Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Η αστρική σφαίρα της γης δεν είναι ο χώρος από τον οποίον η Αδελφότητα του Ροδοσταύρου αντλεί την έμπνευσή της


Η αστρική σφαίρα της γης δεν είναι ο χώρος από τον οποίον η Αδελφότητα του Ροδοσταύρου 
αντλεί την έμπνευσή της

Η αστρική σφαίρα της γης δεν είναι ο χώρος από τον οποίον η Αδελφότητα του Ροδοσταύρου αντλεί την έμπνευσή της ή ελκύει και μετασχηματίζει όλες τις απαιτούμενες απελευθερωτικές δυνάμεις και ενέργειες μέσω των οποίων εργάζεται και ακτινοβολεί μέσα από ένα πλήρες φάσμα.

Η Αδελφότητα μας οικοδομώντας τον δικό της Οίκο του Αγίου Πνεύματος καθαγιάστηκε πλήρως μέσα από μια ολοκληρωτική μεταμόρφωση η οποία νομοτελειακά ενώνει εν ζωή τις δύο φυσικές τάξεις, δηλαδή την γήινη φυσική τάξη μέσα στην οποίαν ζούμε με το ορατό και το αόρατο μέρος της (αστρική σφαίρα) και το Αμετάθετο Βασίλειο δηλαδή μια πνευματική σφαίρα η οποία ανήκει σε έναν αγνό χώρο ο οποίος βρίσκεται έξω και πάνω από τον δικό μας κόσμο και μεταξύ των οποίων η μοναδική πύλη εκροής δύναμης από τα πάνω προς τα κάτω λαμβάνει χώρα μόνον μέσω της δραστηριότητας του Πνεύματος του Χριστού.

Για αυτόν τον λόγο ο Χριστός είναι και ο ακρογωνιαίος μας Λίθος, η αρχή και το πέρας όλης της διεργασίας της μεταμόρφωσης.
Αυτός είναι η πηγή της έμπνευσή μας και από αυτήν την συμπαντική ψυχή - λόγο η νέας μας συνειδησιακή κατάσταση - σώμα σχηματίζεται.

Για αυτό και ο λόγος μας αυτός δεν είναι ένα νοητικό κατασκεύασμα αλλά μια ευλογημένη από τον Θεό αποκάλυψη μιας δημιουργικής ισχύς μέσω της οποίας ο λόγος όχι μόνον γίνεται δημιουργικός αλλά ταυτόχρονα έχει και μια δημιουργική ικανότητα μιας υπερβατικής φύσης.

Η γνώση αυτή που είναι ένα εσωτερικό συνειδησιακό βίωμα αποκαλύπτεται μέσα στην νέα μας σωματική δομή όταν το εγώ  εξαγνιστεί πλήρως και για αυτό συνεργεί δυναμικά στο μεγαλειώδες αυτό καθήκον και έργο της αγιοποίησις.

Η ύπαρξη των δύο φυσικών τάξεων είναι μια από τις σημαντικότερες αρχές της φιλοσοφίας μας και μας δείχνει πως δεν υπάρχει καμία γέφυρα μεταξύ του φυσικού και του πνευματικού ανθρώπου, με την έννοια πως η αλχημική διεργασία της μεταλλαγής, της πνευματοποίησης αν και τελείται μέσα στην φυσική μας δομή σαν ουδετεροποίηση η πνευματική ανάπτυξη δεν λαμβάνει χώρα εξ αιτίας καμίας ανθρώπινης παρέμβασις ή δύναμης ή ικανότητας παρά μόνον μέσα από πνευματικές εκ των άνω δυνάμεις και αποκλειστικά από τον πνευματικό σπινθήρα μέσα μας ο οποίος εξ άλλου έχει και αυτήν την πνευματική συγγένεια με το βασίλειο των ουρανών.

Τα αρχαία χρόνια η αστρική σφαίρα δεν ήταν τόσο μολυσμένη και σαφώς υπήρξε μια επαφή με τις οντότητες εκεί για διάφορους λόγους αλλά σήμερα δεν είναι μόνον σε ένα τρομερό βαθμό μολυσμένη αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνη μιας λόγω της συνεχόμενης πτώσης προς την ύλη του ανθρώπινου κύματος ζωής, η κακία, η μοχθηρότητα, η πλάνη όλα αυτά και δεκάδες άλλες αρνητικές ποιότητες έχουν εκεί πολλαπλασιαστεί σε ρυθμό και ένταση και αυτό το βλέπουμε αρκετά σήμερα μιας διότι ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων επισκιάζονται ήδη από τους νεκρούς σε όλο και ένα αυξανόμενο επίπεδο.

Για αυτόν τον λόγο και απέχουμε και κατακρίνουμε κάθε προσπάθεια σύνδεσης με αυτόν τον χώρο και τους νεκρούς ή οποιονδήποτε άλλη παρουσία ή οντότητα που επονομάζεται αγγελική κοκ.

Για αυτόν τον λόγο και διαφωνούμε πλήρως με τα παρακάτω γραφόμενα :

...which separates the physical and astral planes was rent or torn asunder, and the amazing process of unifying the two worlds of physical plane living and of astral plane experience was begun and is now slowly going on. It will be obvious, therefore, that this must bring about vast changes and  alterations in the human consciousness. Whilst it will usher in the age of understanding, of brotherhood and of illumination, it will also bring about states of reaction and the letting loose of psychic forces which today menace the uncontrolled and ignorant, and warrant the sounding of a note of warning and of caution.

The Externalisation Of The Hierarchy by Alice Bailey 1957

Δεν υπάρχουν σχόλια: