Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Συνάθροισις Των Καλών Ψυχών Δευτέρα 12 Ιαν. Έναστρον Βιβλιοκαφέ (πατάρι)


Συνάθροισις Των Καλών Ψυχών  
Δευτέρα 12 Ιαν. 
Έναστρον Βιβλιοκαφέ (πατάρι)

Αγαπητοί φίλοι, είναι απαραίτητη πλέον στις μέρες μας μία συστράτευση, μια συμπόρευση των ''καλών ψυχών'' όπως τις ονομάζω, άνθρωποι οι οποίοι εμπνέονται και οδηγούνται πιο πολύ από το φωτεινό μέρος της ψυχής τους και οι οποίοι μέσα σε αυτόν τον γκρίζο και σκοτεινό κόσμο έχουν την διάθεση και την θέληση να αναπτύξουν την Πνευματική τους ουσία, να την ακτινοβολήσουν προς τα έξω, άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από ευγένεια, καλοσύνη, ταπεινότητα, σοβαρότητα, διάθεση προσφοράς και όλα αυτά τα όμορφα και φωτεινά σημεία και ποιότητες που χαρακτηρίζουν την ψυχή ενός ανθρώπου.

Άτομα που ενδεχομένως μέσα στην ζωή τους νοιώθουν την ανάγκη να ερευνήσουν και να απαντήσουν σε όλα αυτά τα τρανά μυστήρια του ανθρώπου και του κόσμου γύρω τους.
Άτομα που μπορεί να ασχολούνται ήδη με τον εσωτερισμό ή την τέχνη, τον λόγο ή την μουσική, που μπορεί να είναι χορτοφάγοι ή που μπορεί απλά να θέλουν να μάθουν για όλα αυτά, να τα συζητήσουν και να μοιραστούν την εμπειρία τους.

Σήμερα που ο επιφανειακός βίος των ανθρώπων, η σκληρότητα και η βία φιγουράρουν παντού πιστεύω πως έχουμε όλοι εμείς το δικαίωμα να απομακρυνθούμε από όλα αυτά, από όλους αυτούς τους πικρόχολους ανθρώπους και να δημιουργήσουμε τις δικές μας εστίες φιλίας και εκτίμησης, φιλικής επικοινωνίας και συνδρομής μέσα από τον διάλογο και τα καλά έργα.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για την ομορφιά της επικοινωνίας θέλω να σας καλέσω, να σας προσκαλέσω στην δοκιμή μιας τέτοιας συνάθροισις μέσα από την οποία θα γνωριστούμε και θα μιλήσουμε, θα προβληματιστούμε και θα μάθουμε ο ένας από τον άλλον.

Ελπίζω να έχω την χαρά να σας δω, και αποδεχόμενοι εσείς την πρόσκλησή μου να την δημοσιοποιήσετε με την σειρά σας σε όποιον τοίχο εδώ ή φίλο πιστεύετε πως αντιστοιχεί, φίλοι που πιθανόν να ενδιαφερθούν για μια τέτοια συνάθροιση.

Αυτήν την Δευτέρα όποιος θα ήθελε θα μπορούσε να επιλέξει ένα ποίημα που του αρέσει περισσότερο να μας το διαβάσει και να μας σχολιάσει το γιατί.

Ο υποφαινόμενος δεν αντιπροσωπεύει παρά τον εαυτό του, έχει αναλάβει την σύλληψη και την οργάνωση της βραδιάς αυτής και δεν υφίσταται καμία οικονομική συνδιαλλαγή με τον κόσμο ή το μαγαζί

Δεν υπάρχουν σχόλια: