Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Αγοράστε μια καινή διαθήκη σε δημοτική μετάφραση



Δυστυχώς πάρα πολλοί άνθρωποι γύρω μας κάνουν το τραγικό λάθος του να ταυτίζουν τις σύγχρονες εκκλησίες που επονομάζονται χριστιανικές όπως αυτές εξελίχτηκαν κυρίως μετά το 300 μΧ. με αυτό που ο Ιησούς μας δίδαξε κατ ουσίαν, και όπως μετέπειτα εξηγήθηκε μέσω των αποστόλων.
Όπως και να μην μπορούν να διακρίνουν την ουσιαστική σχέση που τα χριστιανικά μυστήρια κρύβουν με τα αντίστοιχα Ελληνικά και Αιγυπτιακά.

Τα μυστήρια αυτά μέσα από τον χρόνο ενώ λειτουργούσαν μέσω των ανθρώπων ήτανε πάντα κάτω από την καθοδήγηση ισχυρών πνευμάτων μιας και ο δημιουργός μας δεν σταμάτησε ποτέ να μας καλεί να γυρίσουμε πίσω στο πρωταρχικό βασίλειο, γι αυτό και ο μοναδικός τους σκοπός ήταν και είναι η προετοιμασία του ανθρώπου γι αυτήν την μετάβαση.

Στα μυστήρια αυτά, σε αυτές τις Θεϊκές αποκαλύψεις δεν υπάρχει διαχωρισμός, δεν υπάρχει ανταγωνισμός μιας και η ουσία τους παραμένει αυτή και η ίδια.
Είναι όμως φυσιολογικό μιας και ο άνθρωπος μέσα από τον χρόνο εξελίσσεται κατά μια έννοια, όπως και ο πολιτισμός του, και η κοινωνία του, οι Πνευματικοί οδηγοί να βρίσκουν διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης και τρόπου λειτουργίας όσων αφορά τον τρόπο επαφής τους με τον κόσμο, φορώντας έτσι ένα άλλο ένδυμα .

Έτσι, ενώ η ουσία σε αυτές τις σχολές της Γνώσης κατά το φιλοσοφικό μέρος παραμένει η ίδια ο τρόπος μέσα από τον οποίο πραγματοποιείται αυτή η μετάβαση αλλάζει δομικά και συνεχόμενα.
Έτσι μέσα από τον χρόνο βλέπουμε τον άνθρωπο να αναδημιουργεί κάποια πιο λεπτοφυή σώματα, όπως αυτό του αστρικού και τα τελευταία χρόνια αυτό του νοητικού του, ώστε μέσα από την ουσιαστική ικανότητα κατανόησης και ωρίμανσης να μπορέσει να κάνει όλα αυτά τα απαραίτητα πρώτα βήματα προς την σωτηρία και ολοκληρωτική μεταμόρφωση του.

Κατά την διάρκεια της γέννησης του Ιησού το ανθρώπινο γένος καλέστηκε σε κάτι το εξαιρετικό μέσω του Ιησού ο οποιος συμβολίζει, είναι ο Τέλειος Ανθρωπος.
Ο δημιουργός μας χάρισε, μας έδωσε την δυνατότητα της απευθείας ένωσης με αυτόν μέσω μιας πανίσχυρης έκφρασης του, ένα τρομερό Ηλιακό Πνεύμα, μια γέφυρα που όλοι εμείς ονομάζουμε Χριστό.

Αυτό το πανίσχυρο ηλιακό Πνεύμα ενώθηκε κατά κυριολεξία με τον άνθρωπο Ιησού χαρίζοντας εκείνη την στιγμή την δυνατότητα της άμεσης σωτηρίας ακόμη και στο ανθρώπινο (εν ζωή) επίπεδο καταργώντας έτσι κάθε είδους ενδιάμεσο.
Από εκείνη την στιγμή η έννοια της ιεροσύνης έγινε τελείως προσωπική, έπρεπε να επιτευχθεί για τον καθένα από μας σε ένα ατομικό επίπεδο.

Όλοι όσοι ήσαν πιο εξελιγμένοι εσωτερικά και ένοιωθαν το χρέος να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους κείνη την στιγμή λειτούργησαν κατά ένα τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν των αρχαίων ελληνικών και Αιγυπτιακών μυστηρίων.

Είχαν το χρέος να δουλέψουν πάνω στους αδερφούς τους εξηγώντας τους την ατραπό, και όλα όσα περικλείει αυτός ο δύσκολος δρόμος, μεταλαμπάδευαν όμως το Φως του Χριστού σε μια εντελώς απρόσωπη βάση και στην ουσία ήταν Αυτό που λειτουργούσε μέσω αυτών και όχι αυτοί όπως παλιά σαν προσωπικότητα μέσω των αστρικών προβολών και νοητικών μεταφορών τους στον υποψήφιο.

Πρέπει ο κάθε ένας από εμάς να γίνει ένας Χριστός, δηλαδή ακολουθώντας τον δρόμο που ο Ιησούς έδωσε,  έδειξε, βίωσε να μπορέσει σταδιακά μέσω ενός καθαρισμού του σώματος, της σκέψης και του συναισθήματος να γίνει αρεστός στον Κύριο ώστε αυτός να μπορέσει να διαχύσει πάνω του την δόξα του, δηλαδή όταν δονητικά φτάσει σε αυτό το απαιτούμενο κλειδί, συχνότητα, να μπορέσει να επικοινωνήσει, να κοινωνήσει, να βαπτιστεί με όλες αυτές τις απαιτούμενες άγιες τροφές, δυνάμεις που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν από την μια ένα νέο άνθρωπο εξουδετερώνοντας ταυτόχρονα το παλιό, το γήινο.
Και αυτό ήτανε και το κρυμμένο μήνυμα των λόγων του Ιησού στον Νικόδημο.

Αυτό είναι ένα μεγάλο μυστήριο που ο καθένας μας πρέπει να βιώσει συνειδητά μέσα του και έτσι δεν επενεργεί μόνο μέσω της πίστης αλλά κυρίως μέσω της γνώσης, γιατί στην ουσία όπως μας λέει και ο Ίδιος 'ο λαός μου χάνεται από έλλειψη γνώσης'.
Απλά στον χριστιανισμό αυτή η γνώση είναι πύρινη, είναι ένα κατακαίων πυρ, ένα Άγιο εξ αποκαλύψεως Πνεύμα.

Είναι ο δημιουργικός Λόγος.

Δυστυχώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποκόβονται από τον Χριστό εσωτερικά και εξωτερικά και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό και λυπηρό,ενδεχομένως ποτέ αυτοί οι ίδιοι δεν μελέτησαν τα ιερά κείμενα αλλά δυστυχώς και το κράτος, η εξωτερική εκκλησία ποτέ δεν τους έδωσε τα απαιτούμενα εφόδια, γνώση  γι αυτό.

Έτσι βαδίζουμε προς μια αθεΐα και μια ηθική κατάπτωση, για αυτό και ο σημερινός άνθρωπος έχει μια κομματιασμένη προσωπική ηθική που τον σπρώχνει σε συνεχόμενα σφάλματα συμπεριφοράς και δημιουργεί έτσι περισσότερο πόνο και αδικία γύρω του. 

Ο δημιουργός αυτού του κειμένου δεν σας λέει το τι να κάνετε, γιατί κάθε αλλαγή γίνετε μονο εκ τον έσω, αλλα σας προτείνει να αγοράσετε μια καινή διαθήκη σε Ελληνική δημοτική μετάφραση και έτσι που και που να βυθίσετε την σκέψη σας και το συναίσθημα σας μέσα σε αυτό το υπέροχο βιβλίο και όπου νομίζετε ότι θα χρειαστείτε βοήθεια μην διστάσετε να μου γράψετε.

Με αγάπη G.

Δεν υπάρχουν σχόλια: