Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Δεν ήρθα να φέρω ειρήνη αλλά μάχαιρα



Δεν ήρθα να φέρω ειρήνη αλλά μάχαιρα

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν κατανοήσει τα λόγια του Ιησού :
Δεν ήρθα να φέρω ειρήνη αλλά μάχαιρα.

Προφανώς καταλαβαίνετε ότι αυτά έχουν μία εσωτερική σημασία και μας μιλούν για μία σημαντική εσωτερική ρήξη που πραγματοποιείται μέσα στον μαθητή όταν το Χρηστικό Πνεύμα μας αγγίζει μέσα στην καρδιά.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο αφύπνισης της νέας συνείδησης η οποία εκείνην την στιγμή έρχεται αντιμέτωπη με την στρεβλή εικόνα του Εγώ μας και όλων των αδυναμιών του.
Φυσιολογικά στην εγωική συνείδηση κάτι τέτοιο δεν αρέσει οπότε μία κρίση, μία εσωτερική διαμάχη αρχίζει η οποία δεν μπορεί να περιοριστεί μέσα στον χρόνο αλλά εξαρτάται από την κατανόηση, την δράση του ίδιου του μαθητή.

Συνήθως το Εγώ μας όταν φτάσει σε αυτό το απαιτούμενο σημείο ωριμότητας και κατανοήσει την
αδυναμία του ανθρώπου και την ματαιότητα του κόσμου   μέσα στον οποίο ζει θα επιτρέψει σε αυτές τις νέες θαυμαστές ενέργειες να εργαστούν μέσα του και να ανοικοδομήσουν αυτό που έχει χαθεί συνέπεια την πτώσης του ανθρώπου.

Όμως καταλαβαίνεται αγαπητοί μου φίλοι ότι αυτή η διεργασία αυτογνωσίας και εξαγνισμού δεν γίνετε με χαχανητά και ευχολόγια αλλά εμπεριέχει την τραγικότητα της ύπαρξης και την διαπίστωση, την όραση όλων αυτών των δαιμόνων και των αρνητικών ποιοτήτων που μας διαμόρφωσαν, μας κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια.

Σας τα λέω όλα αυτά γιατί στο προαύλιο του εσωτερισμού υπάρχουν εκατοντάδες σκηνές μέσα στις οποίες θα μπείτε και εκεί ο καθρέπτης μέσω του οποίου θα αντικρίσετε την ύπαρξή σας, την πραγματικότητα σας είναι στρεβλός και ψεύτικος, δεν επιθυμεί να σας αφυπνίσει αλλά να σας κοιμίσει, δεν επιθυμεί να διεμβολίζει το εγώ σας αλλά να το διογκώσει.

Κάποιος μπορεί να πει ότι ενδεχομένως είναι απαραίτητο να περάσετε από αυτά τα στάδια των εμπειριών να βιώσετε την αδράνεια και τον λαβύρινθο και αυτό είναι εν μέρει κατανοητό, εγώ όμως έχω το χρέος να σας πληροφορήσω και να σας τα εξηγήσω όλα αυτά ούτως ώστε να τα εξετάσετε με σοβαρότητα, μέσα σας, και να ζυγιστείτε ανάλογα.

Για αυτό και συνέχεια σας μιλάω για αυτήν την απαραίτητη αυτό κρίση μέσα από την οποία θα γίνετε συνειδητοί του βίου σας.
Βλέπω συνέχεια γύρω μου καλοπροαίρετους ανθρώπους με εσωτερική καθαρότητα, στο μέτρο του δυνατού, που αναλώνονται άσκοπα σε χίλια δύο ασήμαντα πράγματα και θλίβομαι.

Ύστερα από κάποιο χρόνο ένα υπέρ εγώ έρχεται σε ύπαρξη το οποίο έχει την αίσθηση του κύριου του σύμπαντος, αυτή η αυτό νάρκωση, αυτή η ματαιοδοξία γίνεται κυριαρχική σε ένα τέτοιο άτομο γιατί δεν παγιδεύεται μόνον αλλά χωρίς να το κατανοεί εκείνην την στιγμή είναι, γίνετε υποχείριο δυνάμεων και ενεργειών από το αστρικό πεδίο, γιατί οτιδήποτε κάνουμε έχει και έναν άλλο πόλο στο αστρικό πεδίο.

Ξυπνήστε αγαπητοί φίλοι και διερωτηθείτε το τι θέλετε να κάνετε, τι θέλετε να επιτύχετε, θέλετε απλά να αναλωνόσαστε λέγοντας με περηφάνια ότι είσαστε ένας μεγάλος θεραπευτής και να καυχάστε καθημερινά ή θέλετε να σηκώσετε τον προσωπικό σας σταυρό του μαρτυρίου και να οδηγηθείτε στο όρος της σταύρωσης, γιατί σας φέρνω μαρτυρία για αυτό, χωρίς αυτήν την απαραίτητη σταυρική θυσία καμία εσωτερική ανάσταση δεν θα λάβει χώρα και όλη σας η ζωή όλο σαν το έργο θα είναι εις μάτην.

Μπορεί να γίνομαι δυσάρεστος ή ενοχλητικός αλλά τα λόγια μου όπως και τα έργα μου προέρχονται από το πνεύμα και είναι λόγια και έργα μιας αδερφικής αγάπης που προσμένει όλους τους αδερφούς και αδερφές του καρτερικά γιατί ο Κύριος όλης της ζωής βρίσκετε μαζί μας σε αυτό το κατώτατο πεδίο ζωής και μας δίνει το χέρι του, μας ρίχνει επτά σχοινιά ώστε να μπορέσουμε να βγούμε έξω από αυτό το πηγάδι της ντροπής μέσα στο οποίο είμαστε παγιδευμένοι.

Η απόκρισή σας σε Αυτόν είναι και η δική σας προσωπική επιλογή γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνον αυτός του Φωτός.

  Κατανοείταιτην αναγκαιότητα της αλλαγής;

Δεν υπάρχουν σχόλια: