Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Χωρίς αυτήν τη ρήξη, τίποτα ουσιαστικό δεν θα ξεκινήσει ποτέ



Χωρίς αυτήν τη ρήξη, τίποτα ουσιαστικό δεν θα ξεκινήσει ποτέ

Η καθαρότητα του βίου, η αυθεντικότητα των σχέσεων του κάθε ανθρώπου προϋποθέτει και μία απαραίτητη άρνηση σε όλα όσα αντιστοιχούν με όλες αυτές τις σκιώδεις έννοιες όπως υποκρισία, ψέμα, χειραγώγηση, λεκτική και ψυχολογική βία, αρνητικότητα κάθε είδους.

Αυτή η άρνηση της συμμετοχής σε μια τέτοια σχέση, μέσα σε αυτήν την μιζέρια του ιδιοτελούς Εγώ που στην ουσία αυτοκαταστρέφεται αυτό το ίδιο, από τα αποτελέσματα αυτής της καταστροφικής του πορείας μολύνοντας ακατάπαυστα το αίμα του είναι μία επιτακτική ανάγκη ειδικότερα στις μέρες μας.

Ναι αγαπητοί μου φίλοι ακόμα και στην συνηθισμένη πορεία ενός μέσου ανθρώπου που δεν κατανοεί, δεν συλλαμβάνει, δεν νοιώθει και αισθάνεται το κίνητρο και το αποτέλεσμα στο βαθμό που αποκαλύπτεται ευδιάκριτα σε ένα μαθητή του πνεύματος μία απαραίτητη ΡΉΞΗ πρέπει να λάβει χώρα, μία συνειδητή επιλογή η οποία θα τον φέρει μακριά από όλες αυτές τις ψυχοφθόρες καταστάσεις οι οποίες δεν είναι μόνο ανούσιες αλλά και βλαβερές.
Έχουμε αυτό το απαραίτητο θάρρος και αυτήν την εσωτερική δύναμη να το επιτύχουμε αυτό; 

Επιλέγουμε συνειδητά αυτήν την σοφή απόσπαση από κάθε τι ανώφελο και την αναγκαιότητα όλων αυτών των απαραίτητων αλλαγών σαν το αποτέλεσμα της επιλογής μας να βαδίσουμε προς το πνεύμα;

Ο συνηθισμένος τρόπος ζωής του κατεστημένου βίου παντού σε αυτήν την φύση σου δίνει την επιλογή πολλών δρόμων του Α ή του Ω η της μεσαίας οδού μεταξύ αυτών των δυο ή ακόμα και μία μίξη όλων αυτών.
Όμως αυτό δεν συμβαίνει όταν θα αποφασίσουμε να βαδίσουμε προς το Πνεύμα, εκεί η επιλογή είναι μία και μοναδική, ή όλα ή τίποτα.
Αν και αυτό γίνετε εύκολα κατανοητό, μην βιαστείτε να οδηγηθείτε σε μία τέτοια απόφαση αν δεν είσαστε έτοιμοι εσωτερικά γιατί αυτή η επιλογή δεν είναι ένα προϊόν της θέλησης αλλά μια αναγκαία εσωτερική ανάγκη η οποία θα προκύψει τον κατάλληλο για αυτή χρόνο.

Ένας μαθητής του πνεύματος αναζητεί όλο και λιγότερες εντάσεις και αρνητικότητα η οποία στον σύγχρονο βίο κυριολεκτικά κρύβεται, καραδοκεί παντού, μέσα στην οικογένεια, στην ερωτική μας σχέση, στον τόπο εργασίας κ.λ.π.
Αρνηθείτε την συμμετοχή σας σε αυτό το αδιέξοδο, αντισταθείτε, προστατεύστε την ψυχή σας και τις αξίες τις οποίες πιστεύεται και αγωνίζεστε όλη σας την ζωή.

Χωρίς αυτήν τη ρήξη, τίποτα ουσιαστικό δεν θα ξεκινήσει ποτέ, θα αυτό καταδικαστείτε μέσα σε ένα βάλτο που εσείς οι ίδιοι θα έχετε επιλέξει και στην ουσία δεν θα είσαστε μόνον θύμα αλλά και θύτης γιατί το σκοτάδι θα απλώνετε μέσα σας, θα ακτινοβολεί έξω σας, θα έχετε γίνει ένα με αυτό σε ένα χρονικό σημείο.

Καμία ουσιαστική αλλαγή δεν επέρχεται αν δεν υπάρξει μία θυσία από μέρους σας, μία απώλεια συναισθηματικών ή υλικών αγαθών, αλλά μην γελιέστε γιατί στην ουσία όλα αυτά δεν ήταν παρά ένα βάρος για την ψυχή σας, τώρα γνωρίζετε γιατί ο θείος έρωτας είχε φτερά.

Πετάξτε τα όλα, γίνετε όσον πιο δυνατόν ελαφρύτεροι το Φως σας καλεί αδιάκοπα. Η Αγάπη σας προσμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: