Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Αυτός ο δρόμος δεν είναι για τους φλύαρους


Αυτός ο δρόμος δεν είναι για τους φλύαρους

Είναι απολύτως κατανοητό.
Αυτός ο δρόμος δεν είναι ούτε για τους φλύαρους ούτε για όσους τον προσεγγίζουν κατά ένα επιφανειακό τρόπο, γιατί είναι ένας δρόμος σταυρώσεως και προσωπικής θυσίας.

Στα αρχαία χρόνια στα εξωτερικά μυστήρια μέσα από μία συμβολική την οποίαν στην ουσία αγνοούσαν και για αυτό και την διαστρέβλωσαν κατά αυτόν τον τρόπο, θυσίαζαν ένα ζώο νομίζοντας πως έτσι θα ευχαριστηθούν οι θεοί και εξευμενίζοντας τους, η χάρη Τους θα διανεμηθεί πάνω τους.
Αυτό όμως που συνέβαινε δεν ήταν παρά μια παρωδία ανάλογη και του τρόπου ζωής και της συνείδησης την οποίαν και είχαν μέσα στην καθημερινότητα όλοι αυτοί οι άνθρωποι.

Στην τράπεζα των αυθεντικών εσωτερικών μυστηρίων αυτή η απαίτηση κυριολεκτικά είναι μιας τελείως διαφορετικής φύσεως, διότι αυτό που σου ζητείτε δεν είναι παρά η θυσία αίματος της ίδιας σου της σωματικής, υλικής πραγματικότητας.

Αυτή θα συμβεί σε μία δεδομένη στιγμή μέσα στο ιερό όταν κατά την διάρκεια του τέλους της σταύρωσης την υλική μας υπόσταση την διαδεχτεί ο θάνατος και η ροή του αίματος από το σύστημα συκωτιού σπλήνας στο οποίο όλο το Εγώ συγκεντρώνετε κυλήσει.
Αυτόματα αυτή η ολοκληρωτική θυσία θα ανοίξει διάπλατα μία πύλη μέσα από την οποία αστραπιαία θα βρεθούμε συμμέτοχοι και κάτοικοι μιας άλλης ανώτερης πνευματικής τάξης.

Όλοι αυτοί οι συμβολισμοί όπως είναι λογικό μπορούν να αναγνωριστούν και να κατανοηθούν λογικά από όλους, αλλά το βίωμα αυτής της πραγματικότητας είναι ασύλληπτο και για αυτό για λίγους.

Η τυφλότητα σας, η αναπηρία σας, η άρνηση να αποδεχτείτε τις συνέπειες αυτού του δρόμου είναι εμφανής στις μέρες μας και παρόλο το χαμογελαστό σας πρόσωπο, τα ακριβά σας ρούχα, και το σοβαρό σας ύφος, την υποτιθέμενη καλλιέργεια σας και τον ανθρωπισμό σας, δεν είσαστε παρά νεκροί εσωτερικά γιατί τίποτα το πνευματικό δεν δονείτε μέσα στην καρδιά σας, ένας τάφος από έχιδνες γεμάτες δηλητήριο είστε που σε μια δεδομένη στιγμή θα εκραγεί συθέμελα σε χιλιάδες κομμάτια.

Παρόλα αυτά τα λόγια μας όσο και αιχμηρά και αν είναι, όσο και αν φαντάζουν υπερβολικά και γεμάτο πικρία και αποτροπιασμό για τις πράξεις σας είναι ένα προϊόν αγάπης και συμπόνιας που εσείς αδυνατείτε να κατανοήσετε.

Αυτήν την στιγμή το σκοτάδι κάνει αισθητή την παρουσία του σε ολόκληρο τον κόσμο και βρίσκει εκατοντάδες τρόπους να διεισδύσει μέσα στους ανθρώπους, να τους επηρεάσει να τους κυριεύσει ολοκληρωτικά, να τους καταφάει εσωτερικά και εξωτερικά.

Αλλά ταυτόχρονα και το Φως του νέου Ηλίου ανεβαίνει από τον ορίζοντα ψηλά στον ουρανό μέσα από μία δυναμική που ποτέ το σύμπαν δεν είχε ξαναδεί, οι ακτίνες του αγκαλιάζουν όλους, βγείτε από τις σκιές μέσα στις οποίες ζείτε, σκίστε τα ενδύματά σας και σπάστε τις αλυσίδες που σας κρατάν φυλακισμένους και βηματίστε προς αυτήν την τελική εκπλήρωση της μεταμόρφωσης του Όντος σας.
Γίνετε Αγάπη.
Δημοσίευση σχολίου