Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Να επενδύουμε στην ψυχή και τον κόσμο της


Να επενδύουμε στην ψυχή και τον κόσμο της

Η σύγχρονη τεχνολογία κατάφερε να κάνει πιο εύκολη την ζωή του ανθρώπου με όλες αυτές τις χρηστικές συσκευές και τα τηλεκοντρόλ - τηλεχειριστήρια.

Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει με τα ανθρώπινα εκεί χρειάζεται πραγματικό έργο και μόχθος, αγάπη και αποφασιστικότητα, αντοχή και ειλικρίνεια.

Να μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό γιατί στην ουσία οι σχέσεις μας μας καθορίζουν και δεν είναι παρά μία αντανάκλαση της δικής μας εσωτερικής πραγματικότητας.

Να επενδύουμε στην ψυχή και τον κόσμο της που είναι φως και ομορφιά, καλοσύνη και ευπρέπεια, προσφορά και θυσία για τον άλλον,
Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά στοιχεία που όχι μόνο θα μας μεταμορφώσουν εσωτερικά γιατί πηγάζουν και εμπνέονται από το πνεύμα αλλά θα αλλάξουν και την εξωτερική όψη του κόσμου προς το καλύτερο.

Αν και ο βαθύτερος και ουσιαστικότερος στόχος μας δεν είναι αυτός ο κόσμος αλλά ένας ανώτερος αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε όλες αυτές τις απαραίτητες αλλαγές και βελτιώσεις ώστε να δώσουμε περισσότερες δυνατότητες στον κόσμο και την δράση της ψυχής ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί με μεγαλύτερη ηρεμία και ευκολία.

Η αγάπη είναι προκαθορισμένο ότι θα νικήσει, εσείς όμως θα της έχετε δώσει τον απαιτούμενο χώρο για να ανθίσει μέσα σας;
Δημοσίευση σχολίου