Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Ο Λίθος Των Φιλοσόφων


Ο Λίθος Των Φιλοσόφων

Τι αξία θα είχε η εργασία μας αν δεν περιείχε φάσεις και στάδια και μια ανηφορική κλίμακα την οποίαν θα έπρεπε να ανεβούμε με θάρρος και αποφασιστικότητα, εργατικότητα και υπομονή.

Αυτή η στιγμή έφτασε και για εμάς, που η καρποφορία του καλά φυλασσόμενου δέντρου μας, μας έδωσε γλυκούς καρπούς, τους οποίους και θα πρέπει να μοιράσουμε εξίσου, με την ίδια χαρά στον κάθε συνάνθρωπο μας. 

Κανείς στον κόσμο με όση πανανθρώπινη δύναμη και να έχει δεν θα μπορούσε ποτέ να επιταχύνει τον ρυθμό και τις σοφές διαδικασίες της Φύσης.

Όπως μας είπαν και οι πρεσβύτεροι αδελφοί στο παρελθόν, και όχι μια, ή, δυο φορές, ο Λίθος μας, αυτό το Μεγάλο Μυστικό υπάρχει μέσα στον κάθε άνθρωπο, και μπορεί να βρεθεί εκεί μέσα στον δικό του αποκλειστικό χώρο.

Αυτή η απλή γνώση μπορεί να περιγελαστεί από πολλούς σαν ασήμαντη αλλά αυτοί δεν θα μπορέσουν να κατανοήσουν ποτέ την απλότητα της ώστε να την βρουν.

Εμείς πιστοί και υπομονετικοί εργάτες και μαθητές της Φύσης με την θέληση του Θεού στον κατάλληλο χρόνο περιμένουμε την  αποκάλυψη όλων αυτών των μυστικών στην ολότητα τους.

Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα πως η μεταστοιχείωση των μετάλλων για την οποία σας μιλάμε όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι μια χίμαιρα, ούτε ένα φανταστικό όνειρο αλλά μια απλή διαδικασία της Φύσης, η οποία είναι απολύτως ικανή να πραγματώσει αυτό το θαυμαστό Έργο χωρίς την βοήθεια της μαγείας, διότι αυτή η μεταλλική μετατροπή βασίζεται πάνω στο γεγονός πως όλα τα μέταλλα προέρχονται από την ίδια πηγή σαν τον Χρυσό, και δεν έχουν απλά εξελιχτεί διότι περιέχουν μέσα τους ακαθαρσίες, αλλά η Μαγική μας Τέχνη μπορεί να τις απομακρύνει.

Για αυτόν τον λόγο και εμείς μπορούμε να εξηγήσουμε την φύση αυτού του μεγάλου μυστικού που οι Σοφοί ονομάζουν '' Ο Λίθος Των Φιλοσόφων '' ο οποίος μπορεί την οποιαδήποτε στιγμή να βρεθεί μέσα στον οποιονδήποτε άνθρωπο αν ερευνηθεί σωστά.

Αυτός αποτελείται, συντίθεται από τέσσερα στοιχεία γιατί αυτά είναι τα συμπαντικά υλικά όλων των πραγμάτων, και επειδή αυτά είναι ομοιογενή με τον Χρυσό περιέχουν όλες τις ιδιότητες του μέσα από έναν συνδυασμό που τα καταστεί αδύνατον να καταστραφούν από το πυρ.

Εκεί θα πρέπει να αναζητήσετε τις ουσίες του Λίθου μας, μέσα στα πολύτιμα μέταλλα, διότι ο σωστός συνδυασμός αυτών δεν βρίσκεται παρά μοναχά εκεί.

Όσοι ανόητοι τον αναζητούν αλλού δεν θα καταλήξουν ποτέ σε κανένα ορθό συμπέρασμα.
Διότι υπάρχει μία μόνον αληθινή αρχή και τίποτα ετερογενές δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί μέσα στην πρωταρχική μας ουσία.

Ένα λιοντάρι γεννάει ένα λιοντάρι και ένας άνθρωπος έναν άνθρωπο, πάντα σε συμφωνία με την δική τους αποκλειστική φύση το ίδιο θα πρέπει να περιμένουμε και εμείς από την αρχή η οποία προσδίδει τις ποιότητες στον Χρυσό και η οποία δεν υπάρχει πουθενά αλλού παρά μοναχά μέσα σε αυτόν.

Αυτός μοιάζει σαν ένα σπέρμα φτιαγμένο από τον Θεό περιέχοντας μέσα του όλην την γνώση της ανάπτυξης του με τόση σοφία που κανένας από εμάς δεν θα μπορούσε καν να φανταστεί.

Έτσι βλέπουμε αυτόν τον Λίθο να είναι και ο μεταμορφωτής των μετάλλων σε Χρυσό, αλλά ο οποίος περιέχεται μέσα σε αυτά τα πολύτιμα μέταλλα.
Τον ονομάζουμε Λίθο αλλά δεν είναι λίθος, και που άραγε θα μπορούσε αυτός να βρεθεί;

Υπάρχουν πολλοί ανόητοι οι οποίοι μιλούν για αυτόν μέσα από περίεργες και άχρηστες πρακτικές περιγελώντας στην ουσία αυτήν την τέλεια εργασία και εξαπατώντας όπως είναι φυσικό κάθε καλόπιστο ακροατή.

Όλο αυτό το πλήθος των αμαθών θα περιγελαστεί πολύ σύντομα και η πλάνη τους θα αποκαλυφθεί ώστε να μην χλευάζεται άλλο η τέχνη μας ούτε να γίνεται αντικείμενο εύκολου πλουτισμού.

Κρίμα λυπόμαστε για αυτούς γιατί πολλοί επονομάζονται χριστιανοί η λόγιοι.

Πολύ σύντομα θα επιστρέψουμε μαζί σας ώστε να δώσουμε πλήρεις εξηγήσεις αυτής της φύσης του Λίθου μέσα στο οποίο περικλείεται και το Μεγάλο Μυστικό μας.

G.J.P.

Δεν υπάρχουν σχόλια: