Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Johann Valentin Andreae 1586-1986: Die Manifeste der Rosenkreuzerbruderschaft


Johann Valentin Andreae 1586-1986: Die Manifeste der Rosenkreuzerbruderschaft

Η Fama Fraternitatis μας μιλά για ένα θαυμαστό βιβλίο με χρυσά γράμματα, γραμμένο σε περγαμηνή, που ονομάζεται «Τ», το οποίο είναι, σύμφωνα με την δήλωση εκεί : 

ο μεγαλύτερος θησαυρός μετά την Βίβλο, και ο οποίος, φυσικά, δεν πρέπει να υπόκεινται σε απερίσκεπτη κρίση από την κρίση του κόσμου.

Στο τέλος αυτού του βιβλίου βρίσκουμε ένα αξίωμα:

Ex Deo Nascimur - Γεννηθήκαμε από το Θεό
Στο Jesu Morimur - Στoν Ιησού πεθαίνουμε
Per Spiritum Sanctum Reviviscimus - Αναγεννηθήκαμε μέσω του Αγίου Πνεύματος

Το βιβλίο Τ, το βιβλίο Διαθήκη, βρίσκει τo αγκυροβόλιο του στην Τριάδα του Θεού, ο Πατέρας, ο Υιός, το Άγιο Πνεύμα. Την ίδια στιγμή, μας θέτει μπροστά στην απόλυτη πραγματικότητα μιας παράδοσης που επικρατεί ήδη περίπου δυο χιλιάδες χρόνια μέσω της ώθησης του Χριστού.

Αυτή η παράδοση, ναι, αυτή η μαρτυρία μιας ζωντανής ιεραρχίας του Χριστού, η οποία ήταν αποτελεσματική συνεχώς στο πρότυπο της ώθησης του Χριστού, σχηματοποιεί τη βάση την οποία βρίσκουμε στα μανιφέστο των Ροδοσταύρων, ο μοναδικός ακρογωνιαίος λίθος του Χριστού: 

 Jesus Nobis Omnia - Ο Ιησούς είναι τα πάντα.

Η έννοια του Χριστιανού Ροδόσταυρου, ο Πατέρας και Αδελφός  RC, συμβολίζει το πεπρωμένου του ανθρώπου ο οποίος στέκεται σαν ένας ζωντανός διάδοχος της πνευματικής δύναμης του Χριστού, σαν ένας Χριστιανός RC, το μυστήριο της ζωής, του θανάτου και της ανάστασης του Χριστού οικοδομείται μέσα σε ένα Ροδόκηπο.

Ο Ροδόσταυρος, ο ζωντανός σταυρός με τα Ρόδα, είναι η πνευματική αντανάκλαση των ακόλουθων του Χριστού, οι οποίοι φέρουν τον Χριστό μέσα στην ζωή τους, στο θάνατό τους, και την αναγέννηση τους μέσα από την ζώσα δύναμη του Χριστού. Για αυτό και ο σταυρός έχει γίνει το σύμβολο της ζωής και της ανάστασης, πάνω στον οποίον το Ρόδο της θυσίας του εαυτού θα πρέπει να τεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: