Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Η Μουσική Των Σούφι - Προβολή της Ταινίας Bab'Aziz (2005) - Απαγγελία ποιημάτων του Τζελαλεντίν Ρουμί - Σάββατο 14.03 Pure Bliss



Η Μουσική Των Σούφι  
Προβολή της Ταινίας Bab'Aziz (2005)  - Απαγγελία ποιημάτων του Τζελαλεντίν Ρουμί  
Σάββατο 14.03 Pure Bliss

''Ney'' είναι ένα ολοκαίνουργιο πρότζεκτ δημιουργημένο από τον G.J.P. 


Έχει σαν σκοπό την ανάδειξη της διαφορετικότητας και της σημαντικότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς των διαφορετικών λαών μέσα από τον λόγο και την μουσική το οποίο επεκτείνετε και σε άλλες μορφές τέχνης.

Ο στόχος του εκτός από την ομορφιά που η μουσική και ο λόγος μέσα από την ποίηση περιέχει είναι και να αναδείξει πως ανεξαρτήτου χρόνου ή φυλής μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και προβληματισμούς μέσα στον αγώνα της ζωής είτε αυτός αναφέρετε σε μία πνευματική ή σε μία συνήθη μάχη για την επιβίωση και πως με αμοιβαίο σεβασμό και συμπόνοια μπορούμε να έρθουμε κοντά ο ένας στον άλλον και να μοιραστούμε την ομορφιά και όλες αυτές τις πανανθρώπινες αξίες μέσω των οποίων ο άνθρωπος μπορεί να υπερβεί το ανθρώπινο.

Η πρώτη μας θεματική βραδιά έχει σαν θέμα :

Η Μουσική Των Σούφι - Προβολή της Ταινίας Bab'Aziz (2005) - Απαγγελία ποιημάτων του Τζελαλεντίν Ρουμί

Και έχει ως εξής :

19.00 - 20.00 
Προβολή της υπέροχης ταινίας του Nacer Khemir 
Bab'Aziz - The Prince That Contemplated His Soul (2005)
Bab’Aziz: ο πρίγκιπας που ατένιζε την ψυχή του

Γυρισμένη στο Ιράν και την Τυνησία. Ένας τυφλός δερβίσης ταξιδεύει στην έρημο με την εγγονή του προς μια μεγάλη συνάντηση δερβίσηδων στην έρημο που γίνεται κάθε τριάντα χρόνια, χωρίς όμως να είναι προκαθορισμένο το σημείο, μόνο ο χρόνος, παράλληλα αφηγείται στην Ishtar μια αρχαία συμβολική ιστορία ενός πρίγκιπα. 
Ένα μαγικό ταξίδι στην Σούφικη κοσμοθεωρία.

20.00 - 23.00
Θα ταξιδεύσουμε με παραδοσιακή Σουφική μουσική.
Ένα εσωτερικό ταξίδι το οποίο χαρακτηρίζετε από μια πληθώρα συναισθημάτων τα οποία εναλλάσσονται από τον πόνο της απόστασης που μας χωρίζει από τον Αγαπημένο μέχρι και την στιγμή της χαράς, της ευλογίας της συνάντησης με Αυτόν.  
Θα έχουμε την χαρά να ακούσουμε του σημαντικότερους εκπροσώπους της Σουφικής μουσικής μέσα από μια πληθώρα χωρών.

Παράλληλα και ενδιάμεσα ο G.J.P. θα σας διαβάσει υπέροχα ποιήματα του Τζελαλεντίν Ρουμί γιατί μέσα από τον λόγο οι δονήσεις και οι ενέργειες του Πνεύματος κυλούν και μπορούν και αποτυπώνονται μέσα στον χώρο αγγίζοντας τους ανθρώπους μέσα στην καρδιά.

Σάββατο 14 Μαρτίου στο Pure bliss, 24 Ρόμβης Αθήνα

Ελάχιστη κατανάλωση 6 Ευρώ περιλαμβάνει ρόφημα και γλυκό έκπληξη

Ο Τζελαλεντίν Ρουμί (30 Σεπτεμβρίου 1207 - 17 Δεκεμβρίου 1273) ήταν Πέρσης ποιητής και δάσκαλος θεολογίας και δικαίου στο Ικόνιο (Κόνια, Τουρκία) με μεγάλη επιρροή στον ιδεολογικό-θρησκευτικό χώρο του Ισλάμ και ιδιαίτερα στον μουσουλμανικό μυστικισμό. Τα σπουδαιότερα έργα του είναι το "Ντιβάν", συλλογή λυρικών ποιημάτων και το "Μεσνεβί" (δίστιχα) που περιέχει 40.000 δίστιχα σε ηθικά και ασκητικά θέματα, μέσα από μυστικισμό και αλληγορίες. Ίδρυσε το Σουφικό τάγμα των Μεβλεβήδων.

http://el.wikipedia.org/wiki/Τζελαλεντίν_Ρουμί

Δεν υπάρχουν σχόλια: