Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Ποια είναι η πηγή της δύναμης σου; Εμείς ομολογούμε και οικοδομούμε όλη μας την εργασία πάνω στον ακρογωνιαίο Λίθο που ονομάζουμε Ιησού Χριστό


Ποια είναι η πηγή της δύναμης σου; 
Εμείς ομολογούμε και οικοδομούμε όλη μας την εργασία πάνω 
στον ακρογωνιαίο Λίθο που ονομάζουμε 
Ιησού Χριστό

Είναι πασιφανές πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει τον άνθρωπο.
Αυτός ο οποίος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο δεν είναι μόνον ψεύτης αλλά και ένας απατεώνας
Το Εγώ, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ενδυθεί έναν επόμενο ρόλο αυτόν του καλού και πιστού μαθητή, να υποκριθεί όπως έχει μάθει αιώνες τώρα να κάνει και να ξεγελάσει μερικές φορές ακόμη και το ίδιο του τον εαυτό.
Διότι όταν ενδυόμαστε το ψέμα για αρκετό καιρό μετά από λίγο το περνάμε για αληθινό.

Το σημαντικότερο σε μία σχολή μυστηρίων δεν είναι να σου εξηγήσει τον τρόπο, την διαδικασία της μύησης αλλά να μαρτυρήσει να σου αποκαλύψει από ποιες δυνάμεις αυτή τελείτε.
Ποιος είναι ο ακρογωνιαίος Λίθος όλης της εργασίας.
Αυτό είναι ένα αρκετά δύσκολο πρόβλημα για πολλούς και συνήθως παραμένει αναπάντητο.
Ή απροσδιόριστο.

Συνήθως μιλούν για μια υποτιθέμενη ιεραρχία ή για φανταστικούς μεγάλους δασκάλους στο εδώ ή το άλλο πέπλο και για μηχανισμούς μέσα από τους οποίους αυτοί επικοινωνούν με αυτούς και μια διδασκαλία δίνετε.

Στο παρελθόν μέχρι και γράμματα έπεφταν από τον ουρανό από αυτούς σε μια προσπάθεια εξαπάτησης του κόσμου που στην ουσία γελοιοποιεί αυτόν τον χώρο πολύ έντονα.

Στο σύμπαν μέσα στο οποίο ζούμε και αναπνέουμε υφίστανται ταυτόχρονα δυο βασικές δυνάμεις ζωής και εκδήλωσης οι οποίες αν και πηγάζουν από την ίδια Αρχή διαφέρουν θεμελιωτικά.

Η πρώτη αρχή δύναμης έφερε σε εκδήλωση και συντηρεί τον υλικό κόσμο όπως τον γνωρίζουμε μέσα από τις αισθήσεις μας ενώ η άλλη τον εξελίσσει σε μια προσπάθεια πνευματοποίησης του.

Το κέντρο της πρώτης δύναμης βρίσκετε μέσα στην καρδιά αυτού του κόσμου σαν ένα γιγάντιο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ενώ το δεύτερο βρίσκετε έξω από αυτόν τον κόσμο και πηγάζει από ένα ανώτερο επίπεδο μέσα από το οποίο δυνάμεις και ενέργειες μιας άλλης φύσης εισρέουν και επενεργούν με τρομερή δύναμη.

Μέχρι το σημείο της ένωσης του Πνεύματος του Χριστού μέσα στην ουσία αυτού του κόσμου το δεύτερο ηλεκτρομαγνιτικό πεδίο δεν επενεργούσε στο πρώτο και στην ουσία αυτό δεν μπορούσε να γίνει γιατί ο άνθρωπος και ο κόσμος δεν είχαν ακόμα μορφοποιηθεί κατάλληλα και οι ανώτερες δυνάμεις δεν μπορούσαν να δουλέψουν να αφομοιωθούν μέσα από το σώμα του.

Όταν ο καιρός έφτασε το Πνεύμα εκφράστηκε και δημιούργησε μια γέφυρα φωτός μέσα από την οποία μια πλήρης μεταμόρφωση να μπορεί να λάβει χώρα μέσα από μια ένδοξη διεργασία σωτηρίας και μέσα από τις δυνάμεις και τις ενέργειες αυτού του μεσολαβητή.

Για αυτό και εμείς σαν Γνωστικοί, σαν μαθητές της Αδελφότητας του Ροδοσταύρου ομολογούμε και οικοδομούμε όλη μας την εργασία πάνω στον ακρογωνιαίο Λίθο που ονομάζουμε Ιησού Χριστό και συνδεόμαστε με αυτόν ώστε η θεραπευτική δύναμη του Αγίου Πνεύματος να μπορεί να ενεργήσει μέσα μας.

Η καθαρότητα των πεποιθήσεων μας, η καθαρότητα των σκέψεων και των συναισθημάτων μας, η καθαρότητα των επιλογών και της δράσης μας αυτό χαρακτηρίζετε αποκλειστικά από Αυτόν.
Αυτός είναι η αρχή και το τέλος μας και ο μεγάλος παρηγορητής, ο Πατέρας μας, αδελφός, φίλος Χριστιανός Ροδόσταυρος.

Όσοι έχουν μάτια και αυτιά ανοικτά ας ακούσουν τι το Πνεύμα τους λέει στον παρόντα χρόνο ώστε να καταστούν ικανοί να οικοδομήσουν τον Οίκο του Αγίου Πνεύματος εντός τους εδώ και τώρα.

Ποιος μπορεί να εκφράσει με αυτοθυσία και γενναιότητα αυτά τα λόγια; 

''όχι το θέλημα μου αλλά το θέλημα σου να γίνει'' 

Για αυτό αγαπητοί μου φίλοι ας αφήσουμε τις θεωρητικολογίες και τις φανταστικές ιστορίες, και όλα τα παιχνίδια και τα στολίδια του Εγώ γιατί δεν πάμε στο καρναβάλι αλλά επιθυμούμε από τον προθάλαμο των μυστηρίων να εισέλθουμε μέσα στον Ναό και εκεί στο βάθος θα διακρίνουμε τον Αμνό καθισμένο πάνω σε έναν χρυσό θρόνο και θα καλεστούμε να βαδίσουμε προς αυτόν και να γονατίσουμε ενώπιον του.

Κατανοείτε την σημαντικότητα αυτού του γεγονότος;
Το Φως μπορεί και διακρίνει οτιδήποτε περιέχεται μέσα στην καρδιά μας για αυτό και είναι και ο μόνος Κριτής.

Αναμένουμε αυτήν την πρώτη κρίση με χαρά και με την ελπίδα ότι θα φανούμε άξιοι αυτού του μεγάλου έργου οικοδόμησις και επιδιόρθωσης του κόσμου αλλά και του ίδιου μας του όντος, δοξάζοντας τον Κύριο και Θεό μας εις τους αιώνες των αιώνων.
Δημοσίευση σχολίου