Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ερμητικός Κύκλος ... Υπό δημιουργία

 Ερμητικός Κύκλος ... Υπό δημιουργία
 
Υπάρχει η διάθεση από μέρους μου για την σύσταση μιας ομάδας εργασίας που σαν αντικείμενο θα έχει την επεξήγηση, την εσωτερική ερμηνεία του έργου Ποιμάνδρης του Ερμή του Τρισμέγιστου.
 
Αυτή η ομάδα κατά κανένα τρόπο δεν υποστηρίζετε ούτε προτίθεται να παίξει τον ρόλο μιας άλλης οποιαδήποτε σχολής σαν τις δεκάδες που υπάρχουν ούτε και η παρέμβασή μου θα μπορούσε ποτέ να ιδωθεί σαν ένας Guru  ή οτιδήποτε άλλο.

Νομίζω πως ήδη έχουμε αρκετά τέτοια ''φωτισμένα'' άτομα γύρω μας και η πρόσβαση σε αυτούς είναι εύκολη για τον καθένα.
Όχι η παρέμβασή μου έγκειται σε ένα γνωστικό επίπεδο με την έννοια της μεγαλύτερης κατανόησης κάποιων ουσιαστικών δεδομένων της Πνευματικής Επιστήμης ώστε αυτά να μπορέσουν να λειτουργήσουν μέσα σας δομικά και να βοηθήσουν την διάκριση και τη κατανόηση σας.
Πως αλλιώς να πραγματοποιήσουμε τα πρώτα πολύ σημαντικά  εσωτερικά αλλά και εξωτερικά μας βήματα;

Η γνώση που τα κείμενα αυτά μας δίνουν παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη μας αν εργαστούμε με σοβαρότητα και υπομονή γιατί τότε αυτό αναγνωρίζονται μέσα μας και μας οδηγούν σε μία σταδιακή αυτογνωσία, μία κατανόηση του κόσμου και του ανθρώπου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κατανοούν τα λόγια ''Γνώρισε τον εαυτό σου'' τι να σημαίνουν άραγε; ποιος να γνωρίσει και τι; και για πιο λόγο;
Ή απλά νομίζουν το ότι το να γνωρίσεις τον εαυτό σου είναι ο στόχος και αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος, η γνώση του εαυτού θα μας προσφέρει την δυνατότητα της θεμελιακής θεραπείας μέσω ενός γκρεμίσματος και μιας  ανοικοδόμησης, πως μπορεί ένας άνθρωπος να εργαστεί εσωτερικά με το όν του αν βρίσκεται στο σκοτάδι και την πλάνη.

Έτσι το πρώτο σημαντικό σκαλοπάτι σε όλα τα αρχαία και νέα μυστήρια ήταν και είναι αυτό ακριβώς το πολύ απλό γεγονός δηλαδή πως μπορεί όχι ο άνθρωπος αλλά το Πνεύμα να ρίξει ένα φως πάνω μας, μέσα μας, ώστε να αντικρίσουμε για πρώτη φορά συνειδητά αυτό το οποίο υπάρχει και μέχρι τότε μας οδηγούσε αποσπασματικά και ασυνείδητα.

Μπορεί αυτό να επιτευχθεί; Σίγουρα ναι, αυτή είναι και μία εργασία των υπηρετών και βοηθών του Πνεύματος στο να μας βοηθήσουν όσον αφορά σε αυτό το σκέλος της εργασίας, το γνωστικό μέρος.

Η παρέμβαση του Θεϊκού Ερμή σε μία χρονική στιγμή της πνευματικής εξέλιξης της ανθρωπότητας συνέβη για αυτόν τον πολύ απλό λόγο και για αυτό έχει και παίζει ένα μεγαλύτερο ρόλο η γνώση και την μεταφορά της στους ανθρώπους όχι μόνον νοητικά αλλά και δυναμικά σαν ενέργεια και ακτινοβολία και όχι τόσο η έννοια της αγάπης η οποία είναι το κεντρικό σημείο στα εσωτερικά χριστιανικά μυστήρια, στον Ερμή δεν τονίζετε ιδιαίτερα μιας και θα αποτελέσει (όπως ήδη η ερμητική γνώση λειτουργεί μετά από τόσα χρόνια σήμερα), το αντικείμενο για τις επόμενες γενιές μιας και όλα αυτά μπορεί να εντοπίζονται μέσα στον χρόνο αλλά στην ουσία η κατανόηση τους επέρχεται μετά από μερικούς αιώνες.

Για αυτό και όλοι εμείς μπορούμε να γίνουμε, να είμαστε οι πρωτοπόροι και βοηθοί σε όλην αυτήν την θαυμαστή ανθρώπινη πορεία.
Όποιος μπορεί και ακούει τι το πνεύμα λέει μέσα του έστω και με μια αχνή αδύναμη φωνή  ας αναλογιστεί την σοβαρότητα των παρόντων αλλά και τον μελλούμενων συμβάντων και ας επιλέξει συνειδητά και με αποφασιστικότητα και διάθεση υπηρεσίας το προσωπικό του έργο και πορεία. Το Πνεύμα είναι εδώ εσείς που είστε;

Επικοινωνία στο : soundzgreg@yahoo.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια: