Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας της Αδελφότητας μας;


Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας της Αδελφότητας μας;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας της Αδελφότητας μας;

Η απλότητα του λόγου, η καθαρότητα της σκέψης και η αγνότητα της πρόθεσης.

Η επιστροφή στην Μία Αρχή προϋποθέτει μια ασφαλή γνώση μέσα από την οποία η οδός προς αυτήν να περιγράφεται με σαφήνεια, δηλαδή μέσα από την περιπλοκότητα και την πολυσχιδή του εγώ να ξεδιαλύνουν όλα, να αποσυνδεθούν, ώστε να εναρμονιστούν ξανά, μέσα από μια διαφορετική συνθετική βάση εργασίας, η οποία εφόσον θα έχει βρει την ενότητα όλων εκφράζεται για την υπηρεσία όλων.

Για αυτό και πολλές φορές το εγώ σας δεν σας αφήνει να κατανοήσετε τις απλές μας προτάσεις, το οικοδόμημα αυτό στέκεται, στηρίζεται πάνω σε θεμελιώδεις αρχές, πυλώνες, οι οποίοι όταν βιωθούν εσωτερικά, η εργασία της μεταλλαγής έχει ήδη ξεκινήσει επιτυχώς.

Η Αδελφότητα μας είναι ο Καθρέπτης μέσα από τον οποίον το Φως του Θεού εκφράζεται για την βοήθεια όλης της ανθρωπότητας.
Επιθυμεί να φωτίσει κάθε απόκρυφη όψη ιδιοτέλειας, και αυτής της στρεβλής διαμόρφωσις αιώνων, μέσα από την οποία η σκέψη αφηνίασε σε τέτοιον βαθμό, που πλαστογράφησε σχεδόν τα πάντα, απομιμήθηκε κάθε ιερή γραφή διαστρεβλώνοντας την ανεπανόρθωτα, βλάπτοντας κάθε καλόπιστο άνθρωπο.

Το δηλώνουμε με έμφαση πως οποιοσδήποτε επιθυμήσει να εισχωρήσει μέσα στις τάξεις μας δεν χρειάζεται πρωτύτερα να έχει καλλιεργηθεί σε κανενός είδους εσωτερική διαμόρφωση, παρά ζητείται από αυτόν ένα πλήρες άνοιγμα μέσα στην καρδιά, από όπου και το πνευματικό του ον θα λάμψει.

Τα σχεδιαγράμματα, τα εμβλήματα, η ποίηση ή η τέχνη είναι εντελώς βοηθητικά και σε κανένα μέρος σε αυτά δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο απελευθέρωσις.
Αυτά δεν είναι παρά ενδείξεις, εργαλεία μέσα από τα οποία η ψυχή μπορεί να φτάσει σε ενθύμηση και τίποτα άλλο, ώστε να μπορεί να πράξει ορθά από μέσα προς τα έξω και όχι από έξω προς τα μέσα.
Αγαπητοί φίλοι, το μήνυμα της Αδελφότητα μας είναι ξεκάθαρο και απλό, και έχει επανειλημμένως ειπωθεί με διαφορετικούς τρόπους και χρόνους μέσα στην ανθρώπινη ιστορία.

Η διαφορά είναι πως τα αρχαία χρόνια περιοριζόταν ο θερισμός μόνον σε μια μικρή μερίδα ανθρώπων μιας και η σωματική εξέλιξη του ανθρώπου δεν είχε φτάσει το απαιτούμενο σημείο ανάπτυξης.
Σήμερα όλα έχουν συγχωνευτεί μέσα σε αυτό που ονομάζουμε Συμπαντική Διδασκαλία, ένα σύστημα μύησης για ολόκληρη την ανθρωπότητα, ένας στόχος και σκοπός.
Και αυτός είναι και πρέπει να είναι η κοινή μοίρα για όλους τους ανθρώπους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: