Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Δεν ζούμε άλλο πια στην εποχή του καλυμμένου και της περιπλοκήςΔεν ζούμε άλλο πια στην εποχή του καλυμμένου και της περιπλοκής

Δεν ζούμε άλλο πια στην εποχή του καλυμμένου και της περιπλοκής, την κρυψίνοια και των κωδίκων. Την μυστικότητα και την σκοτεινότητα του λόγου.

Όχι φίλοι μου αυτές οι εποχές περάσαν, η συμβολική γλώσσα αν και μεταδίδετε και με αυτόν τον τρόπο και από εμάς, αυτό γίνετε λόγω της απόστασης που υπάρχει όσον αφορά την κατανόηση μεταξύ του μηνύματος μας και της ικανότητας κατανόησης του.
Και σε μια προσπάθεια να σας βοηθήσουμε να εξερευνήσετε το δικό σας ασυνείδητο.
Αλλά ακόμη και αυτή η συμβολική γραφή επεξηγείτε αναλυτικά.

Η βασική μας γνωστική δραστηριότητα έγκειται στο να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τον άνθρωπο και το σύμπαν, την ουσιαστική σύνδεση αυτών των δύο και της αποστολής, της εργασίας που ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να επιτελέσει.

Κυρίως στην αρχαίο Ελληνική περίοδο πολιτισμού (στην εσωτερική επιστήμη αυτή η περίοδος συνδέεται και με την Ρωμαϊκή) με αυτό το φοβερό εργαλείο της γλώσσας και την βοήθεια του πνεύματος μέσα από χαρισματικούς ανθρώπους και των αποκαλύψεων που είχαν τέθηκε η βάση μιας νοητικής δραστηριότητας και ικανότητας κατανόησης όλων αυτών που σας περιέγραψα πιο πάνω αλλά όχι μόνον για μια μυστική σχολή ή αδελφότητα αλλά για όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως χρώματος και φυλής και κοινωνικού επιπέδου.

Το σχέδιο της εξέλιξης του κόσμου μας το οποίο ήδη τελείτε από την πρωταρχή έχει σαν αρχικό στάδιο μια πλήρη μορφοποίηση του ανθρώπου μέσα σε αυτό το υλικό φυσικό επίπεδο και για αυτό ειδικότερα σε αυτήν την σύγχρονη περίοδο το νοητικό του σώμα ολοκληρώνετε.
Βέβαια αυτό το πυρ, αυτή η τρομερή ικανότητα της σκέψης λόγω της ατέλειας του ανθρώπου και της αδυναμίας της ιδιοτέλειας του χρησιμοποιείται εσφαλμένα και καταχρηστικά.
Και ευθύνεται και για τα μεγάλα δεινά της ανθρωπότητας αλλά και της καταστροφής στον πλανήτη.
Με αυτήν την νέα νοητική ικανότητα όμως θα μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε μέσα από την αγνή λειτουργία της καρδιάς τον ουσιαστικό μας δρόμο και στόχο.

Παρόλα αυτά κατά την διάρκεια της πορείας μας πάνω σε αυτήν την ατραπό θα καλεστούμε να την αφήσουμε και αυτήν γιατί δύο εντελώς νέα σώματα θα αρχίσουνε να σχηματοποιούνται μέσα από μια θαυμαστή διεργασία εξαγνισμού και μεταμόρφωσις, ένα νέο νοητικό σώμα και ένα νέο αστρικό σώμα τα οποία σε ένα τελικό στάδιο της διαδικασίας θα μπορέσουν να και θα μας βοηθήσουν και στην δημιουργία ενός νέου αιθερικού σώματος όχι από σάρκα και αίμα φτιαγμένο αλλά από ύδωρ και πνεύμα.

Αυτό είναι και το μέγα μυστήριο που αποκαλύπτεται σε εσάς, που αποκαλύφθηκε σε σας από τον λυτρωτή και σωτήρα μας Ιησού Χριστό και συζητήθηκε με τον Νικόδημο στο αντίστοιχο εδάφιο.
Αυτή η μετάβαση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του κόσμου μας μέσα από τον άνθρωπο Ιησού και την ένωση του πνεύματος του Χριστού μέσα του.

Για αυτό είναι και απολύτως κατανοητό πως αυτή η γνώση δεν υπήρχε πριν σε κανέναν.
Η συμβολική έλευση των τριών μάγων στο σπήλαιο της γέννεσης κατέδειξε πως όλη η προηγούμενη γνώση ενώθηκε μέσα σε αυτό το μέγα μυστήριο και κατέδειξε τον σύγχρονο τρόπο μέσα από τον οποίο κάθε άνθρωπος αυτής της γης θα πρέπει να ακολουθήσει αν σε αυτό το στάδιο της ζωής του αναγνωρίσει το πνεύμα μέσα του και την ευθύνη που του έχει τεθεί.

Βεβαίως όλα αυτά τα θέματα θα πρέπει να αναλυθούν και να επεξηγηθούν σε σας ώστε να μπορέσετε αν το επιθυμείτε να κάνετε τα πρώτα σας βήματα πάνω στην ατραπό σαν ένας νέος άνθρωπος με αποφασιστικότητα και θάρρος και διάθεση προσφοράς, για την αγάπη δεν σας μιλάω γιατί όλο αυτό το έργο τελείτε από αυτήν, ενδυναμώνετε από αυτήν οπότε κανένα ουσιαστικό βήμα δεν γίνεται αν αυτή δεν υπάρχει μέσα στην καρδιά σας αν αυτή δεν είναι η εκκίνηση της κάθε σας πράξη του κάθε σας λόγου, χωρίς αυτή όχι μόνον δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα αλλά δεν είμαστε και τίποτα.

Εγώ σπέρνω και καρτερώ το έργο της αγάπης το οποίο μέρα με την μέρα δίνει άφθονο καρπό, καρπό για όλους.
Δημοσίευση σχολίου