Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Η συνείδηση μας είναι περιορισμένη και αποσπασματική Η συνείδηση μας είναι περιορισμένη και αποσπασματική

Η συνείδηση μας εξαρτάτε απόλυτα από την αισθητηριακή μας αντίληψη και αυτή όπως γνωρίζετε παρ όλη την τελειότητα της κατασκευής των οργάνων μας είναι περιορισμένη και αποσπασματική.
Για αυτό και στην πνευματική επιστήμη μας εξηγείτε η διαφορά μεταξύ κρίσης και κριτικής μεταξύ κρίσης και επίκρισης.

Όπως είναι φυσιολογικό την κάθε στιγμή μέσα από το λογικό μέρος της υπόστασης μας κάνουμε κρίσεις, σκεφτόμαστε και αναλύουμε όλα τα στοιχεία τα οποία λαμβάνουμε από το περιβάλλον και αυτό είναι αδιαμφισβήτητα αποδεκτό και απαραίτητο, όμως θα πρέπει να έχουμε στην όλη κίνηση της συμπεριφοράς μας την γνώση αυτής της περιοριστικής μας αδυναμίας και μεταξύ των άλλων και την σχετικότητα των δεδομένων που χρησιμοποιούμε και τα οποία δεν έρχονται σε εμάς παρά μόνον μέσα από μια μεγάλη εξωτερική διαμόρφωση χρόνων.

Για αυτό πρώτα από όλα είναι απαραίτητη μία καλή πίστη σε όλες μας τις ενέργειες μια θετικότητα, ταυτόχρονα μία επιφυλακτικότητα και σοβαρή σκέψη, και φυσικά η διάθεση της σύνθεσης σε όλες μας τις συνδιαλλαγές με την έννοια ότι και ο άλλος μας παραθέτει την δική του συμβολή η οποία ενδεχομένως να περιέχει θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία.

Η γνώση αυτής μας της ατέλειας δημιουργεί έναν χώρο μέσα μας, εσωτερικά, ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε πιο ανεκτικοί, πιο γόνιμοι, πιο εύπλαστοι ούτως ώστε και μέσα από τις σχέσεις μας να μην φιγουράρει ο εγωισμός και η ιδιοτέλεια αλλά  η σωφροσύνη και η αγάπη.

Σε όλες μας αυτές τις ενέργειες μια σωματική ψυχολογική πνευματική διαφοροποίηση είναι απαραίτητη, ένας εσωτερικός καθαρμός ο οποίος τελείτε από πύρινες δυνάμεις οι οποίες μας υπερβαίνουν και οι οποίες προέρχονται από ένα ανώτερο πεδίο.

Καθήκον μας είναι να τις αναζητήσουμε, να βρούμε με ποιον τρόπο το Πνεύμα αγγίζει τον άνθρωπο και να προσπαθήσουμε να εργαστούμε, να πορευτούμε προς αυτήν την κατεύθυνση σε όλα τα επίπεδα.

Αυτή η πορεία προϋποθέτει μία ολοκληρωτική θυσία του εαυτού αλλά ταυτόχρονα μας προσφέρει Νέα Ζωή, είθε να μπορέσετε να δείτε και εσείς με τα δικά σας μάτια αυτόν τον νέο Ήλιο που ήδη έχει ανατείλει για όλους εμάς.
Δημοσίευση σχολίου