Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Η Πνευματική Επιστήμη δεν είναι ένα καρναβάλι

 

Η Πνευματική Επιστήμη δεν είναι ένα καρναβάλι

Η εξωτερική απομίμηση των χαρισμάτων και των ποιοτήτων της νέας ψυχής μέσω πολύχρωμων πολυποίκιλων ενδυμάτων και παρασήμων αντανακλά την κενότητα και την άγνοια των ατόμων μπροστά στο Μεγάλο Έργο.

Βαδίζοντας την ένδοξη διαδρομή της απελευθέρωσις ο μαθητής κατανοεί πως δεν θα μπορέσει να επιτύχει τίποτα αν δεν σπάσει κάθε δεσμό με την υλική φύση εσωτερικά και εξωτερικά, αυτό κρύβεται συμβολικά πίσω από τα λόγια του Λυτρωτή και Σωτήρα μας όταν είπε στον πιστό που ήθελε να τον ακολουθήσει ενώ εκ πληρούσε ήδη τον νόμο στην εντέλεια ''Πούλησε όλα τα υπάρχοντά σου και ακολούθα με''

Λίγο πριν την μέση αυτής της θαυμαστής διαδρομής ο μαθητής απογυμνώνεται πλήρως από τα φυσικά του ενδύματα ώστε με σεβασμό αλλά γενναιότητα να συναντήσει τον Κύριο του στους Ουρανούς.
Αυτή η γυμνότητα που σημαίνει ταπεινότητα, ευλάβεια, λατρεία, αυτοθυσία και πάνω από όλα αγάπη είναι μιας καθοριστικής σημασίας.

Ο μεγάλος μύστης και αδελφός Σωκράτης ήταν από τους λίγους φιλοσόφους που ταυτόχρονα ζούσε την φιλοσοφία του, γιατί αυτή ήταν μιας άμεσης πρακτικής σημασίας θεώρηση.
Για αυτό και όπως και ο ίδιος έλεγε ζούσε μέσα σε μια θεληματική πενία.
Είχε καταφέρει να σπάσει, να καταλύσει όλους τους δεσμούς οι οποίοι τον προσδέναν στον τροχό της γέννησης και του θανάτου.

Και εμείς σταδιακά στο μέτρο του δυνατού και του εφικτού θα πρέπει να έχουμε μια παρόμοια στάση η οποία θα υπαγορεύεται μέσα από την εσωτερική μας φωνή, την φωνή της νέας μας πνευματικής συνείδησης, το περιβόητο δαιμόνιο του Σωκράτη.

Η Πνευματική Επιστήμη δεν είναι ένα καρναβάλι ούτε εκεί καλούμαστε να κάνουμε διακρίσεις και να παίζουμε το θέατρο του παραλόγου, όλες οι ψυχές είναι ίσες και θα κριθούν κάτω από το ίδιο μέτρο μέσα από την κρίση αυτής της προαιώνιας Αγάπης του Χριστού για όλους τους αδελφούς και τις αδελφές του.
Δημοσίευση σχολίου