Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Φιλόσοφος και Ιερωμένος



 
Φιλόσοφος και Ιερωμένος
 
Υπάρχει μία παρεξήγηση όσων αφορά την έννοια φιλόσοφος και πολύ την μπερδεύουν με την έννοια του Μύστη ή του Ιερωμένου με την κυριολεκτική γνωστική της σημασία.
Αυτό είναι κατανοητό μιας και ο κόσμος γενικά δεν κατανοεί τις απαιτούμενες φάσεις και ενέργειες που χρειάζονται για να εισέλθεις μέσα στο Πρωταρχικό Βασίλειο.
Έτσι είναι λογικό να θαυμάζουμε πολλούς φιλοσόφους και στοχαστές και να τους επαινούμε για την προσφορά τους μέσα από τα γραπτά τους κείμενα που αποδίδουν εκεί λεπτομερειακά την σκέψη τους.

Όλη αυτή η διεργασία είναι πολύ σημαντική γιατί μέσα από αυτό το γνωστικό εργαλείο μπορούμε να κατανοήσουμε αρκετά όσον αφορά τον άνθρωπο και το κόσμο του, αλλά κατά καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τον υπερβούμε μέσω αυτής.
Για αυτό είναι καλό να γνωρίζουμε την διάκριση την διαφορά μεταξύ ενός φιλόσοφου και ενός Ιερωμένου.
Το πρώτο όμως δεν αποκλείει το δεύτερο, στην περίπτωση όμως που αυτό θα συμβεί τότε μία ολοκληρωτική αλλαγή στο έργο και την δράση αυτού του ανθρώπου θα λάβει χώρα. Για αυτό και στην πορεία της ιστορίας είδαμε κάποιους ελάχιστους από αυτούς τους φιλοσόφους να δημιουργούν σε μία δεδομένη στιγμή μια θεολογική φιλοσοφία και να ιδρύουν μυστηριακές σχολές.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και στην αρχαία Ελλάδα οι φιλόσοφοι θεωρούσαν αναγκαίο την εισδοχή τους στα τότε μυστήρια για την προσωπική τους πνευματική ανάπτυξη και το ότι πολλοί μετά κατηγορήθηκαν για την παραβίαση της μυστικότητας που υπήρχε εκεί επειδή μετέδωσαν γνώσεις που είχαν αποκομίσει.

Άλλο το να είσαι φίλος της Σοφίας και άλλο αυτή η Σοφία να έχει γίνει ένα με εσένα αυτό είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό.
Το καθήκον, το έργο ενός Ιερωμένου έγκειται στο γεγονός ότι έχοντας φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο πνευματικότητας μπορεί και αφομοιώνει όλες αυτές τις απελευθερωτικές δυνάμεις και ενέργειες από το Πρωταρχικό Βασίλειο, γίνετε ένας μετασχηματιστής δηλαδή μεταξύ του Πνεύματος και των ανθρώπων, μία ζωντανή γέφυρα.

Οι ακτινοβολίες από αυτόν τον Αγνό Χώρο είναι μιας τεράστιας δονητικής δυναμικής και ακατάλληλες να εργαστούν μέσα στο σώμα ενός νεοεισερχόμενου στα γνωστικά μυστήρια γιατί εκεί τίθεται ένα απλό ζήτημα δονητικής αντιστοιχίας.
Κάποιοι ερασιτέχνες αποκρυφιστές γεμάτοι από ιδιοτέλεια που επιχείρησαν να δουν να εισέλθουν σε χώρους που δεν αντιστοιχούσαν, αποπέμφθηκαν δυναμικά από αυτό το Αγνό πεδίο και δυστυχώς σε αυτήν τους την προσπάθεια βλάφτηκε ανεπανόρθωτα και ο σωματικός τους φορέας κατά κυριολεξία κάηκαν.

Κάθε στάδιο μέσα από το οποίο η Γνώση κινείται είναι πολύ σημαντικό όπως και η ανάλογη εργασία και στην ουσία αυτή είναι και η σημασία των λόγων ''θα σας κάνω αλιείς ανθρώπων'' 
Τα γράφω όλα αυτά γιατί είναι πολλοί άνθρωποι υπέρ εκτιμούν το έργο των φιλοσόφων νομίζοντας πως η φιλοσοφία είναι το άλφα και το ωμέγα και αυτό είναι λάθος, μετά την φιλοσοφία υπάρχει η θεουργία μέσα από την οποία επιτυγχάνεται η απελευθέρωση από αυτό το υλικό πεδίο μέσω της Χάρης και των ενέργειων του Πνεύματος και των βοηθών του, τότε εν καιρό ένας φιλόσοφος θα γίνει ένας ιερέας φιλόσοφος και ο λόγος του μια δημιουργική ικανότητα ικανή να μεταφέρει τις ωθήσεις και την δύναμη του Λόγου.

Και αυτό είναι και το δικό μας έργο και καθήκον αγαπητοί φίλοι άσχετο από την διανοητική μας ικανότητα γιατί ο δημιουργός δεν επιθυμεί να μας χορηγήσει καμία σοφία αυτού του κόσμου αλλά να μας κάνει συνειδητούς της πλάνης αυτού.
Άδειασε για να γεμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: