Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων αυτών των 'εσωτερικών' ομάδων ήταν η αδιαφάνεια της πηγής τους


Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων αυτών των 'εσωτερικών' ομάδων ήταν η αδιαφάνεια της πηγής τους

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όλων αυτών των 'εσωτερικών' ομάδων ήταν η αδιαφάνεια της πηγής μέσα από την οποία όλη η εργασία πήγαζε, σε ένα γνωστικό επίπεδο, καθώς και η ασάφεια σχετικά με το ποιες δυνάμεις, και με ποιον τρόπο, αυτή θα ολοκληρονόταν.

Οι συνήθεις αοριστολογίες και η πλούσια φαντασία ή τα μαγικά τρικ εδώ δεν παίζουν, και δεν έχουν, καμία σημασία.
Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που όλες αυτές οι ομάδες ή τάγματα ή αδελφότητες, διαλύθηκαν με τον θάνατο του εκάστοτε ιδρυτή τους.

Για αυτόν τον λόγο και στον νέο μας κύκλο αναφέρουμε κατηγορηματικά, πως η δημιουργία και το άνοιγμα μιας πνευματικής πύλης δεν είναι μια ατομική κατασκευή μόνο, αλλά ταυτόχρονα και μια ομαδική.

Οι δυνάμεις και οι ενέργειες που απαιτούνται δεν είναι  δυνατόν να εκφραστούν από ένα και μόνον άνθρωπο, αλλά αυτό δεν είναι και το ζητούμενο, μιας και η ανάπτυξη αυτού του δέντρου έχει πολλά κλαδιά και κάθε κλαδί έχει πολλά όμορφα λουλούδια.

Το Μαγικό Γνωστικό τυπικό έναρξης μια επιθυμητής έλξης φωτεινής δύναμης από το Βασίλειο του Θεού, προϋποθέτει όχι μόνον μια ατομική ανάπτυξη, αλλά και έναν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων μέσα από τα οποία αυτή η ανώτερη ακτινοβολία θα μπορέσει να ελκυστεί και να μετασχηματιστεί μέσα από την ομάδα.

Καλός ή κακώς οι περισσότερες ομάδες εδώ και αιώνες συνδιαλέγονταν με ένα πολύ έντονο και ακαθόριστο τρόπο με τους κατοίκους της αστρικής σφαίρας, τους οποίους μέσα από την άγνοια και την ιδιοτέλεια τους,  ονόμασαν μεγάλους διδασκάλους, και με έναν περίτεχνο ακόμη τρόπο εξαπάτησης, προσπάθησαν να πείσουν πως αυτοί, είτε ζουν μέσα στο υλικό επίπεδο, είτε μπορούν και επιδρούν εκεί κατά ένα μαγικό τρόπο.
Αυτά τα παραμύθια γινόντουσαν πιστευτά τότε, αλλά δυστυχώς ακόμη και σήμερα.

Μια αυθεντική αδελφότητα, δεν έχει, ένα τέτοιο τρόπο λειτουργίας και σύνθεσης, αλλά και έκφρασις, και κυριολεκτικά δεν σχετίζεται κατά κανένα τρόπο με την αστρική σφαίρα της γης.

Δεν είναι παρά ένας ζωντανός καθρέπτης μέσα από τον οποίον το Φως αντανακλάτε μέσα στην σκοτεινή φυλακή μας, και αντανακλάτε απλώς, γιατί αν θα παρουσιαζόταν μέσα από ολόκληρη της μεγαλοπρέπεια του αυτό το Φως θα μας τύφλωνε θα μας έκαιγε στην στιγμή.

Για αυτό και η αδελφότητα μας είναι όπως και πιθανόν να έχετε διαβάσει στα γραπτά μας ένας ζωντανός μαγνήτης, μέσα από τον οποίον η φωτεινότατα ελκύετε και η σκοτεινότητα αποβάλλεται.
Το έργο μας για αυτόν τον λόγο ολοκληρώνεται μέσα από μια περίοδο 150 χρόνων, και ο θερισμός, αν και αυτό δεν μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό, είναι αρκετά μεγάλος.

Η Πνευματική μας Αρχή μας καλεί να αφιερωθούμε σε αυτήν με ταπεινότητα και σεβασμό, με θετικότητα και ευλάβεια, με σωφροσύνη και διάθεση εργασίας ώστε η λάμπα μας να μην βρεθεί άδεια.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: