Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

O εσωτερικός μας δρόμος και η έννοια της θεραπείας



O εσωτερικό μας δρόμος και η έννοια της θεραπείας

Προχωρώντας στον εσωτερικό δρόμο και με την αναδημιουργία των νέων σωμάτων νοητικού αστρικού και αιθερικού δημιουργείται και η δυνατότητα μιας απρόσωπης θεραπείας σε άλλους ανθρώπους εφόσον υπάρχουν κάποια ουσιαστικά βασικά σημεία σε αυτούς.

Τίθεται ουσιαστικά όχι μονο η αναγκαιότητα της πίστης απο αυτούς σε ένα ανώτερο Πνεύμα αλλά και η εσωτερική επιθυμία σε αυτόν του να θέλει να ενωθεί να  επενεργήσει με Αυτό.

Και συγχρόνως πρέπει να υπάρξει η απόλυτη αίσθηση, κατανόηση, συνειδητοποίηση ότι το Πνεύμα μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά μόνον όταν ο άλλος τίθεται μετά, κατά κυριολεξία στην πρακτική, σε ένα κατεξοχήν πνευματικό έργο που υπαγορεύεται από ότι όλοι εμείς κατανοούμε σαν συμπόνια και αγάπη.

Οι ανώτεροι κόσμοι μονο τότε επενεργούν σε εμάς, είναι κατά μια έννοια η παραβολή του δανείου μέσα από το οποίο πρέπει να παράγουμε θετικό έργο.

Το έργο μας αυτό είναι και η απαιτούμενη ενέργεια μέσα από την οποία το Πνεύμα δοξάζεται, ενδυναμώνεται, έχει σταδιακά μεγαλύτερη δυνατότητα επενέργειας στον κόσμο μας και έτσι στους ανθρώπους τριγύρω μας.

Το Φως ενώ κατα κυριολεξία συντηρεί το σύμπαν, τον κόσμο μέσα στον οποία ζούμε, μέσω τεράστιων δυνάμεων, και ενώ τον ωθεί εξελικτικά στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης του, δεν μπορεί να επηρεάσει να λειτουργήσει μέσα στον άνθρωπο αν ο ίδιος δεν Το αφήσει.

Έτσι όσο περισσότεροι άνθρωποι αφήνοντε στο Φως τόσο πιο πολύ Αυτό ενδυναμώνεται και μπορεί έτσι να λειτουργήσει να επηρεάσει περισσοτέρους συνανθρώπους μας.

Το Πνεύμα μας ζητά να το ακολουθήσουμε αποκόβοντας συνειδησιακά κάθε δεσμό με την υλική φύση, αυτή η αντιστροφή δημιουργεί όλες τις κατάλληλες συνθήκες μέσα από τις οποίες το Πνεύμα μπορεί να μας αγγίξει να μας θεραπεύσει θεμελιακά.

Το υλικό μας σώμα είναι ένα προϊόν της φύσης, έχει γεννηθεί και συντηρείται από αυτήν.
Η εύθραυστη υγεία μας είναι ένα αποτέλεσμα πολλών συνισταμένων μέσα από την καθημερινή μας πρακτική όπως και ένα αποτέλεσμα κληρονομιάς από το απώτερο παρελθόν.

Έτσι μπορούμε πολύ εύκολα να καταλάβουμε την αυταπάτη, την απάτη των χιλιάδων ψευτο θεραπευτών γύρω μας που μας υπόσχονται επίλυση αυτών των προβλημάτων μας.

Πολλοί από αυτούς μέσω μιας προσωπικής τους σωματικής αιθερικης ενέργειας μπορούν να επηρεάσουν δυναμικά το σώμα μας δημιουργώντας μας μια φαινομενική καλυτέρευση που όμως πολύ σύντομα  ή  μετά από κάποιο χρόνο θα λειτουργήσει αντίθετα γιατί κάθε ενέργεια πάνω μας έχει ένα αντίστοιχο κόστος. 

Τίποτα δεν χαρίζεται στον άνθρωπο παρά μονο κερδίζετε με αγνή εσωτερική εργασία προάγοντας το Πνεύμα εσωτερικά και ακτινοβολώντας το προς τα έξω.

Μόνον τότε η αντιστροφή αυτή των σωμάτων μας μπορεί να μας προσφέρει σταδιακά μια εξάλειψη του κάρμα αλλα και συγχρόνως να μας δείξει τον δρόμο μέσα από τον οποίο να μην παράγουμε νέες αρνητικές καταστάσεις για εμάς και τους γύρω μας.

Η κατανόηση της ασημαντότητας της ύπαρξης μας είναι το πρώτο σκαλοπάτι μέσα από το οποίο τα μάτια μας θα μπορέσουν να αντικρίσουν αυτό που πραγματικά είμαστε και η αναπτυσσόμενη ταπεινότητα , πραότητα , ευγένεια, γενναιοδωρία, καλότητα θα μας οδηγήσουν, θα μας μεταμορφώσουν ώστε από ένα ακρωτηριασμένο γκρίζο πλάσμα να αλλάξουμε σε ένα φωτεινό ολοκληρωμένο εκ Πνεύματος Ον που θα οδηγήσει, θα βοηθήσει όλα τα πλάσματα γύρω του, σε αυτό που ο Δημιουργός έχει επιλέξει για εμάς πριν ακόμα και από την δημιουργία αυτού του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: