Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Μην ψεύδεστε στον εαυτό σας


Μην ψεύδεστε στον εαυτό σας

Μην ψεύδεστε στον εαυτό σας σε αυτό το πεδίο ύπαρξης υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορείτε να επιλέξετε, αν και βαθειά μέσα σας αυτό το γνωρίζετε ήδη γιατί το βιώνετε καθημερινά.

Ο ένας είναι ο δρόμος προς το Φως και ο άλλος προς το σκοτάδι.
Εδώ χρειάζεται μία διευκρίνηση γιατί πολλοί δεν κατανοούν την φύση του Φωτός και το μπερδεύουν με αυτό που θεωρούμε καλό ή ανθρώπινη αγάπη, αλλά όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά αυτής της υλικής φυσικής τάξης και καμία σχέση δεν έχουν με το Αναλλοίωτο Βασίλειο μιας και προέρχονται από το Εγώ του ανθρώπου.

Εδώ δεν μιλάμε για την αιώνια μάχη του καλού με το κακό γιατί το Φως δεν μάχεται δεν ανταγωνίζεται μην πιστεύετε όλες αυτές τις φανταστικές ιστορίες για αγγέλους με σπαθιά και αποτρόπαια τέρατα και μάχες με κομμένα κεφάλια και αίμα.

Όλα αυτά αν και έχουν μία βάση αποτελούν μια επιτηδευμένη προσπάθεια να μπερδέψουν και να αποπροσανατολίσουν.
Αντίθετα η Πνευματική Επιστήμη μας μιλά για μία εσωτερική μάχη και μία έξοδο από το καλό και το κακό αυτής της φυσικής τάξης.
Στην ουσία αυτή είναι και η Σωκρατική έννοια της μεσαίας οδού και το βαθύτερο νόημα της εξόδου από τον λαβύρινθο και την εξ ουδετεροποίηση του Μινώταυρου.

Και η αρχαία Ελληνική σκέψη είναι στο βάθος της ενιαία και αυτούσια, το ίδιο συμβαίνει και με τον Οδυσσέα, εκεί  ο λαβύρινθος, η εγωική μας προσωπικότητα είναι η Τροία και το νήμα ο Δούρειος Ίππος, το ταξίδι προς τα πίσω για την κατάκτηση της πρωταρχικής ψυχής είναι η έξοδος από τον λαβύρινθο και το σκότωμα των μνηστήρων είναι το σκότωμα του Μινώταυρου.
Ακριβώς το ίδιο μας μεταφέρει και η αλληγορία του σπηλαίου με μία άλλη διαφορετική εικόνα.

Στην ουσία αυτό είναι και το νόημα και ο σκοπός των αρχαίων αλλά και των νέων μυστηρίων.
Για αυτό και όλοι εμείς θα πρέπει εδώ και τώρα να επιλέξουμε τον δρόμο που θέλουμε να ακολουθήσουμε και αυτή είναι απόφαση ζωής.

Κάποιος θα πει ότι υπάρχει και ένας μεσαίος δρόμος λίγο από το ένα λίγο από το άλλο ή απλά καμία επιλογή και από τα δύο.
Αυτό είναι ένα κορυφαίο λάθος γιατί οτιδήποτε δεν κατευθυνθείτε προς το Φως αντιτίθεται σε αυτό, ακόμα και η απραξία,γιατί να έχετε επίγνωση αυτού του γεγονότος, κάθε άνθρωπος το κάθε δευτερόλεπτο ελκύει και καταναλώνει ενέργειες, δονήσεις  και δυνάμεις όχι μόνο σε ένα σωματικό αιθερικό επίπεδο αλλά και σε ένα αστρικό και νοητικό.

Στην ουσία χωρίς να το καταλαβαίνει φέρεστε από αυτές τις δυνάμεις, άλλωστε βομβαρδίζεστε καθημερινά και είστε αναγκασμένοι να ζείτε και να λειτουργείτε μέσα σε αρρωστημένα κοινωνικά πεδία όπως αυτά της εργασίας ή άλλα πιο ομαδικών δραστηριοτήτων όπως ποδοσφαιρικά ή κομματικά.

Αν κάποιος φωτογράφιζε για εσάς τις εντάσεις και τις μακάβριες οντότητες που υπάρχουν στον χώρο μιας κομματικής ομιλίας η ενός ντέρμπι ειλικρινά θα τρομάζατε από αυτήν την συλλογική κόλαση και αυτή είναι έτοιμη να ξεχυθεί πάνω σας με ευκολία και να σας κυριεύσει.

Όποιος κατανοεί αυτήν την αναγκαιότητα της αλλαγής αναζητεί όλα αυτά τα απαραίτητα γνωστικά εργαλεία που θα τον βοηθήσουν σε αυτήν την διαδρομή αλλαγής ολόκληρου του είναι του.
Βηματίστε μπρος, χτυπήστε και θα σας ανοιχτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: