Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Αν είσαι έτοιμος να χάσεις την ζωή σου για μένα τότε θα την βρεις.


Αν είσαι έτοιμος να χάσεις την ζωή σου για μένα τότε θα την βρεις.  

Αν και η αδελφότητα μας μέσα από τον γραπτό και τον προφορικό λόγο φαίνεται να απευθύνεται στην νοητική ικανότητα του υποψηφίου αυτό είναι η μία όψη του νομίσματος, και σχετίζεται, αντιστοιχεί με την μεγαλύτερη ομάδα των ανθρώπων που επιθυμούν την είσοδό τους μέσα στον Οίκο της Αδελφότητας.
Μέσα σε αυτήν την ομάδα υπάρχει μια μικρότερη κατά πολύ, πιο έτοιμη να κατανοήσει την μυστική γραφή, τον κώδικα μας μέσα από τον οποίον μια ισχυρή αστρική ενέργεια ενεργοποιεί την νέα συνείδηση, τον φορέα της νέας συνείδησης ώστε όλα αυτά να κατανοηθούν εσωτερικά και όχι νοητικά.
Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη μιας και η Πνευματική Σχολή δεν είναι ένα φροντιστήριο μιας οποιασδήποτε επόμενης διδασκαλίας αλλά μια ακτινοβόλα σπίθα μέσα από την οποία μια εσωτερική πυρκαγιά να μπορέσει να φουντώσει μέσα στην ψυχική σωματική δομή του μαθητή μέσω της οποίας η κατανόηση θα επισφραγίζεται από το εσωτερικό βίωμα και την απόκριση της νέας ψυχής και όχι από μια διανοητική διεργασία όσο ασφαλής και να φαίνεται αυτή.
Για αυτό και έχουμε επαλειμμένα πει πως μέσα στις τάξεις υπάρχει μια μεγάλη διαφορά όσον αφορά την τάξη ή τις γνώσεις ή το επάγγελμα των μελών.
Τίποτα από αυτά δεν παίζει ρόλο παρά η προ διάθεση της ψυχής, η βαθιά της επιθυμία να ακούσει τον Λόγο και να ενωθεί με τον Πατέρα.
Η απαιτούμενη απάρνηση δεν είναι ένα σεμινάριο πυρηνικής φυσικής αλλά μια ώθηση της καρδιάς μέσω της ψυχής, εφόσον ο μαθητής κατανοήσει την έννοια της προπαρασκευής, διότι χωρίς τον εξαγνισμό τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει μέσα του.
Αυτό το άνοιγμα της ψυχής είναι και μια ανάταση, μια ανύψωση, μια αποκάλυψη διότι εκείνην την στιγμή ο λόγος της αδελφότητας συντονιζόμενος μέσα στο σύστημα του μαθητή αυτό επιβεβαιώνεται δυναμικά και επαληθεύεται επακριβώς.
Και αυτό δεν χρειάζεται μια ευφυΐα για να βιωθεί παρά κάτι το ακριβώς αντίθετο, το γκρέμισμα της μέχρι τότε διαμόρφωσις μας, της στρεβλότητας και της διαμόρφωσις του νου, ο οποίος λειτουργούσε μέσα σε ένα εξ ολοκλήρου εγωιστικό πλαίσιο αναφοράς και το μόνο που πρόσφερε μέχρι τότε ήταν χωριστικότητα και διαμάχη.
Οποιοσδήποτε επιθυμεί να εισέλθει μέσα στην πνευματική σχολή θα πρέπει να αφήσει το εγώ του απέξω, θα πρέπει να μυηθεί στην τέχνη της αυτό ελάττωσις, εξαγνισμός σημαίνει αυτοθυσία, αποχωρισμός από κάθε τι το επιβλαβές όσον αφορά την ψυχή του μαθητή.
Αν είσαι έτοιμος να χάσεις την ζωή σου για μένα τότε θα την βρεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: