Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Δάσκαλος σημαίνει υπηρέτης


 Δάσκαλος σημαίνει υπηρέτης

Δεν λέω ότι αυτό δεν συμβαίνει και στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα του σήμερα υπερβαίνουμε κάθε ποσοστό.
Στο παρελθόν ήταν μία αστεία διαπίστωση μεταξύ μας η τάση των ανθρώπων γύρω μας να θέλουν να είναι πρόεδροι.
Θυμάστε λέγανε πως αν φωνάξεις στον δρόμο ε πρόεδρε τι κάνεις μπορεί να γυρνάγανε και οι μισοί.
Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και στον λεγόμενο χώρο του εσωτερισμού αλλά εκεί την έννοια του προέδρου έχουν αντικαταστήσει οι λέξεις : Θεραπευτής, Δάσκαλος, Εκπαιδευτής και τα συναφή ξενόγλωσσα.

Κατανοείτε την στρεβλότητα των ημερών;
Την παραχάραξη των γραφών;
Την εκμετάλλευση της άγνοιας και του πόνου και της αδυναμίας των ανθρώπων;
Κατανοείτε την αντίθεση όσον αφορά την Πνευματική Επιστήμη και συνεπώς τις μυστικές παραδόσεις ανατολής και δύσης;

Ένας μαθητής ο οποίος με γενναιότητα και επιμονή προχωράει μπρος και βυθίζετε μέσα στις αποκαλύψεις που το Πνεύμα του χαρίζει δεν αποκτάει παράσημα ούτε και καμία ειδική στολή, ούτε επονομάζετε κατά καμία έννοια κάπως αλλιώς, δεν πουλάει τις κατακτήσεις του άσε που ούτε καν τις επιδεικνύει στους άλλους.
Δεν λειτουργεί σας αυθεντία στους άλλους, δεν επιβάλετέ ούτε προσηλυτίζει.
Δεν επιζητεί τίποτα για τον εαυτό του και απλά χρίζετε υπηρέτης των άλλων.

Σήμερα ειδικότερα η έννοια της πληροφορίας μας κατακλύζει είναι κάτι που πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει, να αντιγράψει για να παραστήσει κάτι το οποίο δεν είναι, άστε που και πολλές ανεκδιήγητες ομάδες μετά από λίγο σε χρίζουν και μέγα και τρανό και σου δίνουν και το ανάλογο δίπλωμα βλακείας.

Όλα αυτά όμως αγαπητοί φίλοι καμία σχέση δεν έχουν με την Ιερή Επιστήμη της Μεταμόρφωσης και την πρακτική τέχνη της αλχημείας.
Γιατί προέρχονται από το Εγώ και απευθύνονται στο Εγώ του ανθρώπου, αυτό καλλιεργούν και μακιγιάρουν ακατάπαυστα με κάθε είδους τεχνικές, διαλογισμούς και ότι μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου.
Για αυτό και μετά από αρκετά χρόνια όταν τίποτα το ουσιαστικό δεν θα έχει αλλάξει σε έναν τέτοιο άνθρωπο ίσως λέω, ίσως να αρχίσει να αμφιβάλει και να κατανοήσει την πλάνη όλων αυτών.

Σκοπός μας δεν είναι να σας κάνουμε ευτυχισμένους, πετυχημένους, ούτε να ναρκώσουμε την συνείδηση σας με ευχολόγια και κομπλιμέντα, ούτε να σας παρά σύρουμε σε μία πλάνη ειρήνης και ωραιοπάθειας.
Σκοπός μας είναι να σας ταράξουμε από τον ύπνο σας του θανάτου, να σας τρομάξουμε ή μάλλον να σας φέρουμε μπροστά στην ίδια την ανόσια και ειδεχθή ύπαρξή σας ώστε να τρομάξετε εσείς οι ίδιοι από αυτό το θέαμα, πώς αλλιώς θα αφυπνιστείτε;
Βρόντο φωνάζεται παντού για την σημασία της αυτογνωσίας αλλά κανείς δεν προσπαθεί να γίνει ένας καθρέπτης για εσάς ώστε να αντικρίσετε για πρώτη φορά την ουσία της ύπαρξή σας, και σας λέω με βεβαιότητα μέσα από την εμπειρία μου ότι αυτό το καθρέφτισμα μπορεί να σας τρομάξει αλλά ταυτόχρονα να ανοίξει σε εσάς νέους ορίζοντες πολύ δημιουργικούς γιατί τότε ακριβώς η δική σας οδύσσεια αρχίζει.

Κατανοείτε εδώ τον μύθο της μέδουσας;

Σήμερα που κατακλυζόμαστε από χιλιάδες προτάσεις και τρόπους ανάπτυξις δεν ξέρω τι, είναι καλό να προσέχουμε ιδιαίτερα, να εξετάζουμε με προσοχή και να μελετάμε τις ιερές γραφές ανατολής και δύσης οι οποίες πάντα μας βοηθούν γιατί γίνονται ένας οδηγός, μία πυξίδα μέσα στην αναζήτηση μας.

Λέγετε ότι ευλογημένος είναι όποιος διαβάζει την καινή διαθήκη, πιο ευλογημένος είναι αυτός που την κατανοεί, αλλά πιο ευλογημένος από όλους είναι αυτός που την διαβάζει, την κατανοεί και την κάνει πράξη μέσα από την ζωή του, γιατί από λόγια αγαπητοί μου φίλοι έχουμε αμέτρητα αλλά από απλές αγνές δημιουργικές πράξεις ελάχιστες.

Αυτόν τον σταυρικό δρόμο για τον οποίον όλοι έχουμε πιθανά διαβάσει ή έχουμε δει στις χολιγουντιανές ταινίες κατά την διάρκεια του Πάσχα καλούμαστε να τον πραγματώσουμε και εμείς.
Θα μας προδώσουν, θα μας υβρίσουν, θα μας χτυπήσουν, θα μας εγκαταλείψουν, θα μας σταυρώσουν, μπορεί να χάσουμε και την ζωή μας αλλά, αλλά η υπόσχεση του Κυρίου μας παραμένει ενεργεί και ακτινοβόλα και για αυτό μία νέα ζωή μας περιμένει απαλλαγμένη από την σκληρότητα και την αδικία αυτού του κόσμου γιατί απλά τα παλαιά παρήλθαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: