαβάζουμε για την σημαντικότητα της συμβολικής του κενού χώρου.

Για αυτό και μας λέγεται να είμαστε πράοι και σώφρονες και να μην επιδεικνύουμε φιλαυτία και ματαιοδοξία ή την στρεβλή αίσθηση της υπεροχής που η σοφία αυτού του κόσμου σου δίνει.

Η ταπεινότητα και η ευσέβεια είναι τα σημαντικά αρχικά κλειδιά μέσα από τα οποία κάνουμε χώρο για το πνεύμα αλλά ταυτόχρονα κατανοούμε και την ολοφάνερη αδυναμία μας γιατί όπως μας λέγεται ''χωρίς την δική Μου την βοήθεια δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα''.

Η ουσιαστική μας μαθητεία αρχίζει από εκείνη την στιγμή μέσα από την οποία θα καταστούμε ώριμοι να αφήσουμε πίσω τα πράγματα του κόσμου και την εφήμερη γήινη ανησυχία.

Και αυτό ονομάζεται ''αυτοπαράδοση' μέσω ορθής κατανόησης του Θεϊκού σχεδίου για τον άνθρωπο και τον κόσμο.

Η ανθρώπινη σκέψη είναι αφάνταστα σημαντική, ένα πραγματικό μεγαθήριο μιας σωματικής υπεροχής είναι ο άνθρωπος μέσα σε αυτόν τον πλανήτη, αλλά ταυτόχρονα είναι και ο πιο δυστυχισμένος και καταραμένος όλων, μιας και αυτή του η δημιουργική ικανότητα δεν μπορεί να τον κάνει ευτυχισμένο ούτε φυσικά να του δώσει αιωνιότητα ή κάποια αίσθηση μακαριότητας.

Για αυτό και θα πρέπει ενεργειακά να αποδομηθεί και να ενσωματωθεί μέσε σε ένα νέο, μιας πνευματικής φύσης σύστημα, μέσω του οποίου σταδιακά μια νέα ακοή και νέα όραση θα του δοθούν μέσω μιας νέας στάσης ζωής η οποία θα βρίσκεται σε συμφωνία με τις σύγχρονες διακοσμικές ακτινοβολίες και η οποία θα καταστεί αρμονική στο ορατό και στο αόρατο μέρος αυτής της φύσης.

Η αποστολή μας σε ένα πιο υψηλό στάδιο είναι να αποκτήσουμε αυτό το οποίο μυστικά μας λέγεται σαν ''Νους Χριστού'' αλλά μόνον μια αγνή καρδιά μπορεί να το επιτύχει αυτό γιατί η σοφία του Θεού κατέρχεται μόνον εκεί, στον άνθρωπο ο οποίος χάνει την ζωή του για να την βρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: