Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η φωνή του Λαού και οι θεσμοί



Οι θεσμοί,οι κανόνες και οι νόμοι,τα έθιμα και τα ήθη δημιουργούνται από τον λαό και για αυτό πρέπει να τον εκφράζουν πλήρως.

Δεν είναι αυτεξούσια αλλά λειτουργούν σαν όργανα διαχείρισης της επιθυμίας του, σαν ένας φυσικός καθρέπτης, και για αυτό,μπορούν όχι μόνο να μετατρέπονται αλλά ακόμη και να καταργούνται αν η πλειοψηφία του λαού το επιθυμεί.

Για αυτό πρέπει να βρίσκονται καθημερινά σε καλόπιστη κριτική διότι οι άνθρωποι που την διαχειρίζονται συχνά υποπίπτουν σε σφάλματα η παραλήψεις.Όπως διαβάζουμε και στις γραφές 'ο νόμος έχει φτιαχτεί για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για τον νόμο΄.

Ο Έλληνας δημιουργός της κωμωδίας   πρέπει να αυτόσαρκάζεται να αυτόγελοιοποιείτε όπως και να λοιδορεί όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.Ώμος πάντοτε με μια διάθεση θετικότητας και εντιμότητας και όχι μικρο σκοπιμοτήτων πολιτικών η οικονομικών.

Η έκφραση,η φωνή ακόμη και μιας μικρής μερίδας του λαού όσο καυστική και αν είναι, πρέπει να γίνετε σεβαστή και υπολογίσιμη.Όλες οι επαναστάσεις ξεκίνησαν από μικρές ομάδες που κατόπιν γιγαντώθηκαν πολλαπλασιαστικά.

Μόνον οι δυνάστες δεν επιθυμούν κριτική και αυτοί έχουν τραγικό πάντοτε τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: