Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η σημαντικότητα της ασημαντότητας


Η σημαντικότητα της ασημαντότητας

Η σημαντικότητα της ασημαντότητας όλων των αποκτημάτων μας σε ένα γνωστικό συναισθηματικό σωματικό επίπεδο είναι μια κατάκτηση της νέας ψυχής η οποία σηματοδοτεί και το πλήρες βίωμα αυτής της μεταμορφωτικής διαδρομής στην οποία ο μαθητής βαδίζει εδώ και καιρό.

Αυτή η εσωτερική παραδοχή μπορεί να τον απελευθερώσει πλήρως από το κάθε πρόβλημα και δεσμό που μέχρι τότε επηρεάζοντας τον βαθειά, καθυστερούσε την διαδρομή του προς το φως.
Αυτή η βαθειά εσωτερική αποκάλυψη ενδεχομένως να τον απομακρύνει από πολλές ασχολίες ή ακόμα και σχέσεις που μέχρι τότε έκανε με δεκάδες πράγματα ή ανθρώπους γύρω του αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Αυτή η ριζική αλλαγή της συνείδησης πρέπει να γίνει ένα κυριαρχικός οδηγός σε όλη του την μετέπειτα δράση μέσα από μία λογική, συναισθηματική και υλικό σωματική αποφόρτιση ενέργειας η οποία όχι μόνο θα τον προφυλάξει από το άσκοπο και το άχρηστο ή το επιβλαβές αλλά ταυτόχρονα θα μπορέσει να του δημιουργήσει τον απαραίτητο εσωτερικό χώρο αλλά και χρόνο να εστιαστεί στα σοβαρά και τα απαραίτητα, σε ένα μεγαλύτερο εστιασμό και σύνδεση με το φως μέσα του, το οποίο στην ουσία τον οδηγεί σε όλη αυτήν την θαυμαστή διαδρομή.

Χωρίς αυτήν την συνειδητή επιλογή η οποία επέρχεται στον σωστό χρόνο και πηγάζει μέσα από μια εσωτερική ανάγκη και δεν είναι προϊόν της θέλησης ούτε του εγώ, στασιμότητα και αδράνεια θα παρουσιαστούν.
Αυτή η λανθάνουσα κατάσταση δεν θα αφήσει καμία σοβαρή ανάπτυξη, εξέλιξη να πραγματοποιηθεί μέσα του και συνεπώς δεν θα μπορεί να οδηγηθεί στην  απελευθέρωση.
Κατανοείτε εδώ τα συμβολικά λόγια του Κυρίου μας όταν ένας πιστός τον ρώτησε 

''τι άλλο να κάνω αφού ήδη εκτελώ τον νόμο σωστά;''

Κανένας ανθρώπινος νόμος δεν είναι υπεράνω όλων αυτών που ήδη σας εξιστορώ και ο οποίος σοφά και με σωστή δράση θα πρέπει και αυτός να διαγραφεί πλήρως από την συνείδηση μας γιατί ένας άλλος κατά πολύ ανώτερος πηγάζει μέσα από την ανανεωμένη μας καρδιά.

Ιδού και τα παλαιά παρήλθαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: