Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Περί του σκηνώματος, χάσμα μεταξύ της αντιληπτικότητας των ανθρώπων


Περί του σκηνώματος, χάσμα μεταξύ της αντιληπτικότητας των ανθρώπων

Πριν αρχίσω την σημερινή μου φλυαρία θα πρέπει να σας τονίσω μια πολύ σημαντική δική μου διαπίστωση χωρίς την οποία ο λόγος μας δεν έχει καμία μα καμία αξία.
Κάθε άνθρωπος βρίσκετε σε ένα εξελικτικό ή μη στάδιο, μέσα από την δράση του σε αυτήν την ενσάρκωση ορίζει και την εξέλιξη του όσον αφορά την πνευματική του ουσία και την αποστολή που έχει σαν οντότητα.

Αυτή σε μια επόμενη ενσάρκωση κατά κανένα λόγο δεν ορίζεται και σαν θετική γιατί μπορεί να συμβεί και ακριβώς το αντίθετο.
Αυτοί είναι απρόσωποι φυσικοί νόμοι εξισορρόπησης και το καλό που σπείραμε θα επανέλθει σαν θετικότητα ή το κακό που σπείραμε  θα επανέλθει σαν αρνητικότητα, αυτό δεν είναι μια θεϊκή τιμωρία όπως κάποιοι πιστεύουν αλλά η φυσική αντίδραση των δικών μας πράξεων.

Για αυτό και ένας άνθρωπος σε αυτήν την ζωή έρχεται με κάποια περίσσια ψυχικά εφόδια και ψυχικές ποιότητες και κάποιος άλλος με περισσότερα βαρίδια και αρνητικότητα.
Μέσα από την διαδικασία ανάπτυξης της προσωπικότητας μια ορισμένη αντιληπτικότητα αναπτύσσεται στον καθένα η οποία μπορεί να γίνει ένας πολύτιμος οδηγός ή αν αυτή υπολειτουργεί ένα μεγάλο πλάτιασμα της συνείδησης και μια δεισιδαιμονία θα τον χαρακτηρίζει.


Για αυτό και όλοι εμείς οι οποίοι έχουμε το καθήκον της συμβολής σε ε΄να γνωστικό επίπεδο και της κατήχησης με σεβασμό και αγάπη απευθυνόμαστε βασικά μόνον στην πρώτη ομάδα, σε όλους αυτούς που εσωτερικά έστω και ασυνείδητα έχει αφυπνιστεί μέσα τους ο πρωταρχικός πνευματικός σπινθήρας και για αυτό μια νέα γνωστική αναζήτηση και πόθος έχει αρχίσει.

Σήμερα στην πατρίδα μας σε μία πόλη ένα λεγόμενο άγιο σκήνωμα έχει έρθει και καλούνται οι πιστοί να το προσκυνήσουν, αναρωτιέμαι πως εγώ θα μπορούσα να διάγω έναν απλό διάλογο με κάποιον μιας τέτοιας απλοϊκής αντίληψης ο οποίος ακόμη και σαν χριστιανός δεν έχει διαβάσει ή σπάνια έχει διαβάσει την καινή διαθήκη και για αυτό αγνοεί πλήρως ακόμα και κάποια βασικά συμβολικά σημεία της πίστης τους η οποία θα πρέπει να γίνει γνώση.

Αυτό είναι αδύνατον. Και χαμένος κόπος και χρόνος.
Πρέπει όμως να τονίσουμε την στρεβλότητα αυτή και να πούμε με απλά λόγια ότι καμία σχέση δεν έχει με τον εσωτερικό χριστιανισμό και την διδασκαλία του Χριστού.
Στα ευαγγέλια μας εξηγείτε με σαφήνεια

1. πως κανείς και τίποτα μέσα σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι τέλειο ή άγιο.

2. το σώμα μας αν και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό είναι φθαρτό και πεθαίνει πλήρως, διαλύεται.

3. η ανάσταση στο νέο πεδίο ζωής γίνετε με νέα σώματα άφθαρτα και ομοούσια της ανώτερης πνευματικής ουσίας, μέσω πνευματικών υλικών από το πρωταρχικό βασίλειο.

Ο Ιησούς εν ζωή είχε καταφέρει να δημιουργήσει αυτό το νέο πύρινο σώμα και μας έδωσε μαρτυρία αυτού όταν το αποκάλυψε στους μαθητές του στο όρος των ελαιών.
Βεβαίως η πλήρης απελευθέρωση δεν είχε ακόμα φτάσει γιατί είχε ακόμη τα υλικά του γήινα σώματα.

Η συμβολική αυτή της έννοιας της μεταμόρφωσις τονίζουμε με έμφαση εδώ πως πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από έναν άνθρωπο τον άνθρωπο Ιησού και για αυτό και μέσω αυτού μας δόθηκε και η δυνατότητα της ανάσυρσις όλων μας αφού μέσα από τον επικείμενο φυσικό του θάνατο κατά την διάρκεια της σταύρωσης η ουσία τους Χριστού που εμπεριείχε μέσα του ενώθηκε σε όλα τα επίπεδα μέσα σε αυτόν τον έκπτωτο μας κόσμο, τον αστρικό χώρο, τον αιθερικό υλικό χώρο.
Εκείνη την στιγμή εσβήστηκε πλήρως το χρέος του προπατορικού μας αμαρτήματος και ο δημιουργός μας έδωσε την δυνατότητα ξανά της ανόδου και της αφομοίωσης μέσα στην πνευματική του ουσία.

Αυτό το γεγονός σηματοδοτούσε και μία εντελώς νέα εποχή μιας νέα ένδοξης διεργασίας από ύδωρ και πνεύμα αλλά και μια επερχόμενη αναγκαστική για την ανθρωπότητα υλικοποίηση και πλήρης μορφοποίηση μέσα στην ύλη ειδικότερα μέσα από μια ανάπτυξη του νοητικού΄ύ του σώματος σαν μια απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να κατανοήσει αυτό το μεγαλειώδες μήνυμα.

Φίλοι μην αναζητείτε το πνεύμα στην ύλη, μην το αναζητείτε έξω από εσάς γιατί αυτό υπάρχει και σας καλεί μέσα σας, αφουγκραστείτε το σε μια στιγμή ηρεμίας και ακούστε το δικό σας κάλεσμα της Αγάπης η οποία αν και δεν είναι απτό και ορατό κατακλύζει τον κόσμο μας με την χάρη και την ευλογία του ώστε να μπορέσουμε και εμείς να αναφωνήσουμε ''και τα παλαιά παρήλθαν''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: