Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Ζητήστε και θα σας δοθεί!

 
 Ζητήστε και θα σας δοθεί!
 
Έχει διαπιστωθεί μέσα από την μακρά ανθρώπινη ιστορία, πως σχεδόν πάντα, η θετική διάθεση των ανθρώπων μέσα από τα θεωρήματα και την φιλοσοφία τους, κατέληγε στην ικανοποίηση της πραγμάτωσης όλου του έργου μέσα σε αυτό το γήινο βασίλειο, γιατί παρ όλη την υψηλή νοημοσύνη τους δεν μπορούσαν να δουν τις ευκρινείς διαχωριστικές γραμμές που χωρίζουν τους νόμους μεταξύ του υλικού πεδίου ζωής και του Πρωταρχικού Βασιλείου.

Επίσης το εγώ είναι τόσο πονηρό και πανίσχυρο και ξέρει πως να ελίσσεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Αλλά ο κυριότερος λόγος που μια τέτοια ρομαντική κίνηση αποτυχαίνει ή απλά δημιουργείται ένα ανοσιούργημα όπως συνέβη και στις πλείστες εξωτερικές θρησκείες που κυλίστηκαν μέσα στην διαμάχη, το αίμα, τον πλουτισμό και την διαφθορά, είναι η αποφυγή των συνεπειών αυτής της διαδρομής η μη εσωτερική ανταπόκριση στην απαιτούμενη εργασία η οποία χαρακτηρίζεται από την αυτοπαράδοση και την αυτοθυσία.

Έτσι όπως είναι φυσικό κανένα Γνωστικό ρεύμα δεν μπόρεσε
να τους αγγίξει και σαν φυσική συνέπεια μια απομίμηση έρχεται στην επιφάνεια, πολλά διπλώματα και τίτλοι, παράξενα μυστικά σύμβολα και τυπικά και κλεμμένα γνωστικά μάντραμ.

Ο άνθρωπος εύκολα μπορεί να καταστεί ασεβείς και λαοπλάνος, αλλά, αυτό είναι και το χειρότερο, να καταστεί φονέας ψυχών, μιας και είναι και το σύνηθες φαινόμενο τέτοιες ομάδες, τάγματα, αδελφότητες, κινήσεις να εκφράζονται και να λειτουργούν μέσα από το σκοτεινό εχθρό.

Η διαφθορά αυτών των ομάδων παρουσιάζεται πολύ σύντομα όπως και η εσωτερική διαμάχη γιατί κάθε υπεύθυνος εκεί θέλει να προβάλει το εγώ του και να πρωτοστατήσει σαν ηγεμόνας και αρχηγός, έτσι τα οικονομικά σκάνδαλα δεν θα αργήσουν να έρθουν, όπως και μια πολιτική και οικονομική διαπλοκή.

Κρατηθείτε μακριά από όλους αυτούς τους δολοφόνους ψυχών οι οποίοι ασκούν πάνω σας και μέσα σας ένα καταναγκαστικό βιασμό ο οποίος μπορεί να βλάψει το σύστημα σας ανεπανόρθωτα.

Το μόνο ουσιαστικό το οποίο χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε και εμείς να συναντήσουμε τον δικό μας Ποιμάνδρη δεν είναι παρά η αγνή καρδιά μας, το εσωτερικό μας έργο μέσα από έναν ψυχικό εξαγνισμό και τίποτα άλλο, κανένα ρούχο ή κόσμημα, τυπικό ή προσευχή, άσκηση ή τεχνική δεν μπορούν να μας το δώσουν αυτό.

Όλες οι επινοήσεις του ανθρώπου είναι άχρηστες και ένα βάρος και μια ακόμη αστρική σύνδεση, περισσότερα δεσμά στον φυλακισμένο, περισσότερο σκοτάδι και πλάνη.

Υπάρχει μια ένδοξη διδασκαλία η οποία μας δόθηκε μυστικά από τον Λυτρωτή και Σωτήρας μας Ιησού Χριστό, το οποίον και εμείς ομολογούμε και ακολουθούμε, και η οποία σήμερα έχει γίνει διάφανη και ανοικτή και προσφέρετε στον κάθε καλόπιστο αναζητητή, ο οποίος όμως κατανοεί την Ιερότητα αυτού του Δρόμου.

Είναι μια εσωτερική νέα γέννηση και ανάπτυξη και μια ταυτόχρονη κατεδάφιση του παλαιού εαυτού ο οποίος θυσιάζεται συνειδητά για να μπορέσει ο Άλλος να αναπτυχθεί πλήρως.

Αυτή εξηγείται συστηματικά μέσα από μια έξοχη βιβλιογραφία η οποία μπορεί και είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο και βοήθεια για την δική μας εσωτερική πορεία.

Αλλά τίποτα από αυτά δεν ωφελεί αν δεν κατανοήσουμε τα λόγια 'Σήκωσε το κραββάτιόν σου, και περιπατεί'

Το κρεβάτι εδώ συμβολίζει την στασιμότητα και το τέλμα της ανθρώπινης ζωής μέσα στην οποία το ιδιοτελές εγώ μας οδηγεί καθημερινά και πως λόγω αυτού δεν μπορεί να υπάρξει καμία πνευματική πρόοδος, είμαστε ανάπηροι και αδυνατούμε να βαδίσουμε.

Όμως η Αγάπη και η Χάρις του Χριστού μπορούν να μας θεραπεύσουν, αλλά θα πρέπει εμείς να το θελήσουμε, εμείς να εγερθούμε δυναμικά με πίστη και επιμονή, με προσμονή, έργο και αγάπη.

Για αυτό και μας λέγεται ζητήστε και θα σας δοθεί!
Δημοσίευση σχολίου