Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Μία είναι η Αρχή Όλων και αυτήν ονομάζουμε Θεό.


Μία είναι η Αρχή Όλων και αυτήν ονομάζουμε Θεό.

Τα ξαναγράφω συνέχεια και συνέχεια γιατί υπάρχουν πολλοί εξυπνάκηδες οι οποίοι διαβάζουν αλλά δεν κατανοούν και όπως είναι φυσικό δεν μπορούν να πράξουν, έτσι την στασιμότητα την καταλαμβάνει η ανυπαρξία της σκέψης και η παπαγαλία της ανάγνωσης η οποία δεν σημαίνει απολύτως τίποτα παρά μόνον μια μεγαλοπρεπή μακιγιαρισμένη μπαρούφα.

1. Μία είναι η Αρχή Όλων και αυτήν ονομάζουμε Θεό.

2. Οι εκδηλώσεις αυτής της Αρχής σε όλους τους χρόνους και τόπους πηγάζουν από την ίδια αυτή Ουσία.

3. Η ουσία της φιλοσοφίας αυτών των εκδηλώσεων μέσα στο χρόνο είναι Mία και ο σκοπός ύπαρξης τους είναι Ένας, δηλαδή η ένωση με αυτήν την Μία Αρχή ή καλύτερα την επανένωση.

4. Κάθε εκδήλωση μέσα στον χρόνο προσαρμόζεται από δύο βασικούς παράγοντες :

α. Τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα, την γλώσσα

β. Από το στάδιο εξέλιξης του ανθρώπινου συστήματος μιας και ο άνθρωπος ακόμη και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Οπότε αν και η ουσία της φιλοσοφίας είναι η ίδια ή σχεδόν ίδια ο τρόπος μύησης αλλάζει.

5. Για αυτόν τον λόγο και όποιος διαβάζει αυτές τις εκδηλώσεις πνεύματος και κατανοεί την ουσία τους, αντιλαμβάνεται την ουσιαστική ενότητα μέσα σε όλες τις ιερές γραφές όσο και αν αυτές έχουν παρ αλλαχθεί ή κακό μεταφραστεί από τους ανθρώπους, και όπως είναι φυσικό δεν αντιμάχεται κανέναν, δεν κοροϊδεύει κανέναν, δεν χρησιμοποιεί βία και δεν έχει κανενός είδους διαμάχη με κανέναν. 

6. Η οδός αυτή στην σύγχρονη της όψη μας εξηγείται πλήρως ήδη από ανθρώπους που την έχουν πλήρως πραγματώσει, πάντοτε μέσω αυτών των απεσταλμένων δημιουργείται ξανά και ξανά αυτή η απαραίτητη γέφυρα μεταξύ του Φωτός του Θεού και του δικού μας πεδίου ζωής.
Η δυναμική του Φωτός στην πραγματικότητα της είναι μιας άπειρης δυναμικής ισχύς και αν δεν μετατραπεί μέσα από μια καλά προετοιμασμένη ομάδα ανθρώπων σε δονήσεις μιας κατά πολύ μικρότερης ισχύος, τότε δεν θα μπορούσε ποτέ το Φως να εργαστεί μέσα στο ανθρώπινο σύστημα γιατί απλά θα το έκαιγε.

7. Ο τρόπος, η οδός, η μεθοδολογία είναι μία και μας έχει δοθεί από άνω.

8. Το βίωμα της οδού διαφέρει, όπως και ο τρόπος προσαρμογής σε αυτό λόγο της μικροκοσμικής ιστορίας του κάθε ανθρώπου και των θετικών ή αρνητικών ποιοτήτων που αυτός περιέχει.
Κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και για αυτό τα εσωτερικά εμπόδια διαφέρουν, κάποιος μπορεί να είναι περισσότερο φιλόδοξος, κάποιος άλλος περισσότερο λάγνος κ.ο.κ.

9. Δεν υπάρχει άνθρωπος στην σύγχρονη μετά τον Χριστό εποχή ο οποίος να ισχυριστεί 'εγώ σας φέρνω ένα νέο σύστημα μύησης ή μια νέα διδασκαλία' αυτός ο οποίος τα λέει αυτά είναι ένας απατεώνας και εκ του πονηρού.
Ο σύγχρονος άνθρωπος το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι, βιώνοντας την σύγχρονη διαδικασία μύησης να προσπαθήσει να την σχολιάσει, να την εξηγήσει με το δικό τρόπο και κατανόηση, και τίποτα άλλο.  

10. Επίσης ο λόγος του εκείνην την στιγμή ή κάθε έκφραση του δεν είναι δική του αλλά προέρχεται από την Μία και Μοναδική Αρχή οπότε δεν του ανήκει απλά την εκφράζει.

11. Υπάρχει μόνον μια έννοια πνευματικής θεραπείας και αυτή σχετίζεται, εστιάζατε στην ολοκλήρωση του Πρωταρχικού Ανθρώπου, στην πλήρη θεραπεία του Μικροκόσμου μας ώστε να ξαναγίνει πάλι αυτός, όπως ήταν πριν από την πτώση, αλλά ακόμη και πιο ενδοξότερος, αυτή η πνευματοποίηση επηρεάζει όπως είναι φυσικό και τα υλικά μας οχήματα αλλά ο στόχος δεν είναι μια οποιαδήποτε θεραπεία του φυσικού μας σώματος, όποιος το ισχυρίζεται αυτό είναι εκ του πονηρού και δρα με σκοτεινές υλικές δυνάμεις.

Θα μπορούσα να μεγαλώσω την λίστα αυτή αλλά νομίζω τονίζω τα βασικά σημεία τα οποία κυρίως θα ήθελα να σας μεταφέρω γιατί υπάρχει μια στρεβλότητα και δυσκαμψία στην σκέψη πολλών και επιτίθενται αδίκως και υπό το όνομα κάποιας υποτιθέμενης πνευματικότητας, σε αυτούς απλά λέμε για χαρά!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: