Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Αφήστε το Φως σας να λάμψει είναι ο μόνος δρόμος.



Αφήστε το Φως σας να λάμψει είναι ο μόνος δρόμος.
 
Πολλοί αναρωτιούνται γιατί στα ιερά κείμενα δίνεται μια έντονη σημασία στον ψυχικό κόσμο της καρδιάς ενώ μας λέγεται πως η ευφυΐα δεν παίζει κανένα σημαντικό ρόλο.
Αυτό συμβαίνει για δύο κύριους λόγους, πρώτα από όλα η σωματική μας δομή είναι εύθραυστη και ατελής οπότε απλά πιθανολογούμαι και διότι, η ατραπός της μεταμόρφωσις είναι μια ψυχική διαδικασία που σχετίζεται με την καρδιά και την ψυχή μας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την προσωπικότητα μας.
Για αυτό και ο σπόρος Πνεύματος μέσα από τον οποίον αναδημιουργείται η αθάνατη ψυχή μας καταλαμβάνει πλήρως και μας αλλάζει ολοκληρωτικά μέσα από μια μετατροπή - εξαγνισμό.
Όταν αυτό συμβεί και αποκτήσουμε ένα εναρμονισμένο με το Πνεύμα φορέα τότε είμαστε ικανοί να αναπτύξουμε μια άλλης ποιότητας και ουσίας νόηση, μιας και διαχέεται μέσα στο Ιερό της Κεφαλής μας, η Σοφία του Συμπαντικού Νου, η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.
Η ανθρώπινη εμπειρική σοφία την οποία αποκτούμε μέσα από τις αλλεπάλληλες ενσαρκώσεις μας είναι ένας καταλυτικός παράγοντας για την ωριμότητα μας, διότι μας ανοίγει ένα πνευματικό παράθυρο μέσα στην σκοτεινότητα του βίου και την συγκεχυμένη αποσπασματική ύπαρξής μας.
Είναι μια βάση μέσα από την οποία μαθαίνουμε και εργαζόμαστε και δρούμε και σταδιακά αλλάζουμε, μετατρεπόμαστε, μεταμορφωνόμαστε.
Αλλά και αυτήν την γήινη σοφία θα καλεστούμε σε ένα σημείο να την αφήσουμε πίσω, μιας και αισθητηριακά, θα κατέχουμε άλλα όργανα αντίληψης και αίσθησις, αλλά και έκφρασις, μιας και ένας άνθρωπος που εργάζεται πάνω στην ανανέωση της ψυχής του είναι ένας φωτοβόλος ακτινοβόλος άνθρωπος.
Για αυτό και εμείς μέσα από το ταπεινό περιορισμένο αλλά σημαντικό μας έργο, δεν ψάχνουμε για έξυπνους πολύ σπουδαγμένους ανθρώπους, αν και τους χρειαζόμαστε όλους, αλλά απλούς γεμάτο ταπεινότητα καλούς ανθρώπους.
Καλές ψυχές όπως λέω συχνά, και αυτές να μην έχετε καμία αμφιβολία, ακόμη και σήμερα, που ο κόσμος μας εκρήγνυται, αυτές υπάρχουν ανάμεσα μας, απλά θα πρέπει να τις βρούμε και να απλώσουμε ένα χέρι φιλικό, τότε, ένας καλός ευγενής λόγος είναι αρκετός.
Στην σημερινή μέρα εκδήλωσις η ατραπός, η κιβωτός είναι ομαδική, μιλάμε για μια συστράτευση ψυχών με ένα κοινό για το μέλλον στόχο, ο οποίος δεν είναι παρά η βοήθεια για την ανθρωπότητα για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται.
Για αυτό και ένας μαθητής του Χριστού είναι ένας Ιππότης του Αγίου Πνεύματος και φέρει τον Σταυρό πάνω στην καρδιά του.
Η μάχη του είναι εσωτερική, και σχετίζεται με τον κατώτερο εαυτό του, την σκιά μέσα του, όταν με το καλό αυτός ο όφις αποκεφαλιστεί από το φως, από το πυρ του Πνεύματος, τότε όπως μας λέγεται, το Χρυσόμαλλο δέρας θα είναι η ανταμοιβή μας, θα ενδυθούμε το Χρυσό ένδυμα του Γάμου μιας και δεν θα παραβρεθούμε απλά σε μια γαμήλια γιορτή, αλλά αυτή η γιορτή της ένωσις του Βασιλιά με την Βασίλισσα θα λάβει χώρα μέσα μας.
Κατανοείται εδώ αυτό το ένδοξο μυστήριο μεταλλαγής;
Αφήστε το Φως σας να λάμψει είναι ο μόνος δρόμος.
G.J.P.

Δεν υπάρχουν σχόλια: