Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Ο ψεύτο - εσωτερισμος, οι υποσχέσεις, η χειραγώγηση


Ο ψεύτο - εσωτερισμος, οι υποσχέσεις, η χειραγώγηση 
Είναι τραγική όλοι αυτή η επιχειρηματολογία γύρω από όλες αυτές τις εκφάνσεις του ψεύτο - εσωτερισμού και οι υποσχέσεις και η χειραγώγηση που γίνετε παντού σήμερα με ποικίλους ευφάνταστους τρόπους όπως και η τόσο εύκολη ανακήρυξη των αξιωμάτων και των υπέρ ιδιοτήτων των αντιστοίχων ατόμων που ανακατεύωντε με όλα αυτά.

Δυστυχώς η ματαιοδοξία και η έπαρση των ανθρώπων σήμερα έχει φτάσει στο σημείο να αυτό ανακηρύσσονται Θεοί αφού από μόνοι τους κατορθώνουν τα πάντα από εκατοντάδες θεραπείες κάθε λογής μέχρι και την αποκάλυψη της κάθε κρυφής γνώσης που στην ουσία δεν είναι παρά μία παρωχημένη ασόβαρη ψευδαίσθηση.
Κάθε εσωτερική μεθοδολογία εκκινείτε από μία αυθεντική σχολή μυστηρίων ακόμα και αν εκφράζετε στο σήμερα, υπάρχει μία διαδοχή στην μεταφορά και στην εξέλιξη αυτής της γνώσης μέσα από τον χρόνο.

Αυτό γίνετε γιατί αυτές οι αποκαλύψεις δεν είναι έργο των ανθρώπων αλλά μια χάρη, μία βοήθεια των εργατών του Πνεύματος σε όλους όσους μικρο κοσμικά έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο ώστε να μπορέσουν να την λάβουν εσωτερικά μέσα στο σύστημα τους και έτσι να την μετασχηματίσουν σε όλους τους άλλους.
Για αυτό και η ομολογία της πίστης δηλαδή η μαρτυρία του ποίου κυρίου ακολουθείς είναι πολύ σημαντική γιατί δείχνει και την πηγή της γνώσης σου αλλά δίνει και μία εγκυρότητα εφόσον είναι αυθεντική σε όλα όσα λες.


Δυστυχώς σήμερα τίποτα από όλα αυτά δεν γίνονται από εκατοντάδες άτομα που πρεσβεύουν ένας θεός ξέρει τι, κάθε μέρα και μια καινούργια ανοησία πέφτει στην αντίληψή μου η οποία στο τέλος που καταλήγει; Παρά στο πορτοφόλι σας.
Αλλά αυτό που με ενοχλεί πάρα πολύ είναι η απουσία της μεταφοράς της γνώσης της κατάστασης του σημερινού ανθρώπου όπως και της ανθρωπότητας αλλά και η συνεχόμενη κολακεία που γίνετε από αυτά τα άτομα, εσύ είσαι η αγάπη, εσύ έχεις την ειρήνη μέσα σου, και θα αυτό, και θα εκείνο, κατανοείτε πως σας δουλεύουν συστηματικά;

Έχω επανειλημμένα μιλήσει πως το πρώτιστο καθήκον μιας μυστηριακής σχολής είναι να φέρει τον μαθητή μπροστά στην δική του τραγική και ανόσια πραγματικότητα ούτως ώστε να την κατανοήσει και ύστερα με την βοήθεια του Πνεύματος να αλλαχθεί ολοκληρωτικά.

Αυτή είναι μία μεγάλη συνειδητοποίηση σοκ από εμάς η οποία μας τραντάζει συθέμελα γιατί στην ουσία δεν είχαμε καν αντιληφθεί την τραγικότητα και το αποσπασματικό της ύπαρξής μας.
Με λίγα λόγια εμείς δεν σας γλείφουμε ούτε σας κολακεύουμε ούτε σας εκθειάζουμε ούτε πουλάμε κανένα εμπόρευμα σε εσάς αλλά σας απογυμνώνουμε ολοκληρωτικά από την ιδιοτέλεια του εγώ σας και σας φέρνουμε αντιμέτωπους μπροστά στην Αλήθεια  και την σημαντικότητα του Πνεύματος στην ζωή σας.

Δεν φέρουμε τίτλους ούτε φοράμε κανένα ένδυμα και χαρακτηριστικό, δεν ζητάμε τα χρήματα σας ούτε κανενός είδους βοήθεια από εσάς, το αντίθετο είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε με εσάς τον πνευματικό μας θησαυρό στον βαθμό που εσείς θα μπορέσετε να οικοδομήσετε εσωτερικά αυτό το δονητικό κλειδί που θα ανοίξει για εσάς την πόρτα των μυστηρίων.

Οι καιροί είναι πονηροί και ο πόνος, η στεναχώρια, το άγχος, η αναστάτωση σας κυριεύουν αλλά παρόλα αυτά να είστε δυνατοί, να έχετε πίστη στο Φως και στην Αγάπη και να έχετε σοβαρότητα και υπομονή όσον αφορά την εσωτερική σας εργασία να μελετάτε και να αφιερώνεστε στις ιερές γραφές όλων των εποχών γιατί γίνονται για εσάς ένας πολύ σημαντικός οδηγός, να μην παρασύρεστε από τα λόγια των ανθρώπων όσο ευχάριστα και να ακούγονται στα αυτιά σας και ποτέ να μην το ξεχνάτε αυτό ότι όλοι εμείς έχουμε λάβει ένα δάνειο από τον δημιουργό το οποίο πρέπει να επιστρέψουμε ακαίρεο για αυτό και πρέπει να σπείρουμε σε γόνιμο έδαφος τον σωστό σπόρο και με μεγάλη και κοπιαστική εργασία να τον αναπτύξουμε ώστε ο θερισμός να είναι μεγάλος, και με την βοήθεια και το έλεος του Θεού θα είναι μεγάλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: