Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Το αστρικό σώμα


Το αστρικό σώμα

Το αστρικό σώμα είναι το τρίτο από τα τέσσερα σώματα του διαλεκτικού (υλικού) ανθρώπου, είναι το συναισθηματικό ή το επιθυμητό σώμα (σώμα των επιθυμιών). 

Διαπερνά το υλικό (φυσικό σώμα) και το αιθέριο σώμα (ζωτικό σώμα), και είναι κατασκευασμένο από μια λεπτότερη ύλη από αυτά τα δυο. Κατά μέσο όρο φτάνει μισό μέτρο πέρα από το σώμα.

Συναισθήματα και αισθήσεις, επιθυμίες και πόθοι, συμπάθεια και αντιπάθεια εκφράζονται μέσα από αυτό. 

Τα μεμονωμένα αστρικά σώματα είναι μέρος του αστρικού σώματος της ανθρωπότητας, όπως οι σταγόνες του νερού είναι μέρος της θάλασσας. 

Οι άνθρωποι είναι εύκολο να επηρεαστούν μέσω των αστρικών τους σωμάτων επειδή είναι ανοιχτοί για όλα όσα συμβαίνουν στο αστρικό σώμα της ανθρωπότητας. 
Με αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπος κυριαρχείται συχνά, χωρίς να έχει κανέναν έλεγχο πάνω σε αυτές τις διαδικασίες.

Η επιδράσεις από την αστρική σφαίρα δεν λαμβάνουν χώρα μόνον κατά την διάρκεια της νύχτα όπως νομίζουν ορισμένοι αλλά και κατά την διάρκεια της μέρας.
Η διαφορά είναι πως κατά την διάρκεια της νύχτας ο άνθρωπος δεν φέρεται εκεί με την συνείδηση του οπότε η επικινδυνότητα του να βλαφτεί πολλαπλασιάζεται.

Αναφορικά με το ανθρώπινο σώμα το κέντρο όλων αυτών των αστρικών επιδράσεων εντοπίζεται στο σύστημα συκωτιού σπλήνας, μέσω του οποίου εισρέουν και όλες αυτές οι ενέργειες.

Το αυρικό μας ον ή ο ανώτερος εαυτός 
και το πεδίο αναπνοής που περιβάλει τα υπόλοιπα σώματα μας 

Για αυτό και η αφύπνιση του πνευματικού μας σπινθήρα είναι επιβεβλημένη διότι μέσα από την διεργασία του εξαγνισμού οι γνωστικές ωθήσεις που στέλνονται μέσα στο σύστημα αυτό το καθαρίζουν πλήρως και σαν μια φυσική συνέπεια αυτό εναρμονίζεται με τις αγνές αστρικές ακτινοβολίες της Αδελφότητας της Ζωής ενώ σαν μια φυσική αστρική πύλη που είναι, κλείνει όσον αφορά της κατώτερες γήινες αστρικές ενέργειες.

Στον κύκλο του Ποιμάνδρη τα βλέπουμε όλα αυτά με έναν πιο συστηματικό τρόπο μιας και οι εσωτερικές μας αλλαγές είναι ο βασικότερος παράγοντας μέσα από τον οποίον ο σωματικός μας φορέας θα μπορέσει να ουδετεροποιηθεί ώστε να εγερθεί το Νέο Σώμα της Ανάστασης.



Η κάθοδος της δύναμης του Φωτός μέσα στο σύστημα μας
και πως Αυτό επηρεάζει όλη μας την σωματική δομή
ανανεώνοντάς την πλήρως

 Μια νέα σκέψη, συναίσθημα, θέληση και στάση ζωής απαιτούνται πάνω στην ατραπό και όλα αυτά είναι η υπογραφή του νέου ανθρώπου, του πνευματικού ανθρώπου και μια καταφανής απόδειξη της μεταμόρφωσις εν ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: