Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Mutus Liber έμβλημα 15 με σχόλια από τον Magaphon


Mutus Liber έμβλημα 15 με σχόλια από τον Magaphon

Ο χρυσός ονομάζεται ήλιος, γιατί, στα Ελληνικά, είναι το φως, είναι ο ουρανός των μετάλλων, η πνευματοποίηση του είδους. 
Τα μέταλλα γίνονται έτσι χρυσά, καθώς, σε ορισμένες περιπτώσεις, το σώμα μας γίνεται πνεύμα από το έργο της μετά θάνατον ζύμωσης. Η σήψη, αηδιαστική και ειδεχθής, είναι ωστόσο η καταπληκτική νεράιδα που πραγματώνει όλα τα θαύματα στον κόσμο. Είναι μεγάλο λάθος να πιστεύουμε ότι, στην περίπτωση του ανθρώπου, η ψυχή εγκαταλείπει το σώμα με την τελευταία αναπνοή. Αυτή είναι εξ ολοκλήρου σαρκική, διότι η ύλη είναι ένας τύπος πνεύματος σε διαφορετικές καταστάσεις που υποτάσσεται σε μια μεγαλύτερη και πιο λεπτή σπίθα, η οποία είναι ο Θεός σε κάθε οργανισμό. 
Και αν η επιστήμη αρνείται την πραγματικότητα του πνεύματος επειδή δεν έχει βρει ποτέ κανένα ίχνος από αυτό, φέρεται με απρέπεια στο όνομά του. Ένα πτώμα, άκαμπτο και κρύο, δεν είναι σε καμία περίπτωση νεκρό με απόλυτη έννοια. Μια έντονη ζωή, αλλά ευτυχώς ασυνείδητη και χωρίς αντιληπτά αντανακλαστικά, συνεχίζεται μέσα στον τάφο και από αυτό το φρικτό και περισσότερο ή λιγότερο μακρύ αγώνα - που είναι το καθαρτήριο των θρησκειών - η ύλη, απεσταγμένη, εξαγνισμένη, μεταλλαγμένη και εξατμισμένη από η δράση του ήλιου φτάνει μέχρι το άμορφο επίπεδο, το οποίο έχει τις διαβαθμίσεις του από τον αέρα μέχρι το στοιχειώδες φως και από αυτό  την αρχή πυρός από όπου όλα τελειώνουν μέσω διάλυσης και από όπου όλα πηγάζουν εκ νέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: