Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Έφτασε η ώρα!


Nympheas, effet du soir, Claude Monet 1897

Έφτασε η ώρα!

Η δύναμη της εξέλιξης μέσα από την οποία ο κόσμος μας κινείται ήδη βάζει την υπογραφή της σε πολλά ζώα που είναι κοντά στον άνθρωπο και την απαρχή δημιουργίας σε αυτά ενός νοητικού σώματος που θα δονείτε όπως και το ανθρώπινο από ένα ατομικό εγώ, αλλά το ίδιο συμβαίνει ταυτόχρονα και με τα φυτά που σε ένα μελλοντικό στάδιο εξέλιξης θα αποκτήσουν αστρικό σώμα. 

Τα πάντα σε αυτόν το κόσμο μας ενώνονται και επιδρούν το ένα μέσα από το άλλο είτε είναι χώμα, πέτρα, φυτό, ζώο. Το ένα περικλείει, αποτελείται και έχει ανάγκη το άλλο.
Είναι τραγικό λάθος να νομίζουμε ότι το Πνεύμα εξελίσσει αυτό το σύμπαν αποκλειστικά για τον άνθρωπο, όχι το κάθε τι υπηρετεί τον μεγάλο σκοπό και κοσμεί αυτήν την έκπτωτη δημιουργία με συνέπεια και σταθερότητα, άσχετα αν ο άνθρωπος με την δράση του συνταράσσει τα πάντα.
Μας είναι πολύ δύσκολο στην παρούσα φάση να εξηγήσουμε με λεπτομέρεια αυτό το εξελισσόμενο σχέδιο και σε τι επίπεδο λεπτοφυούς μορφής θα φτάσει για όλες τις μορφές ζωής στην επόμενη μεγάλη περίοδο του Δία, αλλά το σημαντικότερο δεν είναι να μιλάμε για τα μελλούμενα αλλά για την παρούσα κατάσταση συνείδησης του όντος μας, γιατί στην ουσία αυτήν την εξέλιξη μπορούμε να την κατανοήσουμε, να την ψηλαφίσουμε μέσα μας όταν βαδίζουμε εμείς οι ίδιοι αυτήν την οδό του εξαγνισμού, της μεταμόρφωσης.

Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με γρήγορο ρυθμό, και αυτό είναι πλέον ευδιάκριτο, ο άνθρωπος σαν σύνολο διαχωρίζεται σταδιακά και δύο ομάδες ξεχωρίζουν ήδη.
Η μία ανταποκρίνεται και τρέφεται από το μεγάλο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο αυτής της φύσης και στην καλύτερη των περιπτώσεων χαρακτηρίζεται από στασιμότητα, αν και η καθημερινότητα μας τρομάζει.
Η άλλη ομάδα αφομοιώνει ακτινοβολίες και ενέργειες από ένα πεδίο μιας αγνής φύσης το οποίο προβάλετε, διεισδύει από έναν πόλο έξω από την δική μας πραγματικότητα το οποίο σταδιακά μας μεταμορφώνει σε έναν εντελώς νέο άνθρωπο, μέσα από έναν εντελώς νέο φορέα.
Για αυτό και πολύ σύντομα κάθε άνθρωπος θα καλεστεί να κάνει αυτήν την εσωτερική επιλογή και να επιλέξει τον δρόμο του με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Έφτασε η ώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: