Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Το σύμβολο της Πνευματικής Σχολής του Lectorium Rosicrucianum


Το σύμβολο της Πνευματικής Σχολής του Lectorium Rosicrucianum

Το σύμβολο της Πνευματικής Σχολής του Lectorium Rosicrucianum περιλαμβάνει μια σειρά από γεωμετρικά σχήματα: τρίγωνο, τετράγωνο και κύκλος. Και, τώρα, περιλαμβάνει επίσης την τελεία.

Τελεία, τρίγωνο, τετράγωνο και κύκλος όλα μαζί αντιπροσωπεύουν - σε όλα τα επίπεδα : μακροκοσμικό, κοσμικό ή μικροσκοπικό - ένα σύμβολο της συμπαντικής θεϊκής δημιουργίας.

Για πολλές δεκαετίες, ο ιδρυτής της σχολής του Χρυσού Ροδοσταύρου Jan van Rijckenborgh, ενημέρωνε τους μαθητές του ότι θα έρθει η στιγμή, όταν, χάρη στην ωριμότητα της ανθρώπινης συνείδησης και το ζωντανό σώμα της Πνευματικής Σχολής, το σύμβολο αυτό θα μπορούσε να λάβει την τελεία στην μέση : 

"Θα καταλάβετε ότι αυτό είναι ένα καθήκον, μια αποστολή, που ισχύει για κάθε άνθρωπο, όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο.''

(...) Είναι η τελεία στο κέντρο του κύκλου, το σύμβολο, η απόδειξη, ότι ο άνθρωπος γιορτάζει την ένωση του με τον Πατέρα. 

Αυτή η στιγμή έφτασε! Η τελεία στο κέντρο του συμβόλου μας έγινε τώρα μια ζωντανή πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι
μπορεί  να πραγματοποιηθεί επιτέλους η αναγέννηση από ένα μέρος της ανθρωπότητας.

Η καρδιά του μικρόκοσμου ξαναέρχεται στην επιφάνεια την πραγματικότητα αναδημιουργώντας το Πνεύμα - την Τελεία
Η οποία εκδηλώνεται ως μια τριπλό νέο ψυχικό-πυρ, όπως το Trigonum Igneum - το Τρίγωνο του Πυρός των κλασικών Ροδοσταύρων.
Από αυτή την ζώσα πραγματικότητα, αναδομεί την θεία προσωπικότητα - το τετράγωνο της εκδήλωσης.
Και έτσι εντελώς αναγεννημένος και επανενωμένος, ο νέος άνθρωπος εισέρχεται στο νέο πεδίο της ζωής - τον κύκλο της αιωνιότητας.

http://www.lectoriumrosicrucianum.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: