Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Αν οι λέξεις δεν είχαν σημασία οι άνθρωποι δεν θα είχαν σημασία



 Αν οι λέξεις δεν είχαν σημασία οι άνθρωποι δεν θα είχαν σημασία

Αν οι λέξεις δεν είχαν σημασία οι άνθρωποι δεν θα είχαν σημασία, ο λόγος θα ήταν περιττός όπως και η επικοινωνία και η δημιουργικότητα των σχέσεων ανέφικτη.
Ο λόγος όμως δεν είναι αυτάρκης ούτε και κρυστάλλινος γιατί μοιάζει σαν ένα δίκοπο μαχαίρι μία λέξη μπορεί ενώ προφέρεται, εκστομίζεται να σημαίνει το αντίθετό της γιατί απλά οι άνθρωποι υποκρίνονται.
Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; Μπορείς να οικοδομήσεις κάτι αληθινό όταν το τοποθετείς σε σαθρές βάσεις; Φυσικά όχι.
Γιατί τότε οι άνθρωποι επενδύουν στο ψευτιά; στο αδιέξοδο;
Αυτό συμβαίνει για δύο κυρίως λόγους, πρώτα από όλα δεν μπορούν να το ανακαλύψουν μόνοι τους γιατί η συνείδηση τους δεν τους το επιτρέπει και κατά δεύτερον λόγο δεν τους το εξήγησε κανείς.

Όταν ένας άνθρωπος ζει μέσα στο σκοτάδι δεν καταλαβαίνει το φως, ίσως αυτό να γίνετε και ενοχλητικό για αυτόν μερικές φορές γιατί τον τρομάζει, σαστίζει και προβληματίζετε ίσως.
Στις γραφές μας λέγετε συμβολικά 'εσείς είσαστε το φως του κόσμου' και αυτή η εργασία εσωτερική και εξωτερική είναι πάρα πολύ σημαντική.
Γιατί πρέπει να ακολουθήσουμε την μίμηση του δρόμου του Χριστού ώστε να μπορέσει αυτό το φως να εργαστεί μέσα μας και να μας μεταμορφώσει.
Τότε κάθε μας κίνηση, δράση, λόγος, σκέψη, συναίσθημα θα ομολογεί αυτήν την σχέση μας με το Φως.

Κάθε άνθρωπος τότε γίνετε ένας φάρος για τους άλλους, ένας εργάτης του φωτός και ο λόγος του ένα φιλικό χέρι βοηθείας για να μπορέσει έτσι να βοηθήσει την κατανόηση του, να του εξηγήσει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει, να οδηγηθεί με σωφροσύνη.
Για αυτό οι λέξεις έχουν μεγάλη σημασία και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να ακριβολογούμε όσο αυτό είναι δυνατόν, για να γινόμαστε κατανοητοί, ο απλός λόγος είναι ένα μεγάλο εργαλείο για όλα αυτά.

Σήμερα λόγω όλων αυτών των μεγάλων ατμοσφαιρικών αλλαγών και την επίδραση των μυστηριακών πλανητών που ωθούν τον άνθρωπο στην αναγέννηση του, στην μετεξέλιξη του ένα πολύ σημαντικό εσωτερικό μέρος μέσα στην καρδιά του αφυπνίζετε το οποίο τον ωθεί σε μία διαφορετική δραστηριότητα από την συνηθισμένη.
Μία αχνή προ ανάμνηση μιλάει μέσα του και σε αυτήν απευθυνόμαστε όλοι εμείς.

Όταν οι λόγοι μας, αγγίζουν την καρδιά σας, κινούν αυτόν τον θαυμάσιο μηχανισμό και την έγερση δυνάμεων και ενεργειών εντελώς νέων και ενδεχομένως ακατανόητων για την παρούσα φάση που βιώνεται αλλά σιγά σιγά ορθώνετε ένα οικοδόμημα, ένας νέος άνθρωπος και μία νέα συνείδηση που σας εξηγεί σωστά, μία νέα κριτική ικανότητα ορθώνεται που δεν έχει βάση της άλλο το ιδιοτελές εγώ αλλά τον πνευματικό πυρήνα μέσα σας.
Μέσα στο φως δεν υπάρχει σκιά, όλα είναι ευανάγνωστα και αμετάβλητα και αιώνια.
Η Αγάπη που κινεί αυτόν τον τον κόσμο, εκεί, μια τέτοια οντότητα έχει γίνει η ίδια αυτή η αγάπη και αυτήν την αγάπη εκφράζει, ακτινοβολεί την κάθε στιγμή.

Αγαπητοί μου φίλοι μέσα από αυτήν την ατέλειά μας, την φθορά και κατοικώντας σε αυτόν τον κατώτερο κόσμο μπορούμε να φτάσουμε σε τελείωση και να μετέχουμε πάλι στον κόσμο από τον οποίον αρχικά εκπέσαμε.
Για αυτό μπορεί ο λόγος μας να είναι ατελής, με κενά και ασάφειες για αυτό και σας προσκαλούμε να τον βελτιώσετε να τον εκφράσετε με περισσότεροι σαφήνεια, κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει και ένας ζωντανός λίθος σε αυτό το ένδοξο οικοδόμημα που ήδη έχει αρχίσει να κατασκευάζεται, αυτή η νέα κιβωτός προετοιμάζεται σοφά για όλους εσάς.

Γιατί αυτό και ο λυτρωτής και σωτήρας μας μας είπε ότι 'εγώ φεύγω τώρα και πάω στον οίκο του πατρός μου για να ετοιμάσω δωμάτια για εσάς, έτσι εκεί που είμαι εγώ να είσαστε και εσείς'.
θα συμμετάσχετε και εσείς σε αυτό το νέο ανθρώπινο κύμα ζωής που ήδη συγκεντρώνεται και αποχαιρετά αυτόν τον κόσμο;
Μία ένδοξη σύγχρονη γνωστική αδελφότητα σχηματίζεται από όλα τα μέρη της γης και σας καλεί αδιάκοπα, βηματίστε μπροστά, βηματίστε μέσα στην Αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: