Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Πες μου ο Ποιμάνδρη


Πες μου ο Ποιμάνδρη

Πες μου ο Ποιμάνδρη, όταν ένας αδερφός σφάλει πια πρέπει να είναι η απάντησή μου προς αυτόν?

Όταν ένας αδερφός σου σφάλει και διαπράττει το λάθος αντί για το σωστό, τότε μείνε σε σιωπή.

Σε αυτό το πεδίο ζωής μην αναζητάς την τελειότητα, διότι από την φύση του αυτός ο κόσμος είναι ατελής.

Δράσε με σοφία δείχνοντας το σωστό μέσα από την πράξη σου, αυτός που έχει ανοίξει την ψυχή του προς το Φως θα το αντιληφθεί.

Έτσι θα γίνεις ένα ακτινοβόλο παράδειγμα γι' αυτόν.

Όλες οι ψυχές δεν έχουν την ίδια εξέλιξη αν και μερικές ελκύονται από το Φως το σκοτάδι μέσα τους τους δημιουργεί μια συνεχόμενη σύγχυση.

Ο εγωισμός πολλές φορές ενδύεται το φως σαν ένα παιχνίδι των αισθήσεων, δημιουργώντας μια απρόσμενη ηδονή, που όμως πολύ γρήγορα συνθλίβεται από αυτόν τον ίδιο.

Έτσι την έπαρση την διαδέχεται η θλίψη και η κενότητα της αποτυχίας, μιας και όλα αυτά που δημιουργήθηκαν χτίστηκαν πάνω σε μια σαθρή βάση γεμάτη από άμμο της θάλασσας.

Το κακό πάντοτε χαίρεται για την αντίδραση που θέλει να προκαλέσει μέσα σε μια καλή ψυχή, φωνάζοντας αυτό που του αντιστοιχεί, το σκοτάδι δηλαδή, εσύ όμως  μην κάνεις αυτό το λάθος και παρασυρθείς.

Απάντησε στο κακό με καλοσύνη και στο μίσος με κατανόηση.

Όταν αυτό θα αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να σε αγγίξει βυθίζεται αυτόματα σαν μέσα σε μια δίνη αβύσσου χάνοντας την ορμή και την δύναμη του.

Σε αυτό το πεδίο ζωής κάθε ψυχή πρέπει να φέρει αυτό το βαρύ φορτίο από μόνη της, δεν μπορεί να βοηθηθεί ποτέ σε μια προσωπική βάση.

Μόνη της πρέπει να οικοδομήσει την ανώτερη πραγματικότητα μέσα στον χρόνο μετά από πολύ κόπο, πειραματισμό, πόνο και οδύνη.

Μάθε ο ψυχή να αγκαλιάζεις το κακό μεταμορφώνοντας το σε καλό και αυτή να είναι και η μόνη σου απάντηση, έτσι από την δύναμη της αγάπης των ανθρώπων να περάσεις στην δύναμη της αγάπης του Θεού.

Κείμενο του G.J.P.

Δεν υπάρχουν σχόλια: