Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Η παραβολή στη Κανά



Η παραβολή στη Κανά

Αναμφισβήτητα μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το φως και το σκοτάδι, το καλό και το κακό. Αυτά ανάλογα με την εσωτερική εργασία που έχει κάνει στο παρελθόν ποικίλουν σε αναλογία, έτσι μπορούμε να πούμε ότι μία ψυχή στην παρούσα ενσάρκωση της μπορεί να εμπεριέχει περισσότερο φως από ότι σκοτάδι αλλά αυτό δεν είναι παρά μία βάση μέσα στην οποία θα πρέπει να εργαστεί, γιατί αυτό το φως και τρέφετε και αναπτύσσετε μέσα μας ανάλογα με την πορεία μας στην ζωή και την δράση μας. 

Είναι γνωστό ότι έχουμε το δικαίωμα της επιλογής, στο πια πορεία θα ακολουθήσουμε, συνεπώς κάποιες οντότητες επιλέγουν το σκοτάδι και αυτό είναι δικαίωμα τους, το πρόβλημα έγκειται όμως στο ότι το σκοτάδι επιθυμεί να αναπτυχθεί προς τα μέσα και προς τα έξω, για αυτό και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί ειδικότερα στις μέρες μας στην επιλογή των ανθρώπων που λειτουργούν γύρω μας. Να μην παρασυρόμαστε στην φαντασία και την υποκριτική εξυπνάδα κάποιων που στην ουσία προσπαθούν να μας ξεγελάσουν. 

Αν εξαιρέσουμε την σχιζοφρένεια που υπάρχει στον χώρο του εσωτερισμού μία άλλη απειλή έρχεται από τον πνευματισμό και την επίκληση πνευμάτων, σήμερα εκ του πονηρού το αποκαλούν τσάνελινκ. Αυτό και στην Ελλάδα ανθεί από άτομα με ελλιπή γνώση που όπως λένε επικοινωνούν με τους Ολύμπιους Θεούς οι οποίοι τους δίνουνε και μια παρωχημένη και αστεία διδασκαλεία και κείμενα. 

Πολύ σωστά σε ένα βίντεο που μιλούσε η Αλτάνη και πετάχτηκε και ο τέως υπουργός υγείας σημείωσαν πολύ σωστά το μεγάλο αυτό εγχείρημα του Σωκράτη που για πρώτη φορά απέσπασε την την προσοχή και την σκέψη του ανθρώπου από την μελέτη του κόσμου και την έστρεψε προς τον άνθρωπο, αν και πολεμήθηκε από κάποιους πυθαγόρειους που δεν είχαν καταλάβει την μεγάλη αλλαγή που θα επέρχονταν μερικούς αιώνες μετά και η οποία θα συντάρασσε την ίδια την ουσία του κόσμου και του ανθρώπου μίλησε ανοιχτά για την Γνώση και τον τρόπο κατάκτησης της. 

Τα αναφέρω όλα αυτά γιατί όλες αυτές οι ομάδες αυτό προσπαθούν να επιτύχουν, να στρέψουν δηλαδή την προσοχή του ανθρώπου σε ένα κάρο αδιάφορα και ανούσια πράγματα, αλλά πώς τότε μία αποκάλυψη να λάβει χώρα; σε ποιον άνθρωπο; Πως μία ανώτερη γνώση να μεταβιβαστεί όταν αγνοούμε ακόμα και το ποιοι στα αλήθεια είμαστε; 

Κατανοείτε τον παραλογισμό; κατανοείτε την πλάνη; Όταν με το καλό βρεθούμε κάποτε και έχουμε χρόνο θα μπορούσα να σας εξηγήσω γιατί μία αδελφότητα ή σχολή μυστηρίων παρουσιάζετε ξαφνικά μέσα στον χρόνο και πιο έργο αυτή πρέπει να επιτελέσει μέσα από ένα ορισμένο χρονικό πλαίσιο και πως αυτή η ίδια αναχωρεί και παύει κάθε αλληλεπίδραση με τον υλικό κόσμο, και πώς στο μέλλον υπάρχει μία διαδοχή από μία άλλη τέτοια ομάδα. Αυτό θα σας βοηθούσε στο να μην ψάχνετε άλλο μέσα στις στάχτες του παρελθόντος αλλά στο Ζωντανό Παρόν στο Πνεύμα που ενεργεί τώρα. 

Η παραβολή στη Κανά και κάποτε θα μοιραστώ και την σοφία του ευαγγελίου μαζί σας αυτό ήθελε να μας εξηγήσει ανάμεσα στα άλλα, τι μας έλεγε; ότι το νέο κρασί δεν μπορεί να μπει μέσα σε παλιά ασκιά δηλαδή ο νέος μας φορέας δεν μπορεί να ολοκληρωθεί από καμιά παλαιά διαδικασία αλλά χρειάζεται μία εντελώς νέα, σύγχρονη. Η αλλαγή του νερού με αίμα συμβολίζει αυτήν την αρχική διαδικασία εξαγνισμού μέσα από την οποία αλλάζει σταδιακά όλο μας το αίμα, όλα μας τα οχήματα. Αυτό βέβαια γίνετε μόνον μέσα από τις θεραπευτικές δυνάμεις αυτού του μεγάλου Ηλιακού Πνεύματος και την χάρη του Πνεύματος, γιατί ακόμα και ο Υιός λαμβάνει την δύναμη του από τον Πατέρα.

Όμως για να συμβεί αυτή η αλλαγή το τονίζω πάλι αυτό πρέπει να καλεστούμε και εμείς σε αυτόν τον αλχημικό γάμο και το νέο κρασί στους καλεσμένους δεν έρχεται αμέσως αλλά προς το τέλος του γάμου. Να έχετε υπομονή και να πίστη και αγάπη και όλα όσα θα έρθουν στον δρόμο σας δεν θα είναι άλλο πια παρά εργαλεία μέσα από τα οποία θα σμιλεύεστε την ψυχή σας, διώξτε κάθε ανούσια έννοια και φόβο και επικαλεστείτε την Αγάπη που σας προσμένει αιώνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: