Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Τα παραμύθια κρύβουν μέσα τους μια συμπυκνωμένη σοφία

 

Τα παραμύθια κρύβουν μέσα τους μια συμπυκνωμένη σοφία

Θα ήθελα να γίνουμε και πάλι παιδιά, γιατί παιδιά πρέπει πάλι να γίνουμε, και να σας διαβάσω ένα γνωστικό παραμύθι.
Μέσα του αναβλύζουν μεγάλα εσωτερικά διδάγματα και αλήθειες που μπορούν να μας αγγίξουν λογικά και ηθικά.

Μπορούμε να τα μοιραστούμε όλα αυτά με ευγένεια και σεβασμό και αυτήν την ομορφιά της ψυχής που όσοι έστω και αχνά την έχουν γευτεί την αναζητούν εναγωνίως ασταμάτητα.
Αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο κατάλληλο χώρο για αυτό στείλτε μου μήνυμα.

Τα παραμύθια κρύβουν μέσα τους μια συμπυκνωμένη σοφία μια αντανάκλαση εικόνων και αισθήσεων που όλοι εμείς δεν έχουμε πια πρόσβαση γιατί μέσα από την διαμόρφωση του φορέα μας η αίσθηση του Ουράνιου Βασιλείου και της πρωταρχικής μας κατάστασης έσβησε σταδιακά και απορροφήθηκε μέσα στο ασυνείδητο μας δημιουργώντας αυτό που ονομάζουμε σαν προ ανάμνηση.

Ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι και η συνειδητή κατάκτηση αυτού του χώρου μέσα από μια διεργασία εξαγνισμού και εναρμόνισης του φορέα μας σε ένα κατά πολύ υψηλότερο πνευματικό επίπεδο.

Η διήγηση τέτοιων ιστοριών μοιάζει σαν την μικρή εκείνη πυγολαμπίδα που φέγγει μέσα στην πυκνή σκοτεινή νύκτα την οποία όλοι εμείς βιώνουμε. 

Ακόμη και αυτό το πολύ μικρό φως μπορεί να καταστεί ικανό να φωτίσει εσωτερικά μας μέρη που λίγο πριν εμείς αγνοούσαμε, αυτά και άλλα πολλά γνωστικά εργαλεία είναι στην διάθεσή μας αν αποφασίσουμε με σοβαρότητα και επιμονή να βαδίσουμε αυτήν την ατραπό της μεταμόρφωσις.

Κατανοείτε τώρα την ιστορία του κρυμμένου θησαυρού μέσα στο σπήλαιο; και την μόνη δυνατότητα να ανοιχτεί η πύλη αυτού μέσα από αυτό το μαγικό δονητικό κλειδί;    
Αναζητείστε αυτό το κλειδί.
Δημοσίευση σχολίου