Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ενότητα, σεβασμός, προσφορά, ανιδιοτέλεια είναι μερικές από τις απαιτήσεις της νέας εποχής



Ενότητα, σεβασμός, προσφορά, ανιδιοτέλεια είναι μερικές από τις απαιτήσεις της νέας εποχής

Στην σημερινή εποχή που το Φως εκφράζετε με σαφήνεια και πληρότητα και μας ωθεί σε μία κορυφαία επιλογή η οποία θα σηματοδοτήσει μία πνευματική ανάπτυξη την οποία κανένα θνητό πλάσμα δεν είχε ξανανιώσει ποτέ, ταυτόχρονα το σκοτάδι αντεπιτίθεται προσπαθώντας να εδραιώσει την θέση του μέσα στις σύγχρονες κοινωνίες εξαθλιώνοντας ηθικά, πολιτιστικά και οικονομικά λαούς και ηπείρους.

Για αυτό και όλοι εμείς οι οποίοι εσωτερικά ακούμε το κάλεσμα τους φωτός σε όποιο στάδιο ή και διαφορετική ομάδα και να ανήκουμε θα πρέπει να αισθανθούμε αυτό το τεράστιο έργο σωτηρίας της ίδιας μας της υπόστασης αλλά και το χρέος της μεταφοράς αυτού το χαρμόσυνου μηνύματος σε όλην την εκπεσμένη ανθρωπότητα.

Η εντάσεις και η διαμάχες μεταξύ πολλών διαφορετικών ομάδων είναι ένα προϊόν της παλαιάς συνείδησης του Εγώ την οποία θα πρέπει να αποβάλουμε, κάθε άνθρωπος, κάθε αναζητητής είναι αναγκασμένος να λειτουργήσει σε συμφωνία με την κατάσταση του αίματός του και την συνείδηση που αυτή η εξέλιξη του υπαγορεύει, για αυτό και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με σεβασμό και κατανόηση και να προσπαθήσουμε να αποβάλουμε την προβολή και την πεποίθηση ότι μόνον εμείς ξέρουμε την αλήθεια ή μόνον εμείς την μεταφέρουμε προς τα έξω και κανείς άλλος.

Θα πρέπει από εδώ και πέρα μια λογική ανεκτικότητα να μας περιβάλει και ένας σεβασμός και μια διάθεση επικοινωνίας και ενότητας.
Αυτή η υποστήριξη είναι ένα καθήκον μας σε αυτούς τους καιρούς γιατί ειλικρινά πως θα μπορούσαμε ποτέ να μιλήσουμε για την αγάπη και την καλοσύνη και την ευγένεια στους εξωτερικούς όταν υπάρχει μίσος και φθόνος μεταξύ μας και μια έντονη διαμάχη.
Όλα αυτά μην νομίζετε πως δεν παρασέρνουν το έργο μας στον βόθρο και ότι δεν γίνονται αντιληπτά από τους άλλους και δεν γινόμαστε μετά αντικείμενο γελοιότητας και χλευασμού.

Όλοι όσοι ασχολούνται ενεργά με την πνευματική επιστήμη στις διάφορες όψεις της και τα επίπεδα που αυτή έχει θα πρέπει αυτοί οι ίδιοι να το δείχνουν αυτό μέσα από την δράση και τον λόγο τους και να γίνονται αυτοί οι ίδιοι το φωτεινό παράδειγμα για το οποίο μας μιλάνε και φλυαρούν ακατάπαυστα σε κάθε εμφάνιση τους.
Αυτό είναι μιας βαρύνουσας σημασίας για την εργασία μας αλλά ασφαλώς προϋποθέτει και μια ανάλογη εσωτερική ανάπτυξη και συνείδηση που πηγάζει εκ τον έσω και που θα πρέπει να είναι εντελώς αυθόρμητη και ειλικρινείς.

Θα πρέπει να παύσουμε να βλέπουμε όλους τους άλλους σαν εχθρούς ή αντίπαλους αν αυτοί βρίσκονται σε μία άλλη ομάδα ή και ακόμα να τους κοροϊδεύουμε αν βλέπουμε ότι ασχολούνται με απλοϊκά, αδιέξοδα ή φανταστικά πράγματα και πρακτικές.

Επίσης όταν βλέπουμε μια τίμια και ανιδιοτελή προσπάθεια από κάποιον γνωστό ή άγνωστο σε μας ο οποίος έχει σαν σκοπό να προάγει την πνευματικότητα, να προσπαθεί να επικοινωνήσει και να γνωστοποιήσει ένα μέρος από την πνευματική επιστήμη και όπως αυτή εκφράζετε σε αυτό το επίπεδο μέσα από τον λόγο και την τέχνη να τον ενισχύουμε και να τον επιβραβεύουμε με την παρουσία μας.
Όμως παρόλα αυτά μια σωστή διάκριση και περίσκεψη χρειάζεται για να μπορούμε να επιλέξουμε σωστά γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ανιδιοτελείς και πολλές φορές άλλα σκοτεινά κίνητρα υπάρχουν από πίσω για αυτό μια προσοχή χρειάζεται και μια εγρήγορση.

Ο Νους ο οποίος είναι μια έκφραση του Πατέρα Μητέρα χορηγεί στην εκπεσμένη ανθρωπότητα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και τις γνώσεις για να μπορέσει να ανασυρθεί μέσα από το σκοτάδι της ύλης και να καταστεί ικανός να ορθώσει το βλέμμα του ψηλά στον ουρανό αυτό το μεγάλο και σημαντικό αρχέτυπο.
Για αυτό και του έχουν δοθεί πολλά γνωστικά εργαλεία μέσα από τα οποία θα μπορέσει να συνειδητοποιήσει την ευγενή του καταγωγή και να αναζητήσει το Πνεύμα.

Η τέχνη, η επιστήμη, η αστρολογία, η αλχημεία και δεκάδες άλλα ενσωματώνονται μέσα σε αυτήν την έμπνευσή του αλλά σε ένα σημείο θα πρέπει να κατανοήσει πως θα πρέπει να τα αποχωριστεί και αυτά γιατί αυτή η εσωτερική γνώση για την οποία σας μιλάμε είναι μια αποκάλυψη η οποία λαμβάνει χώρα μέσα σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει ήδη μετατρέψει την σωματική του μορφή σε αθάνατη μέσα από μια διαδικασία αντιστροφής και αναγέννησης, γιατί αυτή η γνώση για να ακουστεί, για να κατανοηθεί, για να εκφραστεί χρειάζεται νέες αισθήσεις και όργανα μιας ανώτερης φύσης.

Για αυτό και θα πρέπει να κάνουμε έναν μεγάλο διαχωρισμό ανάμεσα σε όλα αυτά που μιλούν για το Πνεύμα και όταν το Πνεύμα μας μιλάει μέσα μας, ανάμεσα σε αυτά τα δύο υπάρχει μια μεγάλη απόσταση.

Στην εσωτερική επιστήμη αυτό που κυρίως ακτινοβολείται ευθύς εξ αρχής σε έναν τέτοιο άνθρωπο είναι η ταπεινότητα, η ευγένεια και ο σεβασμός για τους άλλους.
Η έπαρση και η διαφήμιση της πολυμάθειας και των μυστικών ικανοτήτων είναι ένας τραγέλαφος και μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εκμετάλλευσις που δυστυχώς γίνετε κατά πολύ στις μέρες μας.

Ενδεχομένως κάποιοι από εσάς να κατανοήσετε τις σκέψεις μου και να θαυμάσετε την ικανότητα έκφρασις και αντίληψης μου όσον αφορά τον χώρο του εσωτερισμού αλλά θα πρέπει να σας εξομολογηθώ πως δεν μπορώ να σας διδάξω το παραμικρό λόγω της μεγάλης μου άγνοιας και ανεπάρκειας μπροστά στο Πνεύμα και τα δώρα που αυτό μας φέρνει.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας οδηγήσω στον δρόμο της σιωπής μέσα από τον οποίο εσείς οι ίδιοι σε ένα μελλοντικό σημείο θα μπορέσετε, όταν αυτή η άγρια θάλασσα ηρεμήσει, να ακούσετε αυτά τα μυστικά λόγια που θα ψιθυριστούν μέσα στην καρδιά σας και θα την ανακαινίσουν πλήρως, αναζητήστε αυτήν την σιωπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: