Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Τα μυστήρια του Άγιου Χριστιανού Ροδόσταυρου




Τα μυστήρια του Άγιου Χριστιανού Ροδόσταυρου 
Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι η Γνώση που είναι Αγάπη που είναι Λόγος που είναι Πνεύμα μπορεί να μετρηθεί, να αναλυθεί ή να επεξηγηθεί μέσα από την σκέψη ή την λογική τους αριθμούς ή τα γεωμετρικά σχήματα, μια μελωδία ή μια άρθρωση μερικών συλλαβών.
Αυτός ο συλλογισμός δεν είναι μόνον τραγικά λανθασμένος αλλά κρύβει και μία υπεροψία και μια προσβολή.

Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει όλα αυτά τα απαραίτητα πρώτα βήματα που θα τον οδηγήσουν σε έναν απαραίτητο εξαγνισμό του σώματος του σαν το πρώτο σκαλοπάτι μέσα από το οποίο ο φορέας του θα μπορέσει να γίνει δεκτικός για να μπορέσει έτσι να ελκύσει μέσα στο σύστημα του τις ανώτερες δονήσεις οι οποίες μόνον αυτές (και τίποτα άλλο δεν μπορεί) θα μπορέσουν να τον αλλάξουν ολοκληρωτικά.
Έτσι μπορεί να φλυαρεί με εντυπωσιακά λόγια και με στόμφο και να εξηγεί τα ανεξήγητα αλλά στην ουσία όλα όσα λέει και σκέφτεται είναι εντελώς άχρηστα και κενά.

Πολλά από αυτά τα άτομα καπνίζουν και πίνουν αλκοόλ, τρώνε το κρεατάκι τους και η συμπεριφορά τους πίσω από τον φακό κρύβει ένα άλλο πρόσωπο πολύ πιο συνηθισμένο πολύ πιο πρωτόγονο.
Δεν θέλω να φανώ δυσάρεστος ούτε κανένα λόγο δεν επιθυμώ να ασκήσω κριτική σε οποιονδήποτε, γιατί κάθε ένας από εμάς είναι ελεύθερος να πράξει αυτό που η συνείδηση του του επιτρέπει, αλλά θα πρέπει να γίνω καυστικός, να αποκαλύψω αυτήν την πλαστότητα, αυτήν την υποκρισία για οποιονδήποτε μπορεί να καταλάβει το απλό και το ξεκάθαρο.

Η Πνευματική Επιστήμη δεν ασχολείται με τα φαινόμενα και τους νόμους αυτού του κόσμου αν και μπορεί να εξηγήσει το κάθε τι με επιστημονικό πλέον τρόπο αλλά μας μεταφέρει ένα απλό μήνυμα στην αρχή όσον αφορά την αρχική μας προέλευσή, την καταγωγή μας και μας εφοδιάζει με όλες τις απαιτούμενες δομικές ενέργειες για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε αυτόν τον δεσμό με το Πνεύμα μιας και από εκεί προερχόμαστε κατά ένα δομικό τρόπο.

Αρχικά απευθύνετε σε εμάς μέσα από μια γραπτή και προφορική μαρτυρία η οποία περιγράφει όλα τα απαιτούμενα βήματα αυτής της διεργασίας ώστε να επιτευχθεί μέσα μας μία λογικό - ηθική αποδοχή, αυτή η κατανόηση θα μας επιτρέψει με κάποιες πολύ σοβαρές συμβουλές όσον αφορά την τροφή και την ένδυση σε μια διαδικασία σημαντικών εσωτερικών αλλαγών οι οποίες έχουν κυρίως να κάνουν με το αίμα και τα διάφορα ρευστά μας την λειτουργία των ενδοκρινών αδένων, το νευρικό μας σύστημα και διάφορα άλλα σημαντικά όργανα όπως το σύστημα συκωτιού σπλήνας κ.ο.κ.

Όταν όλα αυτά μέσα από μια περίοδο χρόνου επιτευχθούν το σύστημα μας όχι μόνο αλλάζει δραστικά αλλά γίνετε και ευαίσθητο και ικανό να λάβει ακτινοβολίες μιας πολύ ιδιαίτερης και ανώτερης φύσης.
Εκείνην την στιγμή το παλαιό αρχίζει να υποχωρεί και το καινούργιο έρχεται να κυριαρχήσει, μία νέα συνείδηση μία νέα σκέψη ένα νέο συναίσθημα απαλλαγμένα από τις αξίες του ιδιοτελούς εγώ και των δυνάμεων που το ορίζουν και το συντηρούν.

Αυτές οι πολύ σημαντικές εσωτερικές αλλαγές δεν είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά γίνονται ένα ζωντανό βίωμα - εμπειρία μέσα μας η οποία ακτινοβολείται από το σύνολο του Όντος μας την κάθε στιγμή δίνοντας μια καθημερινή μαρτυρία για αυτό.

Φίλοι νομίζω πως έφτασε ο καιρός να ξεκαθαρίσουμε επακριβώς την ιερότητα που αυτό το καθήκον μας επιβάλει και να το κατανοήσουμε πλήρως στην ολότητα του από τα δεκάδες άλλα που μας κτυπούν καθημερινά την πόρτα και μας προτρέπουν σε μία καλλιέργεια του εγώ και των οχημάτων του.

Η Πνευματική Επιστήμη επιθυμεί την διάλυσή τους όχι την καλλιέργειά τους, αναζητά το νέο όχι τα παλαιό, επενδύει στον ψυχικό άνθρωπο σαν τον μόνο σύνδεσμο με το Πνεύμα και όχι στον σωματικό και τις ιδιότητες του.

Μπορεί να είσαι πολύ ευφυείς άνθρωπος γεμάτος ταλέντα μουσικά ή ζωγραφικά, επιστήμονας ή πυρηνικός φυσικός αλλά όλα αυτά πολύ λίγη σημασία έχουν όσον αφορά την Πνευματική Επιστήμη γιατί το Πνεύμα ρίχνει μία πρώτη ξεκάθαρη ματιά μέσα στην καρδιά του ανθρώπου ζυγίζοντας την αγάπη ή το μίσος που αυτή μέσα έχει και πράττει ανάλογα.

Για αυτό τον λόγο και ο θησαυρός της αδελφότητας αν και αναζητήθηκε από πολλούς παρέμεινε ασφαλής και προστατευμένος από κάθε τέτοιο αδιάκριτο βλέμμα αλλά γίνεται ορατός και κατανοητός σε κάθε αγνή καρδιά που αναζητά τον Χρυσό του Πνεύματος και αυτός χαρίζεται πλουσιοπάροχα μέσα από τα μυστήρια του Άγιου Χριστιανού Ροδόσταυρου, ο φίλος, αδελφός και πατέρας μας, ο μοναδικός αληθινός συνοδοιπόρος μας σε αυτό το μακρύ αλλά ένδοξο έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: