Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Η φαντασία και η φαντασιοπληξία


Η φαντασία και η φαντασιοπληξία

Η φαντασία δεν έχει καμία σχέση με την φαντασιοπληξία, η πρώτη είναι μία σημαντική δημιουργική λειτουργία της σκέψης μας, η οποία πολλές φορές χρωματίζετε από εικόνες ή ήχους και συνήθως μπορεί να γίνει το έναυσμα, η ιδέα, το αρχικό σχέδιο μίας μελλοντικής δραστηριότητας μας.

Η φαντασιοπληξία είναι ένα συσσωρευμένο ψέμα που με τον καιρό δημιουργεί μία πλαστότητα σε μας τους ίδιους αλλά ταυτόχρονα αυτήν την πλαστότητα την μεταφέρουμε και προς τα έξω με την συμπεριφορά μας.
Στην ουσία είναι μία αυτοπαγίδευση, μία πλάνη.
Μία άκρατη ιδιοτέλεια εκφράζεται από ένα τέτοιο άτομο στην κάθε του δραστηριότητα.
Συνήθως χαρακτηρίζεται από ένα πλατύ χαμόγελο, μία επιτηδευμένη ευγένεια και ένα χαλαρό ενδιαφέρων για τους άλλους που συνοδεύετε από κολακεία.
Ένα τέτοιο άτομο είναι στην ουσία κουφό και τυφλό γιατί ακόμα και αν του αποδείξεις την αλήθεια αυτό θα την αγνοήσει περίτεχνα ή με βιαιότητα ή με ύβρη.

Όπως έγραψα και πριν κάποιες μέρες μόνο μέσα από μία ρήξη μέσα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις μπορεί η ψυχή μας να ανασάνει από τέτοια άτομα και καταστάσεις οι οποίες μας φθείρουν ανεπανόρθωτα.
Όλα έχουν ένα κόστος για αυτό αναλογιστείτε τι, πιο είναι το σημαντικότερο για εσάς η ψυχή σας ή τα υλικά αγαθά; 
Και πράξτε ανάλογα.

Εγώ σας συμβουλεύω, σας μιλάω για μία απελευθέρωση από την κάθε είδους δουλεία και εξάρτηση, σπάστε τις αλυσίδες σας, μην δημιουργείτε καινούργιες πετάξτε προς το Φως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: