Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Η Πνευματική Επιστήμη δεν είναι ένα πεδίο εργασίας για τους υπερφίαλους και τους χλιαρούς


Η Πνευματική Επιστήμη δεν είναι ένα πεδίο εργασίας για τους υπερφίαλους και τους χλιαρούς

Η Πνευματική Επιστήμη δεν είναι ένα πεδίο εργασίας για τους υπερφίαλους και τους χλιαρούς προϋποθέτει σεβασμό στους πρεσβύτερους αδελφούς συνδυασμένη με αγάπη, ταπεινότητα, υπομονή και μεγάλη διάθεση εργασίας εσωτερικής αλλά και εξωτερικής.

Ανεξάρτητα από τα δεκάδες ερωτήματα που μπορούν να αναδυθούν μια εγκράτεια είναι απαραίτητη όσον αφορά τις κρίσεις μας από το να προσφύγουμε σε γραφικούς χαρακτηρισμούς και λανθασμένες υποθέσεις.
Οι αυθεντικοί εσωτεριστές φιλόσοφοι, αλχημιστές, θεραπευτές αδελφοί του παρελθόντος μας έδωσαν ένα μεγάλο όγκο εργασίας ώστε μέσα από αυτό να μπορέσουμε να μοιραστούμε τις γνώσεις αλλά και την εμπειρία που αποκόμισαν μέσα από την δική τους ατραπό.

Για παράδειγμα αν έρθουμε αντιμέτωπο με ένα από τα εκατοντάδες αλχημικά διαγράμματα - εμβλήματα θα πρέπει να είμαστε, να γίνουμε πολύ προσεκτικοί στην κρίση μας όσον αφορά την εξήγηση των συμβόλων αλλά και του συνολικού νοήματος αυτού.
Καταρχήν θα πρέπει να ερευνήσουμε την προέλευση του ποιος το έχει δημιουργήσει, κατά δεύτερον θα πρέπει να διαβάσουμε το σχετικό κείμενο του συγγραφέα από το αντίστοιχο σύγγραμα και τρίτον όταν αποκωδικοποιήσουμε τα σύμβολα να τα δούμε μέσα από το κεντρικό νόημα - μήνυμα του εμβλήματος.

Πολλά από αυτά σε συνδυασμό με άλλα εμβλήματα συμβολίζουν και κάποια στάδια ή διαφορετικές αλχημικές λειτουργίες και θα ήταν λάθος να τα δούμε αποκομμένα, μόνα τους.
Μου ζητήθηκε με έναν όχι ευγενικό τρόπο να επεξηγήσω ένα έμβλημα το οποίο προερχόταν από ένα σύγγραμα του Βαλεντίνου και το οποίο ανάμεσα στα άλλα είχε και μια όπως μου είπαν αντεστραμμένη επτάλφα.

Καταρχήν κάτι τέτοιο δεν υφίσταται αλλά και η χρήση του συγκεκριμένου γεωμετρικού σχήματος σωστά έχει την κορυφή προς τα κάτω γιατί όλη η αλχημική μας διεργασία αρχίζει από το πρώτο στάδιο το οποίο αγγίζει, πηγάζει από τον κόσμο της ύλης και για αυτό συμβολικά έχει και το σημείο του Κρόνου και το τρίγωνο αυτό έχει ένα κύβο με τους 5 πλανήτες που συμβολίζει την γη μας και το ονομάζει Σώμα, σε αντιδιαστολή με τα άλλα δύο που έπονται της διαδικασίας μέσα από επτά στάδια και συμβολίζονται αντίστοιχα από άλλα δύο τρίγωνα την Ψυχή και το Πνεύμα.

Στην ουσία αυτή η επτάλφα συμβολίζει την εξέλιξη της συνείδησης μας, επτά επίπεδα συνείδησης που αντιστοιχούν σε επτά πλανήτες με το Vitriol στο τέλος το απαραίτητο αυτό στοιχείο για να ολοκληρωθεί η εργασίας μας ενώ οι κύκλοι μέσα στα τρίγωνα συμβολίζουν τον κύκλο μέσα από τον οποίον από την μαυρότητα, την αποσύνθεση σαν την πρώτη αλχημική διεργασία θα προχωρήσουμε σε ένα εξαγνισμό, σε μία μεταμόρφωση και ανάσταση για αυτό και συνήθως αρκετές σειρές τέτοιων αλχημικών εμβλημάτων περιέχουν έναν άνθρωπο μέσα σε ένα τάφο στην αναλυτική ψυχολογία ο όρος nigredo συμβολίζει την σκοτεινή νύχτα της ψυχής.

Οι αλχημιστές του παρελθόντος διακατείχαν μια μεγάλη γνώση όλων αυτών και αν θα θέλαμε να την κατανοήσουμε, αν πιστεύουμε ότι αυτό μας βοηθάει χρειάζεται σοβαρότητα και σύνεση και πολύ μελέτη.
Δημοσίευση σχολίου