Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Η ύλη δεν είναι εχθρός


Η ύλη δεν είναι εχθρός

Μια από τις πιο ουσιώδεις ενδείξεις σχετικά με την ζωή που ένας πνευματικός άνθρωπος διάγει είναι αυτή της ελαχιστοποίησης, όσο αυτό είναι δυνατόν, της σχέσης του με τα υλικά αγαθά.

Η οδός που ακολουθούμε είναι μια αρμονική ζωή ισορροπίας, όσον αυτό είναι δυνατόν, ζώντας μέσα σε ένα δυσαρμονικό κόσμο που μας απειλεί την κάθε στιγμή.

Κάθε ανθρώπινη ζωή είναι μοναδική και ανάλογη της συνείδησης που περιέχει, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την καθημερινότητα, για αυτό και τα προβλήματα και οι αγκυλώσεις μεταξύ μας διαφέρουν.

Παρόλα αυτά και ανεξάρτητα από την εσωτερική μάχη που δίνουμε, μέσα στην διδασκαλία της απελευθέρωσις υπάρχουν νόμοι και αρχές τα οποία θα πρέπει να κατανοηθούν και να βιωθούν εσωτερικά.

Η σχέση μας με την ύλη και τις εκλάμψεις της είναι καθοριστική για την πορεία μας, και για αυτό θα πρέπει σταδιακά να αποσυνδεόμαστε από αυτήν ώστε να μπορέσει η ψυχή μας να παραμείνει ελαφριά και χωρίς άχρηστα βαρίδια.

Όμως η συνείδηση μας ορίζει την σχέση αυτή με την ύλη και όχι η ποσότητα των αγαθών που έχουμε.

Αν κάποιος λόγω οικογένειας γεννήθηκε μέσα σε μια πλούσια οικογένεια ή απλά η τύχη της ζωής τα έφερε έτσι που να είναι πλούσιος οικονομικά αυτό δεν είναι κακό, τουναντίον μπορεί μέσα από μια σωστή διαχείριση του πλούτου του να βοηθήσει με πολλαπλούς τρόπους τους συνανθρώπους του.

Η ύλη δεν είναι εχθρός, όλα πάνω σε αυτήν την γη είναι ουδέτερα,  εμείς τα χρωματίζουμε αρνητικά ή θετικά.

Όμως συνειδησιακά θα πρέπει να αποχωριστούμε από την λάμψη αυτού του κόσμου, αλλά αυτό δεν θα γίνει θεληματικά, παρά μόνον μέσα από την εσωτερική μας ανάπτυξη.

Ένας λιτός βίος μέσα από μια συνειδησιακή απόσπαση από κάθε αρνητικότητα είναι το ζητούμενο.

Μην φοβάστε να αποχωριστείτε τους ανθρώπους ή τις συνήθειες σας γιατί οι περισσότερες από αυτές έχουν δομηθεί μέσα από την ανθρώπινη κενότητα και την ματαιοδοξία.
Στην ουσία δεν σας προσφέρουν τίποτα παρά μια στασιμότητα και μια συνεχόμενη ένταση.

Μέσα από την ζωή του ένας μαθητής θα πρέπει να δίνει το παράδειγμα, να βιώνει και να εκφράζει αυτήν την εσωτερική του αναβάθμιση μέσα στην καθημερινότητα, χωρίς εντάσεις και άχρηστη κριτική και φλυαρία, χωρίς να εμπλέκεται με ανθρώπους ή ανόητες καταστάσεις και ομάδες αρνητικότητας και ψεύδους.

Σε αυτήν σας την πορεία δεν είσαστε μόνοι υπάρχει μια συμπαντική κοινότητα φωτός και αναρίθμητοι εργάτες στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε, να συζητήσετε, να εκφραστείτε, δεν είσαστε μόνοι σας.

Εμείς σας απλώνουμε το χέρι λέμε έναν καλό λόγο αλλά εσείς θα πρέπει να κάνετε τα πρώτα βήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: