Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ο αναγεννημένος φοίνικας


Ο αναγεννημένος φοίνικας

Υπάρχει μία θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στο έργο ενός ατόμου που εξερευνά την ανθρώπινη σοφία, μία σοφία που μπορεί να αποκομίσει μέσα από τις γνωστικές του λειτουργίες και την αποκαλυπτική γνώση για την οποία εμείς σας μιλάμε.

Η πρώτη καλλιεργείτε πλήρως σαν μια λογική αναγκαιότητα στον προθάλαμο των μυστηρίων, αλλά για να περάσεις μέσα στο ιερό μια ολοκληρωτική αλλαγή είναι απαραίτητη που σημαίνει και μια εναρμόνιση με αυτήν την ανώτερη φύση που εκφράζετε εκεί.

Και εδώ το εννοούμε κυριολεκτικά σε όλα τα οχήματα του ανθρώπου.
Και για αυτό συμβολικά πολλές φορές διαβάζουμε ότι αυτή η γνώση βιώνετε μέσα στην σιωπή και εδώ δεν εννοούμε την μη ομιλία αλλά την ουδετεροποίηση του εγώ και τις ιδιοτέλειας.
Σε αυτήν την εσωτερική σιωπή θέλουμε να σας στρέψουμε σε αυτόν τον κήπο των ρόδων μέσα στον οποίον το πνεύμα κατοικεί και ευωδιάζει.

Πιστέψτε με ότι ακόμη και μία γρήγορη ματιά αυτής της ανώτερης πραγματικότητας αξίζει αιώνες συγκεντρωμένης ανθρώπινης σοφίας.

Για αυτό και όλοι εμείς δεν μεγαλοστομούμε, δεν καγχάζουμε, δεν σας αποκαλύπτουμε μεγάλα και τρανά μυστήρια διαβάζοντας φθαρμένα και σκονισμένα βιβλία αλλά σας βοηθάμε να δείτε κάτι πολύ σημαντικότερο, να αναγνωρίσετε μέσα σας αυτήν την πρωταρχική ουσία μέσω της οποίας μια θαυμαστή επίτευξη μπορεί να επέλθει.

Εκείνην την στιγμή αυτή η άλλη ανώτερη πραγματικότητα αφυπνιζόμενη εντός σας θα σας οδηγήσει μέσα από έναν πύρινο δρόμο σε αυτό που περιγράφουμε σαν 

''ο αναγεννημένος φοίνικας.''

Είθε αυτή η αγία σιωπή να σας περιβάλει, να σας αγκαλιάσει, να σας ενώσει με την χαμένη σας υπόσταση ώστε και εσείς αργότερα να μπορέσετε να μιλήσετε με γενναιότητα και χαρά για όλα αυτά που σας κατακλύζουν εσωτερικά και να γίνετε έτσι ένα ζωντανό παράδειγμα για όλους τους αδερφούς σας που αναζητούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: