Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Περί Θεραπείας



Περί Θεραπείας

Η καθαρότητα, η ειλικρίνεια των σκέψεων και των συναισθημάτων μας και συνεπώς των πράξεων μας προδιαγράφουν, προκαθορίζουν και την καθαρότητα και την φυσική υγεία του σώματος, αν και αυτό λόγω της υφής και της συγγένειας που έχει με την υλικό κόσμο σαν μορφή, σαν όχημα είναι αρκετά πολύπλοκο και εύθραυστο. 

Εννοώ ότι υπάρχουνε και άλλες αιτίες που πιθανά αυτό να αρρωστήσει. Όσον αφορά τις αρχικές που αναφέρω, η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι κανένας άλλος άνθρωπος (θεραπευτής) δεν θα πρέπει να επεμβαίνει, γιατί τότε διαταράσσει έναν φυσικό νόμο του σύμπαντος μέσα από τον οποίον το αντίστοιχο αποτέλεσμα των πράξεων μας και η συνέπεια που έχει σε εμάς και την ζωή μας είναι κατεξοχήν διδακτικό και για συμμόρφωση.

 Επίσης όχι μόνον δεν κάνουμε συνεπώς καλό στον Θεραπευόμενο αλλά και κατά μία έννοια ο θεραπευτής αφομοιώνει και όλην αυτήν την σκοτεινή ενέργεια πάνω του, μέσα του. Αλλά το ουσιαστικό είναι όπως είπα ότι δεν ενεργεί στην ουσία της αιτίας της αρρώστιας οπότε αυτή όχι μόνον παραμένει αλλά και θα επιστρέψει σαν φυσική συνέπεια. Επαναλαμβάνω ότι η έννοια την πραγματικής θεραπείας η οποία έχει και περικλείει και το συμπαντικό μας καθήκον έγκειται σε μία ουσιαστική μεταμορφωτική εναρμόνιση όλου του όντος μας σε αυτό που οι ανώτερες δυνάμεις μας καλούν συνεχόμενα, μόνον αυτή η ουσιαστική επαναρύθμιση, ανοικοδόμηση μέσω της Συμπαντικής Ουσίας της Αγάπης του Χριστού θα μπορέσει να μας θεραπεύσει πλήρως. 

Τα ελάχιστα θαύματα τα οποία ο Ιησούς έκανε είχαν στην ουσία έναν συμβολικό χαρακτήρα γιατί στην ουσία ο άρρωστος, ο τυφλός ή ο ανάπηρος δεν αναφέρονται παρά στην δική μας πραγματικότητα και αδυναμία να βαδίσουμε προς το πνεύμα ή ακόμα καν να το διακρίνουμε. Βέβαια ο Ιησούς κατείχε, είχε ενωθεί με αυτήν την συμπαντική δύναμη που ονομάζουμε Χριστός σε ένα φυσικό σωματικό επίπεδο (κάτι το οποίο δεν πρόκειται να ξανασυμβεί) και για αυτό είχε και αυτήν την δυνατότητα της διαγραφής του κάρμα, ακόμα και την εμφύσηση ζωής σε ένα σώμα το οποίο είχε ένα φυσικό τέλος και αυτό με την παρέμβαση του Πατέρα του. 

Γιατί μην γελιέστε αγαπητοί φίλοι σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει ένα ατομικό Εγώ όπως εμείς το βιώνουμε αλλά μία απευθείας σύνδεση και εκροή δυνάμεων από το Πνευματικό βασίλειο γιατί στην ουσία δεν ήτανε ο Ιησούς σαν πρόσωπο που θεράπευε αλλά η Χάρη του Πνεύματος μέσα από το Ον του Ιησού. 
Όλα αυτά περιγράφονται και μέσα σε μία ομιλία που είχα κάνει στο παρελθόν με τίτλο ''Η έννοια της συμπαντικής Θεραπείας'' με αφορμή τους χιλιάδες επονομαζόμενους θεραπευτές* γύρω μας, αλλά όπως φαίνεται μόνον εγώ νοσώ.

......................................

*Για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι στην ιατρική θεραπεία και επιστήμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: