Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Η συνάντηση του Κυρίου μας εις τον αέρα
 Η συνάντηση του Κυρίου μας εις τον αέρα

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται από που αντλούμε την πίστη και την δύναμη μας εργαζόμενοι εσωτερικά και εξωτερικά πάνω σε αυτό το πελώριο και ένδοξο έργο της αναμόρφωσις του κόσμου σαν μία συνέχεια της γνωστικής αλυσίδας αδελφοτήτων της οποίας η αρχική πηγή χάνετε στην πρωταρχή του κόσμου μας...

Η απάντηση μας δεν είναι παρά μόνο μία : Από τον λυτρωτή και Σωτήρας μας Ιησού Χριστό.

Η εσωτερική μας γνώση και εμπειρία μας δίδαξε το ατελεύτητο αυτού του κόσμου και την αδυναμία του ανθρώπου να κατανοήσει τις βασικές πανανθρώπινες αξίες όπως αυτή της αγάπης και της αδελφοσύνης, παραδομένος έτσι στα πάθη του καταστρέφει τα πάντα γύρω του και μέσα του.

Για αυτό και η εσωτερική επιστήμη δεν μας καλεί σε ένα εξωτερικό έργο αλλαγής των άλλων αλλά σε μία ζωτική και θεμελιακή αναβάθμιση όλης της ύπαρξής μας, μία αρχική μετατροπή και μια επικείμενη μεταμόρφωση.

Αυτή η γνώση κρατήθηκε μυστική αλλά αποκαλύφτηκε όταν το μεγάλο Χριστικό Πνεύμα ενώθηκε με τον άνθρωπο Ιησού.
Κατά την διάρκεια της σταύρωσις αυτή η ένωση ολοκληρώθηκε και από την μία απονεμήθηκε η χάρη και η δυνατότητα της ανάσυρσις στο Πρωταρχικό Βασίλειο και από την άλλη συγχωρέθηκε - διαγράφηκε το χρέος που αποκομίσαμε συνεπεία της πτώσης.

Αυτές οι κοσμογονικές αλλαγές συνέβησαν για πρώτη φορά στην ιστορία του κόσμου μας και είναι μια κοινή κληρονομιά για όλους τους ανθρώπους και όλα τα εσωτερικά συστήματα ανατολής και δύσης για αυτό το λόγο παντού στον κόσμο γνωστικοί εργάτες προετοιμάζουν όλους όσους βρίσκονται σε αυτό το κατώφλι και αναζητούν αυτή την θεμελιακή θεραπεία αυτήν την μετάβαση στο Νέο Πεδίο Ζωής.

Σήμερα όλο και πιο εύκολα παρατηρεί κανείς όλον αυτόν τον πόνο και την αυταπάτη, την ματαιοδοξία του ανθρώπου και την έπαρση του, την ατελείωτη βία και την καταστροφή και όλα αυτά τον πονούν εσωτερικά και τον προβληματίζουν, είναι αυτός ο άνθρωπος και η κοινωνία αυτό που ονειρευόμασταν μικροί και θέλουμε;

Ασφαλώς όχι, θα προχωρήσουμε και εμείς με αυτούς τους καταστροφείς σε αυτήν την ανόσια πορεία; Ασφαλώς όχι.

Η απάντηση μας δεν είναι παρά μόνο μία, η ελπίδα μας, η πίστη μας, η αγάπη μας και η βεβαιότητα μας δεν τοποθετούνται παρά μόνο πάνω σε αυτό τον ακρογωνιαίο λίθο που ονομάζουμε Ιησού Χριστό, αυτόν ακολουθούμε, αυτόν ομολογούμε και μέσα από αυτόν ζούμε και αναπνέουμε.

Σύντομα θα έρθει και για εμάς η συνάντηση του Κυρίου μας εις τον αέρα μέσα από την οποία θα αλλαχτούμε μονομιάς, το φθαρτό μας σώμα θα πέσει κάτω σαν το ένδυμα που φοράμε και η δόξα και η λάμψη του ενός και μοναδικού Θεού θα ακτινοβολεί μέσα από την ανακαινισμένη μας καρδιά. Αμήν.......
Δημοσίευση σχολίου