Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Έκθεση Αλχημικών Εμβλημάτων και Σχεδίων Τετάρτη 30 Μαΐου και ώρα 19:00-22:00


Έκθεση Αλχημικών Εμβλημάτων και Σχεδίων

Έκθεση Αλχημικών Εμβλημάτων και Σχεδίων

Τετάρτη 30 Μαΐου και ώρα 19:00-22:00

+ Δύο ομιλίες 

19:30 Η Αλχημεία των Ροδοσταύρων
20:00 Speculum Sophicum Rhodo-Stavroticum

Διοργανωτής και ομιλητής G.J.P. 

Είσοδος : 10 ευρώ 
και σαν δώρο θα σας δίνεται ένα έγχρωμο Α3 έμβλημα, καθώς και χυμός ή κρύο τσάι

ATMA Sphere - Χαβρίου 9 & Πραξιτέλους 9, Αθήνα 10562, 4ος Όροφος, Αίθουσα 8

Πληροφορίες :

G.J.P. : https://www.facebook.com/DjGregoryAthens 
http://soundzgreg.blogspot.gr/ 
https://www.facebook.com/groups/312675118872629/
Τηλ. : 6987288881

ATMA Sphere : Τηλ. 6972634470
https://www.facebook.com/ATMASphere-1918577191517871/
http://seminarspacegreece.com/


Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε την Τετάρτη 30 Μαΐου και ώρα 19:00-22:00 την νέα μας Έκθεση Αλχημικών Εμβλημάτων και Σχεδίων  στον φιλόξενο χώρο ATMA Sphere - Χαβρίου 9 & Πραξιτέλους 9, Αθήνα 10562, 4ος Όροφος, Αίθουσα 8

Στην έκθεση μας θα δείτε ειδικό ένα αφιέρωμα στο 'Mutus Liber' 1677 αλλά και στο 'Speculum Sophicum Rhodo-Stavroticum 1618' του Theophilus Schweighardt (Daniel Mogling) καθώς και εμβλήματα από πολύ γνωστά έργα των :
Athanasius Kircher, Robert Fludd, Basil Valentine, Johan Daniel Mylius, Valentin Weigel, Nicolas Flamel, John Dee, Daniel Mogling και πολλών άλλων

Στις 19:30 θα έχουμε την χαρά να σαν διαβάσουμε μια ομιλία με θέμα 'Η Αλχημεία των Ροδοσταύρων' ενώ στις 20:00 αποσπάσματα από το έργο Speculum Sophicum Rhodo-Stavroticum.
Για κλείσιμο θα σας διαβάσουμε ένα απόσπασμα από ένα σπάνιο έργο του Ερμή Τρισμέγιστου το 'De castigatione animae' δηλαδή 'Η Τιμωρία της Ψυχής' το οποίο βρέθηκε στα Αραβικά.

Η αλχημεία κυρίως μετά τον μεσαίωνα διένυσε μια πορεία εμπλουτισμού της σκέψης της που είχε σαν αποτέλεσμα να ενσωματωθούν μέσα της και άλλες μορφές τέχνης όπως η ζωγραφική, η ποίηση και η μουσική.
Στην αρχή ενώ τα πρώιμα έργα περιείχαν κάποια μέτρια σχέδια των ιδίων των συγγραφέων, κατέληξαν μετά από κάποιους αιώνες να διακοσμούνται με έργα αριστουργηματικών καλλιτεχνών.


Η συμβολική και η σοφία τους είναι μιας εξαιρετικής σημασίας για όλους τους καλόπιστους αναζητητές που ενδιαφέρονται για την δυτική εσωτερική οδό της μεταλλαγής και της μεταμόρφωσις. 
Συχνά οι αλχημιστές μας εξηγούν πως χρειάζεται να ρίξουμε μια βαθιά ματιά μέσα σε αυτά ώστε να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε, να αποκρυπτογραφήσουμε, να αποκαλύψουμε το μήνυμα τους.
Για αυτό και στο σύνολο αυτής της τέχνης που περιέχεται μέσα σε έναν στρυφνό συχνά κώδικα μας εξηγείτε πως μόνον η μελέτη της βιβλιογραφίας αυτής, η εσωτερική εργασία που σχετίζεται με την αναγέννηση της ψυχής και η προσευχή, που σηματοδοτεί την κοινωνία με τον Θεό απαιτούνται για να πραγματωθούν, όλα όσα μας περιγράφονται μέσα από τα σύμβολα και τους κώδικες.
Το εγχείρημα μας και ο λόγος της δράσης μας ωθούνται μέσα από μια διαδικασία προβολής και προβληματισμού όσον αφορά αυτήν εσωτερική εργασία.
Για αυτόν τον λόγο δημιουργούμε και αντίστοιχες μεταφράσεις, παρουσιάσεις και αναλύσεις κορυφαίων αλχημικών έργων μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες μας.

Θα υπάρχει και η εκτυπωμένη έκδοση του Splendor Solis για σας.
Επίσης όλα τα αναρτημένα εμβλήματα λίγο πριν το κλείσιμο θα είναι προς πώληση για όποιον το επιθυμεί σε συμβολική τιμή

Δεν υπάρχουν σχόλια: