Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Δεν υπάρχει καμία γέφυρα μεταξύ του φυσικού και του πνευματικού ανθρώπου


Δεν υπάρχει καμία γέφυρα μεταξύ του φυσικού και του πνευματικού ανθρώπου

''Δεν υπάρχει καμία γέφυρα μεταξύ του φυσικού και του πνευματικού ανθρώπου'', αυτή είναι μια παραδοχή, μια βαθιά σημαντική συνειδητοποίηση που πρέπει κάθε υποψήφιος στα μυστήρια να κάνει.
Ώστε να διαλυθεί εντελώς η ματαιοδοξία του ανθρώπου και να μπορέσει να αναζητηθεί επιτέλους ο συνδετικός κρίκος που ενώνει τους δύο κόσμους.
Αυτός είναι και ο τίτλος από ένα κεφάλαιο του βιβλίου 'Ο νέος ερχόμενος άνθρωπος' του Jan Van Rijckenborgh.
Χτες διάβαζα πω το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο αυτής της φύσης μας κρατά παγιδευμένους μέσα σε αυτό, πως οι δυνάμεις του εισρέουν μέσα στο σύστημα μας και με ποιον τρόπο μας επηρεάζουν αλλά και με ποιον τρόπο μπορούμε να αποσυνδεθούμε από αυτό.
Η σωματική μας δομή και η υλική όψη της ψυχής μας έχουν γεννηθεί μέσα από τις αρχές και τις αξίες αυτού του φυσικού πεδίου ζωής το οποίο αποκαλούμε συμβολικά 'φύση του θανάτου' γιατί σε αυτό ενυπάρχει ένας αδιάκοπος τροχός μιας γέννησης και ενός θανάτου από τον οποίον ένας άνθρωπος δεν μπορεί να δραπετεύσει από μόνος του.
Είναι τόσο τεράστια δυνατό αυτό το πεδίο αλλά και οι πιο λεπτοφυείς όψεις του ενδυναμώνονται συνεχώς και από την ανόσια δραστηριότητα της μάζας των ανθρώπων, την σκέψη, συναίσθημα και δράση του.
Οι τεράστιες σκοτεινές σκεπτομορφές που δημιουργεί και συντηρεί μαζικά εκτροχιάζονται και αποκτούν ενός είδους συνείδηση με συνέπεια να προκαλούν πόνο και διαμάχη.
Για αυτό και είναι θεμιτή αυτή η απομάκρυνση από κάθε ανάλογη εκδήλωση του κόσμου.
Θα πρέπει εσωτερικά να μπορέσουμε να φτάσουμε αυτό το επίπεδο συνείδησης μέσω πικρής εμπειρίας που θα ανοίξει για εμάς την πύλη της ψυχής που σχετίζεται με την πνευματική της όψη, τον σπινθήρα πνεύματος μέσα από τον οποίον το θαυμαστό άνθος θα μπορέσει να εμφανιστεί να ανθίσει και να φέρει καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: