Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ανάμνηση και προ ανάμνηση


Ανάμνηση και προ ανάμνηση

Η προ ανάμνηση για την οποία μιλάμε συχνά στην Εσωτερική Επιστήμη δεν σχετίζεται ούτε αναφέρεται στο ιδιοτελές Εγώ.
Είναι καλό να μην την μπερδεύουμε με την ανάμνηση, γιατί αυτή έχει να κάνει με την συσσωρευμένη γνώση που όλοι οι ένοικοι του μικροκόσμου μας έχουν βιώσει και που μέσα από μία ασφαλιστική δικλείδα βρίσκεται καλά κρυμμένη μέσα στο ασυνείδητό μας.
Η προ ανάμνηση έχει ένα άλλο σημείο αναφοράς την αναγεννημένη μας ψυχή η οποία  μόνον αυτή είναι ο απαραίτητος συνδετικός κρίκος με το Πνεύμα και τον Κόσμο του.
Αυτή είναι και η έννοια της αποκάλυψης από το Άγιο Πνεύμα το οποίο κατέρχεται, αλλά που όπως σας ανέφερα πιο πριν προϋποθέτει από μέρους του μαθητή την δύσκολη και επώδυνη ανάβαση στο όρος του Γολγοθά και τον πλήρη σωματικό θάνατο.  

Στην παρούσα φάση της ζωής ενός μαθητή ο οποίος μέσα από την εμπειρία της ζωής έχει φτάσει σε μια ωρίμανση της ψυχής και συνεπώς συνειδητοποιεί την αληθινή καταγωγή του και συνεπώς νομοτελειακά έλκετε από το Πνεύμα, αυτή η έλξη τον ωθεί σε μία αναζήτηση χρόνων και αμυδρά και σταδιακά αυτή του η εσωτερική αφύπνιση μπορεί να του δημιουργήσει χιλιάδες νέα ερωτήματα και μια εντελώς νέα λειτουργία της σκέψης προϊόν αυτής του της αφύπνισης.

Προσοχή όμως εδώ να μην δημιουργηθεί μία παρεξήγηση γιατί αυτού του είδους η  ανάμνηση δεν αναφέρετε σε μια αποκάλυψη των ανώτερων κόσμων και των νόμων που υπάρχουνε εκεί αλλά σε μία εσωτερική μακρόχρονη εμπειρία μέσα από τις αλλεπάλληλες ζωές του μαθητή οι οποίες κατά ένα φυσιολογικό τόπο εκφράζωντε, πηγάζουν μέσα από το ασυνείδητο του μαθητή.
Αυτός αγαπητοί μου φίλοι είναι όντως ένας θησαυρός παρόλα αυτά είναι μιας εντελώς υλικής φύσης και προέλευσης.
Εδώ βλέπουμε σε αυτήν την λειτουργία και την έννοια της αυτογνωσίας γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε το συνειδητό μας μέρος δεν είναι παρά ένα ελάχιστο μέρος από αυτό το θαυμάσιο όργανο που ονομάζουμε εγκέφαλο.

Βέβαια και αυτό, η σκέψη μας, όπως και το συναίσθημά μας βίαια παρασύρονται από τα πρωτόγονα ένστικτά μας που με μανία και ένταση αλληλεπιδρούν με τα πιο σκοτεινά ένστικτά μας για αυτό και καθημερινά μέσα από τα δελτία ειδήσεων μαθαίνουμε για τις πιο αποτρόπαιες πράξεις.
Όσο ο άνθρωπος κατορθώνει να καθαρίζει τον σωματικό του φορέα με την ενέργεια του Πνεύματος σταδιακά δύο πέπλα ανασύρονται σε αυτόν, το πρώτο έχει να κάνει με την ουσία τη ύπαρξης αυτής της φύσης και του λόγου για την οποία αυτή όπως και αυτός δημιουργήθηκαν , σε αυτό συμβολικά βλέπουμε να αναφέρονται τα λόγια ΄'το μεγάλο βιβλίο της φύσης''  με λίγα λόγια μιλάμε για μία πλήρη κοσμολογία και ανθρωπολογία που γίνετε κατανοητοί από την ανανεωμένη συνείδηση του μαθητή.

Αυτή η διεργασία από την άλλη μεταλλάσσει τον παλαιό άνθρωπο και τις αισθήσεις του δημιουργώντας νέα χαρίσματα και αισθήσεις και έτσι ενώ στην ουσία ο ανώτερος κόσμος ήτανε πάντοτε μπροστά του αυτός δεν μπορούσε καν να τον αντιληφθεί ενώ τώρα το πέπλο που στην ουσία δεν ήταν παρά μία αδυναμία της υλικής του υπόστασης αποτραβήχτηκε πλήρως.
Ο πρωταρχικός άνθρωπος ο οποίος πριν την πτώση ήταν συνδεδεμένος με το Θεϊκό Βασίλειο ανάλογα με την προσωπική του εξέλιξη κατείχε γνώσεις και δυνάμεις που κανένας μας δεν μπορεί να φανταστεί.

Όταν η θλιβερή για όλους μας πτώση προήλθε τότε ο σωματικός φορέας που αυτές οι οντότητες πήραν σε αυτές δεν μπορούσε αυτή η ανώτερη γνώση να καταγραφεί γιατί από την μία αυτός ο νέος κόσμος δημιουργήθηκε από το μηδέν και συνεπώς έπρεπε να περάσουν εκατομμύρια χρόνια μέχρι να φτάσει σε ένα επίπεδο μιας μέσης μορφοποίησης όπως και ο ίδιος ο άνθρωπος και αυτή λαμβάνει χώρα σήμερα σε αυτήν την περίοδο που συμβολικά ονομάζεται ''περίοδος της Γης''.
Σε αυτήν, σε αυτό το οριακό μέσο κατέστη δυνατόν για πρώτη φορά να δοθεί από το Πνεύμα και τους εργάτες του η πλήρης δυνατότητα της ανάσυρσις και της δημιουργίας ενός πνευματικού σώματος.
Ώστε μέσα από αυτήν την μεταμορφωτική διαδικασία ο σωματικός φορέας του ανθρώπου να καταστεί κραδασμικά ικανός να λάβει αυτήν την μέχρι τότε καλά κρυμμένη για αυτόν προ ανάμνηση.

Αυτού του είδους η Γνώση δεν είναι απλά ιδέες ή λογικά σχήματα του μυαλού αλλά ζωντανά πύρινα Όντα μιας τρομερής ισχύς και ακτινοβολίας και για αυτό δεν μπορούν κατά κανένα λόγο να ειπωθούν ή να εκστομιστούν σε έναν οποιονδήποτε άνθρωπο γιατί θα τον βλάπτανε κατά κυριολεξία.
Για αυτό και σε κάθε ''Αδελφότητα της Ζωής '' υπάρχουν διαφορετικές ομάδες και τυπικά μέσα από τα οποία ελκύονται δυνάμεις κατάλληλες για την αντίστοιχη συνειδησιακή κατάσταση του μαθητή.

Σήμερα όπως βλέπουμε σε πολλούς υποτιθέμενους δασκάλους και θεραπευτές δεν υπάρχει μόνον μία μεγάλη, εσκεμμένη μερικές φορές, σύγχυση όλων αυτών και μία ψευδεπίγραφη υπόσχεση όσων αφορούν τον Πνευματικό Κόσμο και τους θησαυρούς του αλλά κυρίως παρουσιάζουν μερικές πιο απόκρυφες λανθάνουσες ικανότητες του ανθρώπου για πνευματικές ξεγελώντας από την μία αλλά και επιβαρύνοντας αφάνταστα τον σωματικό φορέα του ατόμου μιας και όλα αυτά έχουν σαν κύριο άξονα το ιδιοτελές Εγώ αλλά και μεγεθύνουν αυτό το Εγώ.

Μία προσεκτική ματιά άλλωστε στον τρόπο ζωής αυτών των απατεώνων μας δείχνει εύκολα και την φτωχή πραγματικότητά τους αλλά και του γεγονότος του ότι κατευθύνονται και λειτουργούν από ανόσιες δυνάμεις που προέρχονται από τα πιο κατώτερα και βρώμικα στρώματα της αστρικής σφαίρας.
Και στην ουσία αυτές τις δυνάμεις ακτινοβολούν και προς τα έξω.
Φίλοι μην παρασύρεστε από τέτοιους ανθρώπους ξυπνήστε επιτέλους από αυτόν τον αιώνιο ύπνο που η φυσικό γεννημένη ύπαρξή σας καλά και έξυπνα διατηρεί εις βάρος σας, εις βάρους της αληθινής σας ουσίας η οποία προέρχεται από το Πνεύμα και μόνον.

Η Αγάπη σας καλεί προαιώνια, η Αγάπη θυσιάστηκε για εσάς, πια θα είναι η απόκρισή σας σε αυτό; Το Φως ή το σκοτάδι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: