Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Το πρώτιστο καθήκον μια πνευματικής σχολής είναι το να γίνει ένας ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ για σας


Το πρώτιστο καθήκον μια πνευματικής σχολής είναι το να γίνει ένας ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ για σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι που αναζητούν σήμερα αυτό που ενδεχομένως δεν καταλαβαίνουν αλλά αισθάνονται πως είναι κάτι το θετικό για αυτούς και μια λύση σε ενδεχόμενα προβλήματα που έχουν στις διάφορες όψεις τους, κάνουν χωρίς να το αντιλαμβάνονται ένα μεγάλο λάθος, αν και δεν φταίνε αυτοί οι ίδιοι για αυτό αλλά ο συνήθης αχταρμάς αυτών των ανεκδιήγητων ομάδων μέσα στις οποίες η συνείδηση του εγώ όχι μόνο συνεχίζει αλλά επαυξάνεται.

Το πρόβλημα είναι πως η προσωπικότητα τους μεταφέρεται αυτούσια στον χώρο με όλα τα ελαττώματα και τα προτερήματα τους, αν έχουν, επομένως, και η κίνηση της συμπεριφοράς τους φαντάζει ίδια και απαράλλακτη και αυτή όπως επαλειμμένα έχουμε δει επιθυμεί να αλλάξει τα πάντα αλλά χωρίς καμία προσπάθεια εσωτερικής φύσης, οποιαδήποτε εργασία ή μελέτη.

Φέρτε το μαξιλάρι σας να διαλογιστούμε σας λένε και εσείς σαν ένας άφρονας άνθρωπος που είστε δεν είστε ικανοί να αξιολογήσετε την ανοησία της πρότασης αυτής και συνήθως πέφτετε θύματα υποβολής ή εκμετάλλευσις.  
Βεβαίως δεν λείπουν και τα γλειψίματα και οι μεγάλες υποσχέσεις για αγάπη και φως και ειρήνη και ένα κάρο ψέματα και περιττώματα νεκρών εννοιών.

Το πρώτιστο καθήκον μια πνευματικής σχολής είναι το να γίνει ένας ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ για σας και μέσα από αυτόν να δείτε την ύπαρξή σας, το εγώ σας όχι όπως νομίζεται ή θα θέλατε να είναι αλλά όπως αυτό είναι στην πραγματικότητα, και πιστέψτε με αυτή η άγια εργασία αυτογνωσίας είναι σκληρή και πικρή και διόλου ευχάριστη για τα αυτιά σας.

Αλλά αυτή είναι η αλήθεια και εσείς αυτήν την αλήθεια θα πρέπει να αναζητήσετε και όχι κούφια παρήγορα λόγια που μακιγιάρουν την φτωχή σας πραγματικότητα.
Η βαθιά αυτή εντύπωση - γνώση - εικόνα - αντίληψη είναι ο πρώτος ακατέργαστος λίθος μέσα από τον οποίο θα δώστε σχήμα στην μαθητεία σας.

Είμαστε πολύ μικροί ακόμη και ακατέργαστοι, βρώμικοι και οκνηροί, χωρίς καμία απολύτως γνώση για το πνεύμα και τον κόσμο του αλλά μέσα μας υπάρχει η ελπίδα και η πίστη πως αν στα αλήθεια επιθυμήσουμε να αλλάξουμε ο Πατέρας θα μας ακούσει και θα απονέμει πάνω μας την δόξα του, την χάρη του, την ευσπλαχνική του αγάπη, γιατί; Γιατί είμαστε ένα κομμάτι του, είμαστε το έργο των χεριών του, ο χαμένος υιός, το απολωλό πρόβατο, ο Ιούδας και ο Πέτρος ο αρνητής, ο παράλυτος και ο τυφλός, ο πόρνος και ο Παύλος που καταδιώκει κάθε τι πνευματικό μέσα του για χάριν της δόξας του κόσμου και την αλήθειας που είναι ψέμα και μια διαστρέβλωση.

Ναι είμαστε ατελείς και βρομιάρηδες αλλά μέσα μας υπάρχει Αυτός και μέσω Αυτού η κληρονομιά μας, μας περιμένει, η εργασία μπορεί να ολοκληρωθεί, η πύλη είναι ανοικτή και ο Κύριος μας γνωρίζει με το όνομα μας.

Τι απομένει παρά η εκπλήρωση, το ειλικρινές τετέλεσται που δίνει ζωή νέα ζωή εις απάντηση του Κυρίου μέσα στην αληθινή του κατοικία την Καρδιά του Κόσμου, την Βασιλεία των Ουρανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: